Uzdrmala strogu kraljevsku porodicu

Prvih 30 dana vojvotkinje Megan: Hrabro kršila protokole, prvi put u istoriji učinila nešto nemoguće! (FOTO, VIDEO)

Kako izgleda prvi mesec života na visokoj nozi vojvotkinje od Saseksa

Vip priča
18:36h Autor:
Prvih 30 dana vojvotkinje Megan: Hrabro kršila protokole, prvi put u istoriji učinila nešto nemoguće! (FOTO, VIDEO)
Foto: Profimedia

Prošlo je samo malo više od mesec dana otkad je Megan Markl i zvanično postala deo britanske kraljevske porodice, nakon bajkovitog venčanja održanog 19. maja, kada je dobila i titulu vojvotkinje od Saseksa.

Ali od trenutka kada je postalo jasno da je njena veza s princem Harijem i te kako ozbiljna, Megan je postala simbol savremenosti i rušenja oštrih granica u kraljevskoj porodici. Megan je razvedena, starija je od svog supruga, dete je iz mešovitog braka belca i Afroamerikanke, a uz sve to je i Amerikanka. Međutim, ono što je napravila za samo nekoliko meseci može se slobodno nazvati "meganmanijom" jer ne samo da je opčinila svog svekra, princa Čarlsa i uspela da obnovi odavno narušen odnos njega i svog supruga, nego je iz dana u dan vidljivo da je i sama kraljica Elizabeta i te kako voli i ceni.

foto: Profimedia

Kao Dajana

Nikome kao Megan ne opraštaju se propusti u strogom kraljevskom protokolu, a bilo ih je više od jednog, počevši od samog venčanja. S druge strane, u kratkom roku je postala modna ikona, a svaki njen autfit, ako ne oduševi sve, u najmanju ruku, podeli mišljenja kako dizajnera tako i javnosti. Za samo mesec dana uspela je gotovo da dostigne mesto u javnosti koje je uživala pokojna princeza Dajana, a kad je reč o kraljevskoj porodici, čini se da su samo čekivali nekoga poput nje, koji će im vratiti posrnulu popularnost. A od venčanja u javnosti se do sada pojavila samo pet puta.

Zapravo, najčvršća i najneočekivanija veza stvorila se upravo između vojvotkinje od Saseksa i same kraljice koju je Markl nedavno pratila kraljevskim vozom u Češir, gde je Elizabeta otvarala most. To je bio prvi put da je Megan bila negde sama s kraljicom, a njihovo druženje koje su zabeležile kamere izgledalo je poput druženja dve bliske tinejdžerke. Godinama se nije mogla videti kraljica kako se smejulji i došaptava.

Princ Čarls obožava svoju snaju: Evo kakav je nadimak dao Megan Markl! (FOTO)

foto: Profimedia

Stručnjaci za govor tela takav odnos su protumačili kao izuzetno blizak, a hemija koja se stvorila između njih dve teško da može da se odglumi. U jednom od intervjua Megan je naglasila da se i pre venčanja nekoliko puta susrela s kraljicom, a britanskom monarhu pristupila je kao voljenoj baki svog budućeg supruga. Možda u tome i leži tajna njihovog odnosa, kao i u činjenici da je Markl ukočenim pripadnicima kraljevske porodice donela ležernost. Ista stvar dogodila se i s prvim u redu za britanski presto, princem od Velsa.

foto: Profimedia

Učinila nemoguće

Neimenovani izvor blizak kraljevskoj porodici rekao je da je princ Čarls Megan osvojio svojim šarmom već pri prvom susretu, što je rezultiralo i time da vojvotkinja da sve od sebe da zbliži svog supruga s ocem, kojem su i Vilijam i Hari zamerali što nije bio uz njih tokom odrastanja. I opet je Megan uspela u onome što se činilo nemogućim.

"Ona je toliko inteligentna i toliko draga. Usrećuje Harija. Neizmerno je volimo", reči su kojima je princ Čarls opisao tada buduću snaju. Baš zato bez problema joj se i pogleda kroz prste svaki put kad prekrši protokol, a princ Čarls ponudio se i da je otprati do oltara umesto njenog oca Tomasa Markla, koji je u poslednji čas odustao od dolaska na venčanje svoje ćerke. Ali i tada je Megan radila po svome, pa ju je princ od Velsa dopratio samo deo puta. A na svadbenoj večeri razdragala je sve prisutne održavši govor upućen svom novopečenom suprugu. Van svakog protokola i prvi put u istoriji.

Mladenci su rekli Da: Najromantičniji trenuci sa kraljevskog venčanja princa Harija i Megan Markl! (FOTO)

foto: AP

Ali niko joj to nije zamerio. Vrlo brzo, tradicionalno, druge subote u junu bilo je i zvanično slavlje kraljičinog rođendana u Londonu, uz veliku vojnu paradu pod nazivom "Trooping the Colour". Naravno, sve oči su bile uprte u najveću zvezdu porodice, Megan, koja je odabrala haljinu golih ramena, bez rukava, što članice kraljevske porodice ne bi smele da nose na takvim službenim događajima.

foto: Profimedia

A onda sledi sad već legendarni samostalni put s kraljicom vozom u Češir. Prvo što je bilo uočljivo je to da se, uprkos tome što kraljica uz zelenu kombinaciju nosi i šešir iste nijanse, Megan odlučila da na zvanični događaj ide bez aksesoara za glavu, što je gotovo nezamislivo za pripadnice kraljevske porodice.

Kritikuju Megan Markl na svakom koraku: Šta vojvotkinja nikako nije smela da uradi! (FOTO)

foto: Profimedia

Prvo pojavljivanje

Nova greška u protokolu usledila je odmah nakon izlaska iz voza, kada se sa 92-godišnjom Elizabetom uputila prema službenom automobilu i pritom zaboravila koja od njih dve treba prva da uđe, iako se vojvotkinja od Saseksa za taj događaj pripremala nedelja. Ali to se može opravdati i činjenicom da je to bilo njeno prvo javno pojavljivanje bez supruga, koji joj inače uskače u takvim prilikama.

Protokol je izbegla i na prvom pojavljivanju u Askotu na proglašenju pobednika kraljevske konjičke trke Frankija Vetorija. Kraljevska tradicija nalaže da svaki pripadnik porodice nosi bedž sa svojim imenom i dok je njen suprug ponosno nosio svoj, Megan na beloj Živanšijevoj haljini nije imala nikakav "dodatak". Ali ovoga put je sve zadivila šeširom.

Poljubio Megan Markl pred princem Harijem: O ovom muškarcu bruji ceo svet! (FOTO)

foto: Reuters / Paul Childs

Ne samo da se vrlo brzo istakla svojom ličnošću, nego i modnim stilom koji odudara od čvrsto postavljenih normi, jer na primer u nekoliko navrata nije nosila obavezne najlonke. Već kod odabira dizajnera za venčanicu rodila se ljubav između Megan i Živanšijeve kreativne direktorke Kler Vajt Keler, a ta modna kuća nije mogla da dobije bolju ambasadorku.

foto: Profimedia

Jer sve što Megan obuče rasproda se u roku od nekoliko sati, pa čak i modni dodaci. I dok je Živanši njen brend broj jedan, nakon venčanja, za svadbenu večeru odabrala je belu haljinu Stele Makartni.

Kamila Parker sve otkrila: Šta se događalo u kraljevskoj porodici zbog skandala oko Megan Markl pred venčanje! (FOTO)

foto: AP / Steve Parsons

U modnom odabiru Megan gotovo nikad ne greši, ali belo-plava raskošna haljina iz najnovije kolekcije Oskara de la Rente, koju je obukla za venčanje Harijeve sestre Seli Mekorkudejl, izazvala je brojne kontroverze.

I dok je neke oduševila, drugi su je uporedili sa stolnjakom ili zavesom. Kako bilo, nema sumnje da se i ona rasprodala.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs