Slavna advokatica

Pravo lice Amal Kluni: Žena zbog koje je Džordž pao u drugi plan! (FOTO)

U biznis svetu, kliše je da uspešan muškarac, kao trofej, uz sebe ima mladu i lepu devojku. Međutim, u slučaju Amal i Džordža Klunija, ovakva postavka ne važi
Vip priča 26.03.2016. - 21:13h Autor: bizlife.rs
Foto: Reuters / Stefan Wermuth

Kada su se u septembru 2014. godine venčali Amal i Džordž Kluni, u moru naslova stranih medija, jedan se posebno istakao. "Međunarodno priznata advokatica Amal Alamudin udala se za glumca", pisalo je na sajtu "The Business Woman". Ovaj naslov odmah se proširio društvenim mrežama i potpuno okrenuo priču, pokazujući kako svet može i drugačije da funkcioniše. Naime, uredništvo sajta rešilo je da holivudskog glumca stavi u drugi plan baveći se isključivo njenim uspesima i dostignućima, smatrajući da međunarodno priznata, obrazovana i uspešna advokatica zaslužuje mnogo više od statusa "novog priveska" Džordža Klunija.

 

Amal Kluni, devojačko Alamudin, rođena je u Bejrutu (Liban), ima 38 godina i 16 godina karijere u oblasti međunarodnog prava. Potiče iz obrazovane i imućne porodice. Diplomirala je pravo na Oksfordu i radila u prestižnim britanskim advokatskim firmama. Takođe, pohađala je pravo na Univerzitetu u Njujorku i stekla zvanje mastera. Radila je i u Njujorku, a zatim se specijalizovala za slučajeve iz oblasti međunarodnog krivičnog prava, kao i ljudskih prava i slučajeva izručivanja.

 

Poklon za godišnjicu braka: Otkriveno kako je Džordž Kluni iznenadio suprugu!

 

Foto: Reuters
Foto: Reuters

 

Za nju kažu da je "građanka sveta", jer osim što radi na više kontinenata, tečno govori engleski, francuski i arapski. Mark Stivens, pravni zastupnik koji je angažovao Amal da zastupa Džulijana Asanža za nju je rekao:

 

"Ona ima osobine za koje biste umrli. Neverovatno je bistra, nezavisna, britka sablja u poslu i ume sa ljudima." Tu njenoj zavidnoj radnoj biografiji nije kraj. Amal je sada na čelu internacionalne delegacije koja pokušava da obezbedi oslobađanje bivšeg predsednika Maldiva – Mohameda Našida, koga je aktuelna vlada optužila za terorizam.

 

Amal Kluni prevarila sve: Otkrivena njena najveća laž!

 

Foto: Reuters
Foto: Reuters

 

Pre veze sa Klunijem, ona nije bila deo svetskog šoubiznisa. Udajom za slavnog holivudskog neženju (koji je već imao jedan brak iza sebe) kupila je kartu za svet slavnih, i postala neizostavni deo crvenog tepiha. Sajt "Business Insider" navodi razloge zbog kojih je Amal veći "šef" od Klunija. Neki od razloga su to što ima zavidnu advokatsku karijeru, veća medijska pažnja je na njoj, ali slava joj ne udara u glavu pa ume i da odgovori kada treba.

 

Glumac je otkrio u emisiji "Late Show" Stivena Kolbera na CBS-u kako svojoj supruzi Amal najčešće služi da bude u društvu lep i pristojan, i da je za nju samo trofej.

 

Gazila je preko svih da bi ostvarila cilj: Gospodari imperijom od 100 milijardi dolara! (FOTO)

 

Foto: Reuters
Foto: Reuters

 

"Zna samo da mi kaže da idemo na večeru gde ćemo da upoznamo inteligentne ljude, pa treba da budem lep i pristojan. To je uglavnom ono što radim", našalio se glumac. Ali, ovo nije jedini intervju koji govori o njihovom odnosu. Kako je rekao za UK Weekly, često se oseća kao "idiot" dok razgovara sa svojom ženom, a strani mediji daju svoje tumačenje da ne može da dostigne intelektualni nivo svoje žene. Nju, s druge strane, nećete čuti da govori o svom privatnom životu i braku, ali se mogu naći intervjui koje je davala o pravnim slučajevima koje je vodila.

 

Ima milione, mnogi je žele, ali niko ne sme da joj priđe: Evo zašto! (FOTO)

 

Foto: Reuters
Foto: Reuters

 

Amal je proglašena za jednu od najpoželjnijih advokatica u Londonu, ali i za "najfascinantniju ličnost 2014. godine".

 

U biznis svetu, kliše je da uspešan muškarac, kao trofej, uz sebe ima mladu i lepu devojku. Međutim, u slučaju Amal i Džordža Klunija, ovakva postavka ne važi. Iako je više od 15 godina stariji od nje i ima bogatu filmsku karijeru, čini se da ga je potpuno zasenila i da glavnu ulogu igra ona – kako u poslovnom tako i u privatnom životu.

 

Upoznajte bivšu ženu Džordža Klunija: Lisa (44) je zgodnija od Amal! (FOTO)

 

Foto: AP
Foto: AP

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...