Srećan rođendan!

Selin Dion (50) posle svih životnih brodoloma: Ne postoji starenje, već zrelost i znanje! (FOTO)

Odrasla je u skromnoj porodici, a već kao tinejdžerka je počela da se bavi pevanjem. Zahvaljujući svom talentu, predanom radu i upornosti danas je smatraju jednom od najvećih pevačkih diva, a tek joj je 50 godina

Vip priča
19:15h Autor:
Selin Dion (50) posle svih životnih brodoloma: Ne postoji starenje, već zrelost i znanje! (FOTO)
Selin Dion, Foto: Profimedia

Selin Mari Klodet Dion rodila se 30. marta 1968. godine u siromašnoj porodici u Šarmanjeu u Kanadi kao najmlađa od 14 dece. Od najranije dobi pokazivala je interes za muziku, a svoje pevačko umeće dokazala je već kao tinejdžerka. S 13. godina snimila je svoj prvi samostalni album na francuskom jeziku po imenu "La voix du bon Dieu", a godinu dana kasnije pobedila na takmičenju "World Popular Song Festival" koji su u osamdesetim godinama prošlog veka nazivali i orijentalnom Evrovizijom.

Selin Dion u najraskošnijim kombinacijama: Modna ikona ili čudovište? (VIDEO)

foto: Profimedia

Godine 1988. pobedila je i na pravoj Evroviziji izvodeći pesmu "Ne partez pas sans moi", predstavljajući Švajcarsku.

Planetarnu slavu dostigla je u devedesetim godinama prošlog veka kada je počela da izdaje albume na engleskom jeziku kao što su "Falling Into You"kao i "Lets Talk About Love" na kojem se nalazio i jedan od najprodavanijih singlova svih vremena - hit "My Love Will Go On" iz filma Titanik.

Preminula prva pobednica Evrovizije: Jedina Švajcarka koja je donela pobedu svojoj zemlji! (FOTO)

foto: Profimedia

- Nemojte se predati samo karijeri. Neka karijera bude vaša strast. Neka vam donose zadovoljstvo. Ali nemojte da postane deo vašeg identiteta. Mnogo ste vredniji od toga, rekla je kanadska pevačica u jednom intervjua. Ne čudi zato da je na vrhuncu karijere, odnosno 1999. godine, najavila (privremeno) povlačenje iz muzike da bi se posvetila svom porodičnom životu.

Bog joj dao talenat, uzeo je u 48. godini: Skandalozan brak i tajna afera Vitni Hjuston! (FOTO)

1 / 5 Foto: Profimedia

Kada je mediji pitaju na koji je deo svog života najponosnija, ona bez razmišljanja spominje svoju decu, tačnije 17 godina starog Renea Čarlija, kao i sedmogodišnje blizance Nelsona i Edija koje je rodila u braku sa svojim muzičkim manadžerom i suprugom Reneom. - Znala sam da će oni biti najposebnija stvar u mom životu, ali koliko su deca moćna nikad nećete znati dok ne rodite. Moja deca me uravnotežuju da živim pravim životom. Ono što najviše želim u životu da budem uspešna majka. To želim više i od uspeha u šou biznisu.

Šon Pen napokon progovorio o svojim turbulentnim vezama: Ona ne može da se poredi ni sa kim! (FOTO)

foto: Profimedia

Nedavno je ugasila 50 svećica na rođendanskoj torti, a o svojim godinama govori samo u pozitivnom. - Ne postoji starenje, već zrelost i znanje. Predivno je. Ja to zovem lepotom.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs