Obavezno pročitajte

Mračna strana života najlepših žena: Jedna je skupila hrabrost i progovorila! (FOTO)

Pre nekoliko godina objavila je knjigu “Beauty Disrupted”. Bivša suprugea Mikija Rurka, Kare Otis, podgrejala je staru priču o surovosti života supermodela...

Vip priča 24.12.2017. - 12:42h Autor: Wannabemagazine.com
Karen Mulder, Foto: Profimedia

Kare govori o anoreksiji, depresiji, narkomaniji, a nakon više od dve decenije otkrila je ime čoveka koji ju je silovao u više navrata, dok je započinjala karijeru modela u Parizu.

 

Isti čovek je bivši suprug Linde Evanđeliste i jedan od muškaraca koje je Karen Mulder optužila, ponovo, za silovanje. Gospodin je i dalje na slobodi, šta više, on uživa u slavi i bogatstvu, dok devojke i žene širom sveta žive sa neizlečivim ožiljcima.

 

Životna priča najkontraveznije manekenke 90-tih: Ostao je pokošen njenom lepotom! (FOTO)

 

Објава коју дели Vintage Magazine (@vintagemags) дана

Slučaj Karen Mulder se posebno izdvaja jer je Karen lice koje svako zna, a magazin “Vog” joj je dao titulu “Plavuša sa stilom”. Rame uz rame sa Naomi, Klaudijom  i Lindom, obeležila je eru supermodela, period kada su manekenke prestale da budu samo lepotice bez mozgova, a njihova popularnost je bila veća i sjajnija u odnosu na holivudske glumice.

 

Iako se sedmogodišnja vladavina prelepih žena sa savršenim telima završila još 1997. godine, one i danas haraju modnim, muzičkim ili filmskim svetom. Ali, moderne bajke nisu produkt braće Grim, niti plod mašte Volta Diznija. Ove bajke kriju mračne ulice, vriskove u noći, kilograme belih linija i tone laksativa.

 

Ko se sve zabavljao sa supermodelima 90-ih: Karla Bruni izazvala skandal! (FOTO)

Početkom dvehiljaditih Karen je gostovala na francuskoj televiziji, u "talk show-u" koji je išao uživo. Emisija je naglo prekinuta, ali ne pre nego što je Karen rekla svoje. Tada je optužila svog oca, svoje agente i izvesnog princa za višestruka silovanja.

 

Nervni slom, previše kokaina, premalo sna su preuzeli krivicu za javni raspad prelepe Holanđanke. Godinu dana kasnije završila je u komi, zbog pokušaja samoubistva. Suludo je dodati da, danas supruga i majka dvoje dece, nikada nije pozvana ni na jedan modni događaj.
 

Mini intervju: Naomi Kembel o detinjstvu, manekenstvu, gubitku prijatelja! (FOTO)

 

Објава коју дели Carré Otis (@iamcarreotis) дана

Ali koleginica Kare Otis je svojom knjigom otvorila neka nova poglavlja u modnoj industriji. Da li je gospođa Mulder zaista skrenula s uma, znaju samo lekari sa privatne psihijatrijske klinike. Dve godine pre njenog sloma BBC je napravio dokumentarnu priču o životu modela, koja nije emitovana, jer je bilo previše navođenja i pretpostavki, te je sam BBC “popio” tužbu od modne agencije “Elite”. Istovremeno, došlo je do smena u samoj agenciji, te su mnogi modni agenti privremeno penzionisani.

 

Sam gospodin “Elite”, Džon Kazablankas je još sredinom devedesetih oženio finalistkinju "Elite Model Look-a", koja je tada bila tinejdžerka, a sa Stefani Sejmur se zabavljao kada je ona imala celih 14 godina. Ali, da ne bude zabune, Kazablankas je poznat po aferama, ali do medija ipak nisu stigle tužbe o seksualnom zlostavljanju.

 

Klaudija Šifer (47): Drago mi je što se moja "zlatno doba" desilo pre pojave društvenih mreža! (FOTO)

foto: Profimedia

U mutne vode su najdublje zagazili upravo Evanđelistin bivši suprug Žeral Mari , tadašnji predsednik "Elite Europe" odseka, upravo onaj koga su i Karen i Kare navele kao silovatelja. Godine 1999. zajedno sa kolegom Havijerom  popio je otkaz, mada su obojica ostali vladari iz senke. Medijima nedodirljivi, ostali su zapamćeni po izjavama koje su dali novinarima na tajnom zadatku gde govore kako im je cilj svakog Elite-ovog izbora da zavedu što više takmičarki. Prosek starosti među devojkama u ovom takmičenju je 15 godina. Havijer je dodao da bi Afrika bila divan kontinent da nema crnaca i crnkinja. Na sve optužbe, čak i na sva hapšenja zbog posedovanja brda kokaina, agencije govore samo: ”Ovo je izolovan slučaj”.

 

Samoubistva među modelima su učinila ovaj svet imunim na najpre žensku , a zatim i ljudsku tragediju. Jedino što ostaje, osim tužnih ispovesti nekadašnjih modela, je par dokumentaraca, koji su izazvali medijsku pompu, ali samo na kratko. Jedan takav je načinila manekenka Sara Zif, koja se danas bori za bolje uslove rada svih devojčica čiji snovi počinju i završavaju se sa naslovnicama i nedeljama mode u najvećim i najlepšim gradovima sveta. Nije prokletstvo biti prelep, samo je gomila keša pojela svaki nagoveštaj morala, a pravda je slepa.

 

Barem za sada.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs