ukazala poštovanje budućim mladencima

Kraljica Elizabeta već izabrala svadbeni poklon: Evo kakvu će čast ukazati unuku Hariju i Megan Markl!

Ako se nečega britanska kraljevska porodica pridržava, onda su to protokoli i tradicija. Svaki od članova ove porodice na dan svog venčanja od kraljice dobija posebne darove

Vip priča
20:39h Autor:
Foto: EPA / Neil Hall

Kada 19. maja ove godine princ Hari i Megan Markl razmene bračne zavete, po kraljevskoj tradiciji, kraljica Elizabeta odaće im počast novim titulama.

 

Isto se dogodilo i u aprilu 2011. godine, kada su se venčali princ Vilijam i Kejt Midlton. Tada ih je kraljica "darivala" titulama po kojima ih i danas zovu - vojvoda i vojvotkinja od Kembridža. Stoga se nagađa da bi njegov mlađi brat i američka glumica mogli da postanu vojvoda i vojvotkinja od Saseksa.


Megan Markl šokirala odlukom: Ovo nikad niko pre nje nije uradio na kraljevskom venčanju!

foto: AP / Alastair Grant

Ali, ovo nisu jedine počasti koje će novopečeni supružnici dobiti. Naime, uobičajeno je da kraljica dodeli i odvojene škotske titule. Tako su vojvoda i vojvotkinja od Kembridža ujedno i grof i grofica od Straterna, dok je princ Čarls poznat i kao vojvoda od Rotesija.

 

Ako je verovati nekim nagađanjima, Hari i Megan postaće grof i grofica od Rosa. Ali, i to nije sigurno, budući da je jedinu titulu grofa od Rosa držao Čarls I, koji je pogubljen 1649. godine, zato se ona ne smatra srećnom. Bilo kako bilo, škotske titule zvanično će biti proglašene dan nakon venčanja, zbog čega će poštovaoci kraljevske porodice još neko vreme ostati u neznanju.

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs