životna priča

Nasledila bogatstvo, pobegla iz Italije, zavodila koga je htela: Buran život bivše prve dame Francuske! (FOTO)

Nekadašnja prva dama je želela da bude arhitekta, ali se u međuvremenu zaljubila u manekenstvo

Vip priča
09:20h Autor:
Nasledila bogatstvo, pobegla iz Italije, zavodila koga je htela: Buran život bivše prve dame Francuske! (FOTO)
Karla Bruni, Foto: Profimedia

Treća supruga kontroverznog francuskog političara i bivšeg predsednika Nikolasa Sarkozijja shvatila je, kaže, "kako može da se bude veran jednoj osobi kada je ta osoba ona prava". Reč je o italijanki Karli Bruni, bivšoj manekenki, pevačici, glumici i naslednici, s kojom se Sarkozi oženio 2008. godine, dok je imao funkciju predsednika, a tokom mandata, 2011. godine su dobili i ćerku Džuliju.

Supermodeli 90-tih zatvorili reviju Versaće: Sindi, Naomi, Klaudija! (VIDEO)

Sarkozijev kolega Silvio Berluskoni, kojeg je Sarkozi svojevremeno kao advokat i branio, šalio se kako mu je "on poklonio Karlu", međutim činjenica je da je Bruni poreklom Francuskinja, a tamo se i školovala.

Karla Bruni je rođena kao Karla Gilberta Bruni Tedeski u italijanskom Torinu, kao ćerka pijanistkinje Marise Borini i kompozitora i industrijalca Alberta Bruni Tedeskija. Bruni je kasnije otkrila da Tedeski nije njen biološki otac, već je to brazilski italijan Mauricio Remert. Marisina majka je bila Francuskinja, a otac italijan. Karla je sa sestrom Valerijom naslednica bogatstva koji je zaradio njen deda po ocu Virdžiniju Bruni Tedeskiju na proizvodnji guma. Biznis je kasnije prodan kompaniji "Pirelli".

Klaudija Šifer (47) o sazrevanju i ključnim momentima u karijeri: Reč supermodel mi je davala snagu! (FOTO)

Kada je Karla imala osam godina, porodica se plašila mogućnosti da će ih oteti Crvene brigade, ultra levičarske terorističke organizacije, pa se cela porodica preselila u Francusku. Bruni je srednju školu završila u Švajcarskoj, pa je zatim otišla u Pariz da studira umetnost i arhitekturu, ali fakultet je ubrzo napustila zbog manekenske karijere. Revije je nosila rame uz rame sa Naomi Kembel,Lindom Evanđelistom i Kristi Tarlington, a angažovali su je svi najveći dizajneri. Bila je u top 20 najplaćenijih manekenki devedesetih. Družila se s muzičarima, a javno je progovorila i o ljubavnim aferama s Mikom Džegerom i Erikom Kleptonom.

Životna priča Amal Kluni: Pobegla od užasa rata, sreću našla kad se najmanje nadala! (FOTO)

Već je onda, kaže, znala da želi da piše pesme, a možda i da ih izvodi.

- Taj unutrašnji svet mi je oduvek bio jako važan. Pre revija, između šminkanja i oblačenja, čitala sam Dostojevskog, znala sam da želim da pišem - rekla je u jednom intervjuu Bruni. Tada je javno govorila i kako smatra da ljudi nisu stvoreni za "monogamiju", što je kasnije, nakon sklapanja braka sa Sarkozijem, demantovala.

12 činjenica koje niste znali o Donateli Versaće: Bila je njegova muza, stalno ga kritikovala, niko ga nije voleo kao ona! (FOTO)

- Nisam bila neiskrena, štaviše, to su tada bila moja razmišljanja i uverenja. Ništa tu lažnog nije bilo, samo sam kasnije pronašla svog muškarca i postala kao svaka druga žena, pomalo ljubomorna i posesivna - rekla je tada Bruni i pomalo razljutila neke obožavateljke. Isto se dogodilo i kada je rekla da "žena u njenoj poziciji i njene generacije nema potrebe da budu aktivne feministkinje".

- Nisam feministkinja, ja sam više buržoazija - rekla je Bruni koja se modelingom aktivno bavila do sredine devedesetih kada je odlučila da se "prebaci" na pisanje tekstova za pesme, a kasnije i komponovanje. Njen prvi album izašao je 2000. godine, a najuspješniji, imena "Quelqu'un m'a dit", 2002. godine. Na njemu se nalazi i pjesma "Raphaël" posvećena njenom bivšem ljubavniku kao i ocu njenog sina Aureliena, profesorom filozofije Raphaëlom Enthovenom. Karla je, navodno, prvo bila ljubavnica njegovog oca, novinara Žan-Pol Enthovena, a onda se zaljubila u sina, ali ona tvrdi kako je sa Žan-Polom samo bila na nekoliko večera.

Zbog traume iz detinjstva izgubila veru u ljubav: Imala je mnogo ljubavnika, ali njega nikad nije prebolela! (FOTO)

Aurelien Bruni Enthoven danas ima 16 godina, često posećuje majku i očuha. S predsednikom Sarkozijem, Bruni se upoznala na zimu 2007. godine, a venčali su se samo nekoliko meseci kasnije, kada je bio finaliziran njegov razvod s njegovom drugom suprugom.

Bruni je do tada otvoreno govorila kako dolazi iz porodice koja uvek tradicionalno glasa levo i da "nikada ne bi mogla da glasa za desničara". Tvrdila je kako Sarkoziju to uopšte ne smeta. Ali, kako je dobila svoju kancelariju i asistenta, počela je da putuje sa suprugom. Bruni je uskoro izjavila kako je ona "ultra-Sarkozyst".

Aktivno podržava PETA-u i bori se protiv nošenja pravog krzna, podržava i sve inicijative koje se bave obolelima od AIDS-a s obzirom da je i njen brat preminuo od komplikacija te bolesti.

Preko svog supruga, ugostila je Dalaj Lamu, papu Benedikta XVI., Loru Buš, i kraljicu Raniju od Jordana.

Mračna strana života najlepših žena: Jedna je skupila hrabrost i progovorila! (FOTO)

Objavila je šest albuma na kojima je deo pjesama i na engleskom, a dugo joj je trebalo, kaže, da se na to usudi jer nije zadovoljna svojim engleskim. Snimila je četiri filma, a u filmu "Midnight in Paris"Vudijia Alena gde je glumila muzejskog vodiča u galeriji Augustea Rodina. Godine 2010. Bruni se pridružila plejadi francuskih javnih ličnosti koji su osudili kaznu kamenovanjem Sakineh Mohamadi Aštiani u Iranu, a tamošnji mediji su pozvali na ubistvo. Napadi su bili tako oštri da se od njih distancirao i Ahmadinedžad. Bruni se za vreme mandata svog supruga družila i sa, sada pokojnim, pevačem Džonijem Holidejem kojeg je nazvala svojim "idolom" još iz vremena kada je sa njegovim sinom išla u školu. Zajedno su otpevali pesmu posvećenu dramaturgu Tenesi Vilijamsu.

Mini intervju: Naomi Kembel o detinjstvu, manekenstvu, gubitku prijatelja! (FOTO)

Kada se udavala za Sarkozija, koji je ovih dana uhapšen zbog primanja novca za predsedničku kampanju od diktatora Gadafija, Bruni su mediji razvlačili po naslovnicama zbog polugolih fotografija iz ere kada je još bila manekenka, i afera s poznatim muškarcima (Tramp je jednom tvrdio da su imali aferu, što Bruni negira), ali ankete su ubrzo pokazale kako je prosečni Francuz ponosan na svoju prvu damu.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs