životna priča

Životna priča najkontroverznije manekenke 90-tih: Ostao je pokošen njenom lepotom! (FOTO)

Čak i ako ranih 90-ih niste bili obožavatelj megapopularne rock grupe "Guns N' Roses", u sećanju vam je zasigurno ostala scena iz video spota pesme "November Rain" u kojoj dugonoga nimfa odevena u asimetričnu venčanicu polako korača prema oltaru i svom rok princu...

Moda
16:29h Autor:
Životna priča najkontroverznije manekenke 90-tih: Ostao je pokošen njenom lepotom! (FOTO)
Stefani Simor, Foto: Profimedia

Stara priča o lepotici i zveri dobila je svoje moderne aktere - anđeosko lice Stefani Simor i zločesti dečko Eksel Rouz sedinjeni su u milionskoj produkciji i kroz ekrane uvedeni u domove "običnih" žena koje su, upirući prstom u ekran, govorile: "To je ono što želim!"

Ko se sve zabavljao sa supermodelima 90-ih: Karla Bruni izazvala skandal! (FOTO)

Gotovo božanski nedodirljive, fantastično uspešne i nadasve kontroverzne, superdevojke 90-ih o kojima se već sve zna i danas se smatraju glamuroznim begom vremena koje je neprekidno živelo razulareni parti u stilu "Velikog Getsbija", na kojem je alkohol pre i nakon revija tekao u potocima i čijim su modnim pistama besomučno trčale, naravno ako bi uopšte ustale iz kreveta jer to nisu radile za manje od 10 hiljada dolara na dan.

Stefani se do tada već nametnula kao seks-bomba koja je iza sebe imala naslovne strane Voga, "Sports Illustrateda" i reklamni ugovor s modnom markom slavnog "Victoria's Secret" donjeg veša.

25 godina kasnije: Konačno rešena misterija iz spota najlepše rok pesme ikada! (VIDEO)

@originalvsangels је поделио/ла објаву дана

Uspeh je za tinejdžerku iz San Diega došao brzo. Sa samo 15 godina pristupila je takmičenju "Elite Model Look" i fascinirala najvažnijeg člana žirija, Džona Kazablankasa, vlasnika modne agencije "Elite". On je bio generator supermodela koji je tada pod svojim okriljem imao većinu zvezdanih manekenskih imena. Stefani nije pobedila, ali je Kazablankas ostao pokošen njenom lepotom. Ubrzo su započeli ljubavnu vezu i pred sablažnjenim očima javnosti karijera Stefani Simor zvanično je počela.

Kejt Mos (43) otkriva tajnu svog izgleda: Nemam živaca za nanošenje pet krema ujutru i uveče! (FOTO)

foto: Profimedia

Prva velika prilika došla je u februaru 1988. godine kada je ukrasila naslovnu stranu hrama američkih muških magazina - "Sports Illustrateda". Sledećeg meseca stiglo je i najveće priznanje modnog sveta - njena prva Vog naslovna strana za koju je pozirala Ričardu Avedonu, fotografu koji će svojim objektivom oblikovati njenu karijeru i imidž ali je i gurnuti još jedan korak dalje u modnoj hijerarhiji. Avedon je bio fasciran njenim telom koje je smatrao savršenim, a Simur mu je rado pozirala u serijama provokativnih fotografija koje se i danas prodaju na aukcijama. Avedon joj je dodeljivao uloge i vodio je kroz snimanja, a ona mu se u potpunosti predavala odrađujući s njim neke od svojih najvećih reklamnih kampanja, uključujući i onu za kuću Versaće 1994. godine.

Ona je prirodna i ženstvena: Kristi Tarlington (48) zasenila sve glumice Holivuda! (FOTO)

Објава коју дели Made to Measure (@m2m) дана

Do 1991. godine sramežljiva devojčica izrasla je u ženu koja senzualno zavodi s naslovnice "Playboya". Iako je u to vreme odradila nekoliko značajnijih modnih angažmana, Simor je i dalje gubila medijsku bitku sa Lindom, Kristi i Naomi. Sve do trenutka kada je Eksel Rouz uzeo u ruke taj fatalni broj "Playboya" i poželeo da upozna lice sa naslovne strane.

O njihovom divljem životu, punom droge, alkohola, seksualnih eskapada i fizičkih obračuna, napisano je hiljade članaka. Njihov odnos varirao je između ljubavi i mržnje, kao i kod mnogih drugih fantastičnih rok parova koji su, bez obzira na manijakalno ponašanje, izazivali divljenje medija. Urednica Voga Ana Vintur izjavila je da je čar devojaka 90-ih upravo u tome što su bile zvezde koje su se zabavljale sa superzvezdama. Simur se savršeno uklopila u taj kalup i u njemu ostala sve dok veza sa Roizom nije postala nepodnošljiva.

Klaudija Šifer (47): Drago mi je što se moja "zlatno doba" desilo pre pojave društvenih mreža! (FOTO)

Na Božićnoj večeri 1992. godine Simor je u strastvenoj svađi gađala Rouza stolicom pa ga je potom "dokrajčila" udarcem nogom u prepone, što je simbolično označilo kraj njihove turbulentne veze. Usledilo je nekoliko njenih tužbi za fizičko nasilje i Ekselovih protivtužbi, a Stefani se ubrzo prebacila na mnogo veću ribu koja je plivala u okeanu novca.

Životna priča najlepše žene dvadesetog veka: U detinjstvu brutalno ismevana zbog izgleda! (FOTO)

Објава коју дели The Comet (@_itsthecomet_) дана

Medijski mogul, građevinar i kolekcionar moderne umetnosti Piter Brant, u čijem je vlasništvu i renomirani "Interview Magazine", zaljubio se u Simor i ubrzo nakon raskida sa Ekselom, počeli da se viđaju.

Već u decembru 1993. rodila je prvog sina Pitera II, a Brent im je 1995. u Parizu priredio venčanje godine. Mlada je nosila po meri izrađenu haljinu dizajnera Azedina Alaje koji ju je i dopratio do oltara, a događaj je opisan kao samit supermodela na kojem su čarobne gazele klizile plesnim podijumom u Alaja toaletama, čestitakići svojoj prijateljici na kvalitetnom i nadasve unosnom odabiru partnera.

Jedan dan u životu Sindi Kraford: 100 pari cipela, 20 minuta kardio vežbi i mnogo zelenog čaja! (FOTO)

Karijera Stefani Simur i dalje je bila u uzletu, snimala je kampanje za "Louis Vuitton" i "Versace Jeans", ali je psihički bila rastrgana između nekadašnjeg divljeg načina života i novonastalog životnog scenarija poput onog iz filma "Stepfordske supruge". S novim brakom došao je i život u konzervativnom Konetiketu, gde supruge ne šetaju odevene u Alajinim mrežastim čizmama i mikro-mini haljinama. 1996. godine rodio se i drugi sin, Hari, a 2004. ćerka Lili Margaret. Stefani se nije uklapala u priču o školskim priredbama i pečenju kolača za roditeljske sastanke i to je bilo sasvim jasno. Jednom prilikom, kako je to već običaj u privatnim školama, bila je pozvana na školski čas ćerkice Lili Margaret da bi pročitala odlomak iz dečje knjige. Iz crne limuzine je iskoračila u koktel haljini s persijskom mačkom u rukama, a deca u učionici i njihove prefinjene, konzervativne majke, ostale su šokirane njenom pojavom.

Sigurno je da je svojevrsna društvena izolacija ostavila traga na Simor. U braku s Piterom Brantom pobožno je sakupljala "couture" kreacije i remek-dela obožavanog Alaje, a na takvo kolekcionarstvo ju je nagovorio upravo Brant, koji je od početka njihove veze želeo da njegova princeza ima samo najbolje i da se njen orman razlikuje od garderobe ostalih pripadnica Njujorškog visokog društva.

Najveće muze Šanela: One su harizmatične, nežne i jake! (FOTO)

@the90ssupermodels је поделио/ла објаву дана

Svojoj impresivnoj kolekciji haljina posvetila je celi sprat raskošnog zdanja na imanju, ispunivši ga jedinstvenim primercima koji danas vrede i nekoliko stotina hiljada dolara. Javna pojavljivanja postajala su sve ređa, a u medijima se uglavnom pojavljivala kao domaćica mnogobrojnih partija na kojima se okupljala "crème de la crème" savremene umetnosti, sa Džefom Kunsom na čelu.

Brant je angažovao mnoge slavne umetnike da naprave portrete njegove supruge, a skulptura Mauricija Catelana, inspirisana njenim likom, prodata je za 2,2 miliona dolara. Jasno je da se većina umetnika angažovanih za ovaj posao poigrala motivom Stefani kao lovačkim trofejem naručitelja koji ga je uspešno obuzdao i njime ukrasio svoju radnu sobu.

Mini intervju: Naomi Kembel o detinjstvu, manekenstvu, gubitku prijatelja! (FOTO)

Објава коју дели Vogue Cover (@voguecover_) дана

Iako je za časopise poput "Town and Country" njihova porodična situacija izgledala idilično, kuloarima se šuškalo da Stefani ima ozbiljnih problema s zavisnošću od tableta i alkohola. Niko se u javnosti o tome nije izjasnio sve do medijske bombe i verovatno najružnije sudske bitke poslednjih decenija.

Brakorazvodna parnica između Simor i Branta iz 2009. godine bila je prava noćna mora za biznismena i izvor sočnih informacija za tabloide koji su o ovoj pravnoj bitki izveštavali kao da se radilo o ratu u Iraku

Mediji su svakodnevno punili informacije o prljavom vešu Brantovih. Piter ju je u javnim dokumentima, koje je priložio njegov advokat, optužio za konzumiranje droga, alkoholizam, kao i za nekontrolisano trošenje i raskošan način života koji je koštao neverovatnih 250.000 dolara mesečno.

Sudska bitka postala je još ružnija nakon što je izneo dokaze da je Simor već prošla nekoliko tretmana odvikavanja od tableta. Nakon ovakvog javnog sramoćenja, Simor je skovala plan i odlučila udariti Branta tamo gde ga najviše boli - po njegovim umetninama. Manekenka je iz vile u Palm Biču odnela nameštaj i umetnine u vrednosti od 700.000 dolara, sve što je mogla nagurati u svoj terenac. Nakon godinu i po dana mučne sudske bitke, par je krajem 2010. šokirao javnost - pomirenjem. Šok je, doduše, ublažen jednom jasnom činjenicom - premda iskusan tvrdokoran "shark" poslovnog sveta, Brant je napravio najveću grešku multimilionskih brakova 21. veka - oženio se bez predbračnog ugovora! To bi u slučaju razvoda značilo podelu njegove pola milijarde dolara vredne imovine na dva dela.

20 godina od smrti: Novi detalji iz života modne legende! (FOTO)

Od trenutka pomirenja, uz obostrani dogovor o medijskoj tišini, Simor -Brant glasine su utihnule. Reflektori su se okrenuli ka njihovim razmaženim sinovima Piteru II i Hariju koji su postali razuzdani, bahati prinčevi društvene scene koji besciljno bauljaju po Njujorku trošeći tatin novac i privlačeći pažnju odeveni u majčine Alaja majice i Balman sakoe. Očev uticaj i pozitivno prikazan profil dečaka u njegovom medijskom vrtu, "Interview Magazinu", nisu mogli da spreče celi niz članaka koji su osvanuli na Internetu, a u kojima su se autori pitali: "Gde su toj deci roditelji?"

Životna priča Stefani Simor u mnogo čemu podseća na delo Henrika Ibsena "Kuća lutaka".

Modni stil Natalije Vodijanove: Pastelni tonovi ili dramatičan, seksi izgled!

Pres službe su pregorele u nastojanju da spinovima začepe veliku rupu, koja je nastala iznošenjem prljavih tajni, na do tada čvrstoj porodičnoj brani. Kuloari i dalje šuškaju, spominju se opijati, svađe i pretnje. Pravu tajnu verovatno zna skulptura Džefa Kunsa postavljena u dvorištu porodične kuće. Srećom po Stefani, statue ne govore.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs