Otvorio dušu

Najveće kajanje Džordža Klunija: Rado bih proveo mnogo više vremena s njom! (FOTO)

Smatraju ih jednim od najlepših parova u današnjem Holivudu. 56-godišnjem zavodniku i večitom neženji Džordžu Kluniju upravo je 16 godina mlađa advokatica za ljudska prava Amal Alamudin vratila veru u pravu ljubav. Iako su, za razliku od mnogih njegovih kolega, kratko u braku, to ne znači da njihova ljubavna priča ne zaslužuje da bude ispisana

Vip priča
Autor:
Najveće kajanje Džordža Klunija: Rado bih proveo mnogo više vremena s njom! (FOTO)
Foto: AP / Ettore Ferrari

Da su Džordž Kluni i Amal Alamudin bili suđeni jedno drugom, znao je od samog početka i glumčev otac Nik Kluni, koji je, sasvim slučajno, sa suprugom Ninom prisustvovao njihovom upoznavanju u Italiji.

"Nina i ja smo otvorili vrata kada je stigla Amal. Predstavila nam se, pristojno porazgovarala i ušla. Videlo se da je vrlo šarmantna, prelepa i uspešna. Do kraja večere bilo je jasno da su njihove sudbine zapečaćene. To kako se odnosio prema njoj te večeri, tako se nije odnosio ni prema jednoj devojci, a verujte mi, otkako je napunio 13 godina, upoznao sam ih sve", otvoreno je priznao Nik Kluni.

A sve je počelo na italijanskom jezeru Komo, gde Džordž Klini već godinama poseduje vilu Oleandru i gde provodi godišnji odmor. U julu 2013. godine tim krajem je sa zajedničkim prijateljem prolazila Amal Alamudin, na putu za Kan.

Već je digla ruke od ljubavi u 35. godini, a onda je naišao on: Kako je Džordž iz korena promenio život Amal Kluni! (FOTO)

foto: Profimedia

"Najluđa stvar je to što nisam ni izašao iz kuće. Naš zajednički prijatelj me nazvao i rekao: "Stižem kod tebe. Mogu li da dovedem i prijateljicu?" Naravno da ga nisam odbio, a onda me nazvao moj agent koji je rekao: "Upravo sam upoznao tu ženu koja dolazi kod tebe i koju ćeš oženiti", prisetio se trenutka upoznavanja Kluni i kroz smeh nastavio: "Pomislio sam kako je lepa, duhovita i očigledno pametna. Da li je ona isto pomislila o meni? Ne znam, verovatno je mislila da sam star."

Kada se vratila kući, poslala mu je fotografije s večere, pa je krenulo dopisivanje i telefonski razgovori. Vremenom su, kako kaže, shvatili da između njih postoji nešto više od prijateljstva.

U oktobru 2013. godine Kluni je pozvao Amal da ga poseti u Londonu, a onda su dogovorili večeru u poznatom, šik restoranu. Nakon večere dočekalo ih je pedesetak paparaca, a ona je, kako je rekao Kluni, odradila to sa smeškom.

Šest nedelja proveli su u Londonu, a Božić su dočekali u Kabo San Lukasu, da bi potom svoju devojku glumac odveo na safari u Keniju, kako bi videla svoje omiljene životinje, žirafe. Nakon toga Amal je otišla u London, a Kluni u Los Anđeles, pa je svom prijatelju, glumcu Benu Vajsu, pokazao njenu fotografiju sa safarija i rekao mu: "Mislim da ću je zaprositi."

10 stvari koje niste znali o Džordžu Kluniju: Šta je radio zbog besparice, kakvog neobičnog ljubimca je imao? (FOTO, VIDEO)

foto: Profimedia

Bilo je to u februaru 2014. godine i Kluni je počeo da planira prosidbu - osmislio je sve do najsitnijeg detalja, čak i koja će muzika da svira u pozadini. Kupio je prsten, ali nije dao naslutiti Amal da se nešto događa. Pre nego što je krenula za Los Anđeles roditelji su je upitali kakve su Klunijeve namere s njom, na šta im je ona odgovorila da su "tek šest meseci zajedno i tek na početku".

Holivudski zavodnik pripremio je romantičnu večeru 28. aprila 2014. godine.

"Skuvao sam neku testeninu, ništa impresivno, a nakon večere, uz šampanjac, rekao sam joj da mi doda upaljač iz fioke kako bih upalio sveće. Otvorila je fioku i našla prsten, a ja sam kleknuo i odradio sve što treba da se odradi - imao sam plejlistu s pesmama moje tetke, pevačice Rouzmeri Kluni, i čekao tu pesmu - 'Why Shouldn't I?'. Ona je odjednom poviknula: "S..nje!" i nije prestajala da gleda u prsten pozivajući Boga. Dvadeset minuta proveo sam na kolenima, čekajući da od šoka kaže 'da'."

Jedina sumnja u vezi sa prosidbom bila mu je pomisao, kako je rekao, da će ona možda pomisliti da je prerano, ali ni trenutka nije posumnjao u to da su stvoreni jedno za drugo.

foto: Profimedia

"Svako ko se ludo zaljubio zna koliko ga to promeni. Odjednom život te druge osobe postane ti važniji od tvog. Tako nešto se događa svim ljudima koji su dovoljno srećni da pronađu savršenog partnera. Žao mi je samo što mi se to dogodilo tek u 50-ima, ali samo zato što bih onda proveo mnogo više vremena s njom."

Pravu ljubav ovekovečili su čarobnim venčanjem u septembru 2014. godine u romantičnoj Veneciji, pred stotinak članova porodice i bliskih prijatelja. Iako su se trudili da sve detalje, datum, vreme i mesto venčanja zadrže u tajnosti, informacije su ipak pronašle svoj put do javnosti. Kada su seli u brod, koji je trebalo da ih odvede do matičara, oko njih su se stvorile gomile paparaca. Isprva šokirani, Amal i Džordž su shvatili da se nemaju čega da se stide, zato su ustali i mahnuli svima okupljenima.

foto: Profimedia

Iako o deci nisu razgovarali, niti je Kluni ikada pokazao želju za njima, kada su se najmanje nadali, Amal je ostala trudna.

"Nije mi to bilo zapisano u genima. Nismo planirali ni razgovarali o tome sve dok se nismo venčali. Jednostavno smo oboje pretpostavili da ih ne želimo. A onda, nakon venčanja, kroz razgovor smo shvatili koliko smo srećni što smo pronašli jedno drugo i da bi tu sreću trebalo da podelimo. Bilo bi previše sebično da tu ljubav ostavimo samo jedno za drugo."

Amal je ubrzo ostala trudna i to, kako je Kluni rekao, prirodnim putem. Zajedno su otišli u London na ultrazvuk, a doktor im je rekao: "Ok, evo jedne bebe."

"Ja sam rekao - divno, a on je nastavio: "A ovde je i druga." Bio sam u šoku. Sedeli smo ne znam koliko dugo gledajući u taj komadić papira koji nam je dao i oboje smo mislili da je reč o grešci."

Pravo lice Amal Kluni: Žena zbog koje je Džordž pao u drugi plan! (FOTO)

foto: AP / Thibault Camus

Ali to nije bila greška - 6. juna 2017. godine, mesec dana pre termina, u Londonu je na svet prvo stigao Aleksander, a samo minutu i 49 sekundi kasnije malena Ela. I tako, odjednom, u 56. godini života, kada mnogi razmišljaju o unucima i penziji, Džordž Kluni se suočio s novim periodom života - očinstvom.

"Jedino od čega strahujem je da ne zeznemo nešto. Mi smo odgovorni za njih i zaista želim da budu srećni. Želim da imaju smisao za humor, da ih zanimaju stvari i da budu saosećajni, pogotovo kada je reč o ljudskim sudbinama", priznao je Kluni i zaključio:

"Svakog dana svog života osećam neverovatnu sreću - zbog karijere i što sam pronašao savršenog životnog partnera. Možda se ponekada u životu i ne dogodi ono što si planirao, ali onda pronađeš osobu koja ti je suđena i s kojom je oduvek trebalo da budeš. Baš tako se ja osećam, a znam da isto oseća i Amal."

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs