Neke stvari se ne menjaju

Bidermajer poput Kejt i Dajane: Cveće koje će Megan nositi ima poseban značaj za kraljevsku porodicu! (FOTO)

Princeza Viktorija, najstarija ćerka kraljice Viktorije, prva je imala grančicu ovog cveta u svom bidermajeru 1858. godine s čime je krenula tradicija koja traje 160 godina

Zanimljivosti
Autor:
Bidermajer poput Kejt i Dajane: Cveće koje će Megan nositi ima poseban značaj za kraljevsku porodicu! (FOTO)
Foto: Profimedia

U buketu koji će na svom venčanju nositi mlada Megan Markl vrlo verovatno će se nalaziti i cvet koji za britansku kraljevsku porodicu ima posebno i sentimentalno značenje.

Reč je delikatnim belim cvetovima mirte koji simbolizuju ljubav, plodnost i nevinost, a za kraljevsku porodicu imaju i dublje značenje. Mnoge mlade iz britanske kraljevske porodice u svojim bidermajerima imale su mirtu, počevši od princeze Viktorije, a grančicu mirte nosila je i Kejt Midlton.

Priča kaže da je baka princa Alberta poklonila grančicu mirte kraljici Viktoriji dok je bila u poseti Nemačkoj. Kraljica Viktorija grančicu je donela sa sobom u Englesku i zasadila je u svojoj kući za odmor Osborn na engleskom ostrvu Vit. Mirta tamo cveta i danas i mnoge kraljevske mlade upravo su s toga drveta ubrale grančicu za svoj bidermajer.

Ovako će izgledati svadbena torta princa Harija i Megan Markl: Osvežavajući ukus i elegantni ukrasi, a evo ko će je napraviti! (FOTO)

foto: Shutterstock

Mladice s biljaka u kući Osborn godinama se tradicionalno stavljaju u bidermajere kraljevskih mladi. To je germanska tradicija koja simbolizuje nevinost mlade, otkrio je Tobi Bisli, glavni vrtlar kuće Osborn. Princeza Viktorija, najstarija ćerka kraljice Viktorije, prva je imala grančicu mirte u svom bidermajeru 1858. godine s čime je krenula tradicija koja traje 160 godina. Od tada su delikatno belo cveće u svojim venčanim buketima imale i kraljica Elizabeta, princeza Dajana i već spomenuta Kejt.

Najlepše kraljevske venčanice u istoriji: Ručno vezene, od najskupljih materijala, od ovih kreacija zastaje dah! (FOTO)

foto: Profimedia

Uz mirtu, i drugo cveće u buketima kraljevskih mladi imalo je veliko značenje. Na primer, Kejt Midlton je u svom buketu imala i biljku Svit Vilijam, đurđic i zumbul, omiljeno cveće princeze Dajane. Većina tog cveća i danas raste u memorijalnom vrtu princeze Dajane u Kesingtonskoj palati.

Princeza Dajana pred smrt otkrila jezive detalje svog venčanja: Zašto je u crkvi pogledom tražila ljubavnicu svog muža i zašto je pokušala samoubistvo

foto: Profimedia

Palata je potvrdila da će za cvetne dekoracije na venčanju Megan Markl i princa Harija biti zadužena cvećarka Filipa Kredok. Dekoracije će biti izrađene od cveća iz lokalnog uzgoja od kojeg će većina biti uzeta iz vrtova i parkova s imanja Kraun Estejet i Vindzor Park. Tradicionalno, nakon venčanja buket Megan Markl biće položen na Grob nepoznatog vojnika. Tu tradiciju započela je kraljica Elizabeta 1923. godine u sećanje na svog brata Fergusa.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs