Stvari se drastično menjaju u slavnoj monarhiji

Bivša prostitutka od kraljice Elizabete dobila titulu dame: Još uvek sam u šoku! (FOTO, VIDEO)

Ovo sve mi je veoma dirljivo. Kad vidim kojim se sve ljudima dodeljivala ova čast, nikad u životu ne bih pomislila da će se dodeliti i meni. Ne znam šta bi kraljica mislila o tome da zna da sam bivša prostitutka, ali ja to nikad nisam krila, izjavila je Ketrin

Celebrities
18:52h Autor:
Bivša prostitutka od kraljice Elizabete dobila titulu dame: Još uvek sam u šoku! (FOTO, VIDEO)
Foto: EPA / Stringer

Kraljica Elizabeta (92) odlikovala je aktivistkinju Ketrin Elis Hili (62) i dala joj titulu dame. Ketrin se žestoko bori za dekriminalizaciju prostitucije na Novom Zelandu. I sama Ketrin je u jednom trenutku u životu radila kao seksualna radnica, pa priznaje da ju je ova titula šokirala.

"Bila sam šokirana kad su mi ponudili odlikovanje. Još uvek sam u šoku. Čak ni pre nekoliko nedelja mi nije padalo na pamet da bi tako nešto bilo moguće. Lep je osećaj. To je znak da se ipak nešto menja", izjavila je Hili.

Ketrin je tako u ponedeljak postala počasna dama novozelandskog Ordena časti zbog svojih zasluga za prava seksualnih radnika, a kraljica ju je odlikovala u čast svog skorašnjeg rođendana.

Proslava u čast kraljičinog rođendana: Megan Markl u najlepšem izdanju do sada! (FOTO)

"Ovo sve mi je veoma dirljivo. Kad vidim kojim se sve ljudima dodeljivala ova čast, nikad u životu ne bih pomislila da će se dodeliti i meni. Ne znam šta bi kraljica mislila o tome da zna da sam bivša prostitutka, ali ja to nikad nisam krila. Zbog toga se i zalažem za legalizaciju", rekla je Hili za Washington Post.

Hil je 1987. osnovala novozelandski sindikat koji se bori za prava seksualnih radnika. Uspela je da se izbori za dekriminalizaciju prostitucije, pa od 2003. bordeli legalno posluju.

"Zbog legalizacije će profesija biti sigurna", rekla je Hili koja naporno radi i kako bi osvestila o zaštiti protiv HIV-a.

10 devojaka prodalo svoju nevinost: Nepoznati muškarci, brdo para i priče koje će vas šokirati!

"Danas se drugačije razmišlja jer sada možemo da sednemo zajedno za sto s policijom i političarima i da zaštitimo seksualne radnike. Zajedno planiramo kako da ih što bolje zaštitimo i omogućimo prijavu seksualnog nasilja", rekla je Hili.

Hili se ovom titulom "počasne dame" našla u društvu glumice Anđeline Džoli, urednice Vogue-a Ane Vintur, glumice Helen Miren, spisateljice Agate Kristi, glumice Elizabet Tejlor...

Očajna kraljica Elizabeta: Teško je podnela njegovu smrt, ovo je kraj jedne ere! (FOTO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs