Psiholog otkriva

Zašto Megan Markl ne izlazi iz roze haljina: Šalje jasnu poruku svima! (FOTO)

Iako pre braka s princom Harijem Megan Markl nije imala problema s biranjem dominantnih boja i upečatljivih dezena, otkako je postala vojvotkinja od Saseksa njen stil se drastično promenio, a jedna nijansa uvek iznova može da se vidi na njoj

Vip priča
19:45h Autor:
Zašto Megan Markl ne izlazi iz roze haljina: Šalje jasnu poruku svima! (FOTO)
Foto: Profimedia

Bledo ružičasta nijansa, toliko nežna da pod određenim uglovima podseća na belu, najnovija je omiljena boja Megan Markl i čista suprotnost bojama koje je nosila na javnim događajima pre nego što je stekla titulu vojvotkinje od Saseksa. 36-godišnjakinja odjednom se transformisala u damu s kraljevskih dvorova, što je i očekivano, ali nije očekivan njen izbor ružičaste koja bi uskoro mogla da postane njen zaštitni znak.

Prvih 30 dana vojvotkinje Megan: Hrabro kršila protokole, prvi put u istoriji učinila nešto nemoguće! (FOTO, VIDEO)

foto: Profimedia

Nedugo nakon kraljevskog venčanja, za prvo pojavljivanje princa Harija i Megan Markl kao bračnog para na baštenskoj zabavi princa Čarlsa Megan je odabrala bledo ružičastu haljinu s potpisom brenda Goat.

foto: Profimedia

Nekoliko dana kasnije, na dan Trooping the Colour kada Britanci slave kraljičin rođendan, Megan je prvi put s ostatkom kraljevske porodice kročila na balkon Bakingemske palate u bebi ružičastoj haljini spuštenih rukava s potpisom modne kuće Karolina Herera, što je izazvalo brojne spekulacije o tome da li je Megan time prekršila kraljevski protokol ili nije.

Princ Čarls obožava svoju snaju: Evo kakav je nadimak dao Megan Markl! (FOTO)

foto: Profimedia

Na kraju, pre nekoliko dana Megan se pridružila princu Hariju i kraljici Elizabeti na prijemu u Bakingemskoj palati, a za tu priliku je obukla bledo ružičastu Pradinu haljinu s dugmićima i kaiš brenda Akvazura, crne štikle i torbicu s potpisom iste modne kuće.

foto: Reuters / Pool

Stručnjak Karen Holer za Daily Mail je izjavila da se u Meganinom odabiru ove nijanse krije mnogo više nego što bi većina pomislila. Psiholog tvrdi da nežno ružičasta ima "umirujući efekat" na osobu koja je nosi, a s obzirom da je celokupna situacija za Megan još uvek poprilično sveža, ne čudi to što Megan na sve načine pokušava da prikrije nervozu i da ostavi najbolji mogući utisak u javnosti.

"Broj javnih događaja od visoko važne dužnosti na kojima je morala da učestvuje Megan otkako je postala članica kraljevske porodice može da ima itekako stresan efekat", rekla je Holer.

Ali nije to jedini potencijalni razlog zbog kojeg su kraljevski stilisti odlučili da savetuju Megan da nosi ružičastu. S obzirom da je Meganin i Harijev brak trenutno pod budnim okom javnosti, nije na odmet odašiljati poruku kako među njima vlada bračna idila.

Nema više držanja za ruke i nežnih dodira: Kraljica naredila da Megan i Hari poštuju protokol! (FOTO)

foto: AP / John Stillwell

Naime, Holer tvrdi da ružičasta boja "podsvesno ukazuje na to da je Megan zaljubljena".

"Nežno ružičasta simbolizuje brigu o drugom, saosećanje, onu brižnu stranu ljubavi", tvrdi psiholog koja dodaje da vojvotkinja i vojvoda od Saseksa i govorom odašilju istu poruku javnosti. Vidi se da je kraljevski par itekako još uvek u zaljubljenoj fazi.

Sada kada je i zvanično deo kraljevske porodice, Megan Markl ispred sebe ima pretrpan raspored. Vojvotkinja bi početkom jula trebalo da se pojavi zajedno sa mužem Harijem na prijemu mladih članova Komonvelta, kao i na krštenju princa Luisa 10. jula, a dan kasnije očekuje je putovanje u Irsku. Preostaje nam samo da čekamo i vidimo hoće li Megan u svoj stajling uskoro ubaciti i neku drugu boju osim ružičaste.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs