Specijalni tretman za kraljevske bebe

Sve je spremno za današnje krštenje princa Luisa: Po ovome će se razlikovati od svih dosadašnjih u slavnoj monarhiji! (FOTO)

9. jula, u kraljevskoj kapeli u sklopu Sent Džejms palate, baš poput svog starijeg brata, princa Džordža, krstiće se najmlađi sin princa Vilijama i Kejt Midlton - princ Luis Artur Čarls, a ono što je svima zapelo za oko je podatak da se tamo jedino nije krstila princeza Šarlot

Vip priča
Autor:
Sve je spremno za današnje krštenje princa Luisa: Po ovome će se razlikovati od svih dosadašnjih u slavnoj monarhiji! (FOTO)
Foto: Profimedia

Mnogi se pitaju da li princ Vilijam i Kejt Midlton prave razliku među svojom decom, ili se razlog krije u nečem drugom.

Naime, postavlja se pitanje zašto se napravila razlika među braćom i sestrom i zašto se muški potomci krste u kapeli u sklopu Sent Džejms palate, a ženski u crkvi u Sandringamu?

Skromna Kejt Midlton, mama kao bilo koja druga: Jednog pravila se drži od rođenja najstarijeg sina! (FOTO)

foto: Profimedia

Treći u liniji za tron, princ Džordž krstio se 2013. godine, kada je imao tek tri meseca, a sad će istu čast imati i njegov mlađi brat.

Šta sve radi kraljevska dadilja: Odrekla se privatnog života zbog posla, ali zato ima ogromnu platu! (FOTO)

foto: Profimedia

Osim njih dvojice, na istom mestu je krštena i princeza Beatris od Jorka, kao i lord Frederik Vindzor i lejdi Gabrijela Vindzor.

Ali, jedina ćerka princa Vilijama i Kejt Midlton krštena je u crkvi Svete Marije Magdalene, a razlog druge lokacije ne krije se u tome da su hteli da prave razliku među decom, već, nagađa se, zato što je u to vreme četvoročlana porodica živela u blizini, ali i zato što je tamo 30. avgusta 1961. godine krštena i Šarlotina baka, princeza Dajana, čije je puno ime bilo Šarlot Elizabet Dajana.

Šta je princ Vilijam poklonio Kejt za rođenje trećeg deteta: Gest na kojem bi joj pozavidela svaka žena! (FOTO)

foto: Profimedia

Za krštenje princa Luisa nabavlja se i posebna sveta voda i to ona iz reke Jordan koja se doprema specijalno za krštenje kraljevske dece.

Još jedna zanimljivost u vezi sa krštenjem je i ta da je pre 71 godinu, 9. jula 1947. godine Luisova praprabaka, kraljica Elizabeta zvanično objavila veridbu s Filipom Mauntbatenom.

Luis će biti ženskaroš na strica, Džordž je rođen za kralja, a Šarlot preslikana mama: Novi detalji o najmlađim članovima slavne monarhije! (FOTO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs