Britanski dvor

Kejt Midlton ih je kršila: 10 malo poznatih pravila o kraljevskim bebama!

Stroga tradicija se, čini se, bliži kraju u modernim vremenima

Vip priča
17:52h Autor:
Kejt Midlton ih je kršila: 10 malo poznatih pravila o kraljevskim bebama!
Foto: Profimedia

Kejt Midlton i princ Vilijam čekaju svoje treće dete pri čijem rođenju će morati da se poštuju tradicija i pravila koja postoje već vekovima, dok su se neka tokom godinama i promenila. Donosimo 10 zanimljivih običaja i pravila u vezi sa bebama iz britanske kraljevske porodice:

1. Porođaji kod kuće bili su običaj

Decenijama su se pripadnice britanske kraljevske porodice porađale kod kuće. Kraljica Elizabeta porodila se u porodičnoj kući u Londonu, svoje sinove Čarlsa, Endrjua i Edvarda rodila je u Bakingemskoj palati, dok je

ćerku Anu rodila na drugom kraljevskom posedu, Klarens Haus.

Princeza Dajana je prekinula tradiciju kućnih porođaja, pa je svoje sinove Vilijama i Harija rodila u privatnom krilu bolnice Sent Meri, a tu je i Kejt Midlton rodila princa Džordža i princezu Šarlot. Prema poslednjim informacijama, Kejt razmišlja o tome da se vrati tradiciji i treće dete rodi kod kuće.

Princ Vilijam i Kejt Midlton nikada neće živeti u Bakingemskoj palati: Razlog će vas iznenaditi! (FOTO)

2. Do rođenja princa Čarlsa očevi nisu smeli da budu u prostoriji gde se odvija porođaj

Vekovima su na porođaju smele da budu prisutne samo žene, dok su muškarci čekali ispred prostorija. 3. Bake i dede koji nisu pripadali kraljevskoj porodici često su bili ignorisani i izostavljeni

Međutim, s modernim vremenima to se promenilo. U prošlosti se deci iz kraljevskih porodica često branilo da imaju bliski odnos s bakama i dedama ako nisu poticali od britanske monarhije.

4. Kraljevske bebe obično imaju tri ili četiri imena

Puno ime princa Džordža je Džordž Aleksander Luis, a princeze Šarlot je Šarlot Elizabet Dajana. Puno ime princa Vilijama je Vilijam Artur Filip Luis. U imenima obično kombinuju imena prethodnih monarha i rođaka.

Princ Vilijam zabrinut za ćerkicu: Mislim da će biti problematična kad poraste! (FOTO)

foto: Profimedia

5. Kraljevskim bebama ne trebaju prezimena

Do početka 20. veka kraljevske bebe uopšte nisu imale prezime. Umesto prezimena, u imenu su imali naziv zemlje kojom su vladali. 6. Kraljica je jedna od prvih osoba koja mora da bude informisana o rođenju pre nego što se izda službena obaveštenje

Prema protokolu, princ Vilijam je nazvao svoju baku s kodiranog telefona nakon rođenja princa Džordža.

7. Očekuje se da i očevi idu na porodiljsko odsustvo

Princ Vilijam, pilot u Kraljevskim vazduhoplovnim snagama, otišao je na neplaćeno porodiljsko odsustvo nakon rođenja svoje dece.

Tajni plan Kejt i Pipe Midlton: Odluka sestara koja nikog ne ostavlja ravnodušnim! (FOTO)

foto: Profimedia

8. Pol deteta javnost sazna tek nakon rođenja

I Kejt Midlton i princ Vilijam držali su se ove tradicije. Navodno ni sami nisu znali pol svog prvog deteta pre nego što se rodilo. 9. Kraljevske bebe obično imaju oko šest krštenih kumova

Međutim, članovi porodice, ni bliže ni dalje, ne mogu da budu izabrani za tu ulogu. Princ Džordž ima sedam, a princeza Šarlot pet krštenih kumova. Poslednjih osam generacija kraljevske bebe krste se u istoj haljinici, replici haljinice korišćene 1841. godine tokom vladavine kraljice Viktorije. Čak 62 kraljevske bebe su na krštenju nosile originalnu haljinicu.

24 sata brinu o naslednicima krune: 10 strogih pravila kraljevskih dadilja!

foto: Profimedia

10. U poslednjih 58 godina u svakoj kraljevskoj porodici rođene su dve bebe

Kejt Midlton i princ Vilijam su prvi članovi kraljičine najbliže porodice koji će imati više od dvoje dece. Poslednji put kada su u jednoj britanskoj kraljevskoj porodici rođene više od dve bebe, bilo je kada je kraljica Elizabeta rodila četvoro dece.

Kejt Midlton otkrila dobro čuvanu tajnu: Evo šta kraljica radi kada je posete Džordž i Šarlot!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs