pogledajte

Top 5 filmova o ljubavi i muzici: Priče koje nikada nećete zaboraviti! (VIDEO)

Hladno vreme je kao idealno za gledanje filmova u toplom krevetu, a ovog vikenda predlažemo vam nekoliko koji vam mogu promeniti pogled na svet...

Filmovi
Autor:
Top 5 filmova o ljubavi i muzici: Priče koje nikada nećete zaboraviti! (VIDEO)
Scena iz filma "Hod po ivici", Foto: Profimedia

1. Korak do slave, 2000

Reporter-tinejdžer dobija životnu šansu u vidu zadatka koji mu je poverio Roling Stoun magazin. Uprkos negodovanju svoje zaštitničke majke, Vilijam kreće na put sa rok grupom u usponu i shvata da ima da piše o mnogo stvari pored muzike.

2. Hod po ivici, 2005

intrigantna je i izuzetno uspela priča o životu slavnog kantri muzičara Džonija Keša, temeljena na njegovoj autobiografiji "Čovek u crnom". Istinita ljubavna priča koju nikada nećete zaboraviti!

3. Život u ružičastom, 2007

Film "La Môme" francuskoga reditelja Oliviera Dana predstavlja život jedne od najvećih francuskih legendi, pevačice Edit Piaf koja je, uz izvanredan glas jedinstvene boje, postala mitska figura zbog svog izrazito nesrećnog života.

4. Telohranitelj, 1992

Jedan od najslavnijih holivudskih naslova prve polovine devedesetih, "Telohranitelj", reditelja Mika Džeksona, kombinacija romantične drame i napetog trilera, priča o rađanju ljubavi usred opasnosti.

5. Zvezda je rođena, 1976

Rok-zvezda Džon Norman Hauard utehu sve više pronalazi u drogama i piću, jer sluti da mu se karijera bliži kraju. Jedne noći nakon koncerta je zalutao u obližnji bar gde nastupa ženski trio "Oreos". Za oko mu zapada izvrsna pevačica Ester Hofman i njih dvoje započinju romantičnu vezu. Džon je zaslužan za njen uspeh: nepripremljenu ju je dovukao na pozornicu, ona je otpevala pesmu svojim senzacionalnim glasom i doslovno preko noći postala popularna.

(Stil.Kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs