pročitajte

Tragična porodična priča koja je spojila Čarlsa i Dajanu: Srce mi je krvarilo kada sam te gledala! (FOTO)

Princ Luis Artur Čarls nedavno je proglašen novim kraljevskim članom Kensingtonske palate. I dok je sam princ Čarles ponosan na ime koje je njegov sin, princ Vilijam, odabrao za najmlađeg potomka, priča vezana za ime mališana krije povezanost s njihovom porodičnom istorijom. I to ne baš svetlom….

Vip priča
Autor:
Tragična porodična priča koja je spojila Čarlsa i Dajanu: Srce mi je krvarilo kada sam te gledala! (FOTO)
Princ Čarls i princeza Dajana, Foto: Profimedia

Šuškanja o kraljevskoj porodici ne prestaju, a nakon kraljevskog venčanja, u fokusu je opet maleni princ Luis. Do novih informacija o napretku najmlađeg deteta princa Vilijama i vojvotkinje Kejt, mediji se bave njegovim imenom.

Tako se već danima nagađa da je ime Luis inspisano ujakom princa Čarlsa, Lordom Luisom Mountbatenom.

Princeza Dajana pred smrt otkrila jezive detalje svog venčanja: Zašto je u crkvi pogledom tražila ljubavnicu svog muža i zašto je pokušala samoubistvo

foto: Profimedia

On je bio istaknuti časnik britanske Kraljevske mornarice, borio se u Prvom i Drugom svetskom ratu, a godine 1979. na njega je izvršen atentat koji su sproveli pripadnici IRA-e (Irske republikanske vojske (IRA).

Mountbaten je tada imao 79 godina, a bomba koja je eksplodirala na njegovom brodu nije ubila samo njega, već i njegovog unuka kao i još troje članova posade.

Šokantne tvrdnje prijatelja Kejt Midlton: Ona zna da je sledeća, završiće kao princeza Dajana!

Smrt Lorda Luisa Mountbatena, pišu mediji, navodno je jako pogodila tada 29-godišnjeg princa Čarlsa koji je bio jako vezan za ujaka, a priča kaže, da je upravo tuga zbog smrti voljenog ujaka konačno zbližila princa Čarlsa i Dajanu. O tome piše i u knjizi Endrju Morton "Diana: Her True Story".

Na njegovoj sahrani, Čarls je bio toliko utučen da mu je Dajana tada navodno rekla: "Izgledao si toliko tužno dok si hodao. To je bila najstrašnija stvar koju sam ikada videla. Srce mi je krvarilo za tebe kada sam te gledala. I tad sam pomislila: Nije u redu, ti si tako usamljen, treba da budeš s nekim ko će te paziti".

Princeza Dajana, dama u svakoj prilici: Otkriveno zašto je uvek nosila tašnicu uz sebe! (FOTO)

A post shared by PETRUS (@petruswills) on

Nakon toga Čarls je navodno postao više nežan prema njoj, kao i ona prema njemu pa se iz ljubavi 1981. godine "rodio" brak, a kasnije i dva sina, a dobro nam je poznat i ostatak priče o toj tragičnoj ljubavi.

Možda je zato, spekulišu mediji, odabrano upravo ime Luis, iako u kraljevskoj porodici postoje i drugi članovi s tim imenom.

Naime, deda princa Filipa je bio knez Luis od Batenberga, a i sam princ Vilijam kao i njegov stariji sin,princ Džordž, ponosno nose svoje srednje ime – Luis.

Kraljevski kuvar otkrio tajnu: Princeza Dajana je s ovim pevačem imala posebnu vezu! (FOTO)

foto: Profimedia

A da se pri odabiru kraljevskih imena malo ko libi da odabere ime koje nije tradicionalno "kraljevsko" svedoči još podatak o njihovim srednjim imenima.

Artur, drugo srednje ime princa Luisa, takođe je srednje ime princa Vilijama čije puno ime glasi Vilijam Artur Filip Luis.

Ime Luis je inače francuskog porekla, a znači "poznati u bitci".

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs