pogledajte

Elizabeta se baškari u slavnoj palati, a gde žive ostali članovi kraljevske porodice? Pogledajte! (FOTO)

Princ Hari i Vojvotkinja od Saseksa su komšije sa Kejt i princom Vilijamom

Dobro je poznata činjenica da Engleska kraljica živi u Baklngemskoj palati, ali gde živi ostatak kraljevske porodice?

Enterijer
12:47h Autor:
Elizabeta se baškari u slavnoj palati, a gde žive ostali članovi kraljevske porodice? Pogledajte! (FOTO)
Bakingemska palata, Foto: Profimedia

Iako većina članova kraljevske porodice u svom posedu imaju i po nekoliko rezidencija - jedna od dobrih stvari biti plave krvi - su svakako zamkovi, palate i kraljevske nekretnine koje oni nazivaju svojim domom.

Kraljica i vojvoda od Edinburga - Bakingemska palata

foto: Profimedia

Bakingemska palata je kraljičina rezidencija u kojoj ona provodi veći deo svoje nedelje i gde radi kada su ona i Vojvoda od Edinburga u Londonu. Vikende provode u Vindzor zamku, a svaki avgust i septembar provode u Balmoral zamku koji se nalazi u Škotskoj. Novu godinu, kraljica najviše voli da provede u Sadringem kuči u mestu Norfolk.

Princ Čarls i Kamila, Vojvotkinja od Kornvela - Klerens kuća

foto: Profimedia

2003. godine, princ od Velsa nazvao je svojom Londonsku rezidenciju Klerens kuću, mesto gde je živela do smrti kraljica Majka. Kamila Parker je pomogla u organizaciji i renovaciji ovog velelepnog zdanja, koje se nalazi u centru Londona. Udajom za Čarlsa 2005. godine ovo je postala i njena zvanična rezidencija. Princ Hari i princ Vilijam su takođe ovde živeli dok se nisu osamostalili i preselili u Kensington palatu 2011. godine.

Vojvoda i vojvotkinja od Kembridža - Kensingtonska palata

foto: Profimedia

Od polovine 2017. godine, apartman, 1A u Kensingtonskoj palati pripada porodici Kembridž i to je njihova glavna rezidencija. Odavde se par fokusira na njihove kraljevske dužnosti ali i na odgajanje svoje dece, princa Džordža, princeze Šarlot i princa Luisa.

Vojvoda i vojvotkinja od Saseksa - Kensingtonska palata

foto: Profimedia

Princ Hari se preselio u Notingem kolibu koja ima dve spavaće sobe još 2013. godine, a Megan Markl mu se pridružila nakon zvanične objave da su se verili, na jesen 2017. godine. Šuška se da će se par preseliti u veću rezidenciju kada bude dobio decu i to u glavni deo Kensigtonske palate, još bliže Vojvodi i vojvotkinji od Kembridža, princu Vilijamu i Kejt Midlton.

Princeza Ana - Gatkomb park

foto: Profimedia

Dok princeza Ana boravi u Londonu u apartmanu Sen Džejms palate, kraljicina jedina ćerka i njen suprug ser Timoti Lorens provode najviše vremena u Gatkomb parku. Njena ćerka, Zara Tindal preselila je svoju porodicu na imanje u selu 2013. godine. Princeza Ana i Zara vode poprilično normalan život i teže jednostavnom životu, pa je tako odlazak u prirodu bio logično rešenje.

Princ Endru, vojvoda od Jorka - Vindzor park

foto: Profimedia

Kraljičino treće dete,princ Endrju, Vojvoda od Jorka, preselio se u zamak koji poseduje 30-ak spavaćih soba u velelepnom parku gde odrastaju njegove ćerke, princeza Beatris i Judžin. Šuška se da je njegova bivša supruga, Sara Ferguson takođe živi sa n jima iako nisu u braku još od 2008. godine.

Princeza Judžin i njen verenik Džek Bruksbenk su se preselili ui Ajvi kolibu u Kensington palati, blizu princa Harija i Megan Markl, posle zvanične objave svoje veridbe početkom 2018. godine.

Princeza Beatris provodi najveći deo svog vremena u Njujorku gde radi kao predsednica kompanije koja se bavi razvojem veštačke inteligencije.

Princ Edvard, Erl od Veseksa i Sofi, Kontesa od Eseksa- Begšot Park

foto: Profimedia / Wikipedia/Bagshot_Park

Kraljičin najmlađi sin i njegova supruga, Sofi, Kontesa od Veseksa, najviše vremena provode u mestu Suri sa svoje dvoje dece. Princ Edvard je nasledio imanje i zamak sa 57 spavaćih soba 1988. godine, godinu dana pre nego što se oženio.

(Stil.Kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs