Trpela nasilje

Prokleta lepota Rite Hejvort: Donela joj sve osim sreće! (FOTO)

Ona je zapravo bila prva glumica koja je postala princeza, a ne Grejs Keli

Vip priča 17.10.2017. - 10:45h Autor: Zadovoljna.hr
Foto: Profimedia

Od rođenja slavne glumačke dive Rite Hejvort prošlo je tačno 99 godina. Bila je jedna od najvećih zvezda zlatnog doba Holivuda, ujedno i najdraža plesna partnerka Fredu Asteru i prva glumica koja je postala princeza u stvarnom životu.


Rita Hejvort rođena je 17. oktobra 1918. godine kao Margarita Karmen Kanzino. Otac joj je bio Španac, a majka Amerikanka. Kako bi njeno mešovito poreklo ostalo prikriveno i kako bi dobijala bolje uloge, na nagovor tadašnjeg supruga Edvarda Džadsona i Harija Kona, predsednika filmskog studija Columbia Pictures, Rita je uzela devojačko prezime majke i ofarbala svoju crnu kosu u prepoznatljivu crvenu nijansu.

 

Tokom 1940-ih bila je jedna od najvećih holivudskih zvezda, a tadašnje uloge taj status su zapečatile zauvek. Tako se ona i danas smatra jednom od najvećih i najlepših glumačkih diva svih vremena.

 

Životna priča Glorije Vanderbilt (93): Bogata naslednica kojoj je sudbina zadala najteže udarce! (FOTO)

foto: Profimedia

Veliki deo detinjstva provela je plešući jer su joj roditelji bili plesači, a svoju glumačku karijeru započela je sredinom 1930-ih. Najpoznatiji filmovi i mjuzikli u kojima je glumila su Đilda, Dama iz Šangaja, Prijatelj Džoi, Nikad se nećeš obogatiti i Devojka s naslovnice.

 

Sa slavnim Fredom Asteom glumila je dva puta i upravo ona mu je bila najdraža plesna partnerka. Neki od njenih drugih glumačkih partnera bili su legendarni Frenk Sinatra, Džin Keli, Džon Vejn, Gari Kuper, Robert Mičam i Džek Lemon.


Nesrećna u ljubavi

 

Rita se pet puta udavala i isto toliko puta je prošla kroz razvod. Kada je imala 18 godina, udala se za prvog supruga, Edvarda Džadsona. Brak je propao nakon pet godina, a ona je bila ta koja je želela razvod, jer su provodili puno vremena odvojeni, a on je znao da bude vrlo okrutan.

 

Godinu i po dana kasnije, ušla je u brak sa Orsonom Velsom. Niko nije znao za njihovo venčanje sve dok ga nije najavila dan pre ceremonije. Zajedno su imali ćerku Rebeku, ali brak je potrajao svega nekoliko godina. Hejvort je Velsa smatrala ljubavlju svog života.

 

Zamršena životna priča Silvane Armenulić: Žena u čijem je oku stalno bila tuga!

Orson Vels i Rita Hejvort, foto: Profimedia

Rita se 27. maja 1949. godine udala za princa Ali Kana. Zanimljivo je da je ona zapravo bila prva glumica koja je postala princeza, a ne Grejs Keli.

 

Kan i ona postali su roditelji ćerke Jasmin, ali i ovaj brak trajao je kratko, a princ je isto bio vrlo okrutan i zao prema njoj.

 

Plod zabranjene ljubavi, potomak slavnih Srba, Novakov trener: Ovo je životna priča Jelene Genčić!

foto: Profimedia

Sredinom 1950-ih, Rita se udala za pevača Dika Hejmsa. Brak je potrajao dve godine, a ona ga je čitavo vreme izdržavala jer je bio u velikim dugovima. Njen poslednji suprug bio je filmski producent Džejms Hil, ali zbog njegove nepredvidljive i nasilne naravi, taj je brak okončan 1961. godine.

 

Ovakvu strast samo je smrt mogla da rastavi: Ceo svet i dalje pamti najlepšu ljubavnu priču!

foto: Profimedia

"Zapravo, ja sam dobra i nežna osoba, ali me privlače zle ličnosti", rekla je Rita jednom prilikom.

Poznato je i da je Rita preživljavala nasilje i u ranom detinjstvu, kao i da ju je otac silovao.

 

Svoju glumačku karijeru Rita Hejvort završila je 1972. godine, a do tada je iza sebe imala više od 60 uloga. Petnaest godina kasnije preminula je u 68. godini, od Alchajmerove bolesti.

 

Komplikovan život Danijele Stil: Udavala se 5 puta, rodila 9. dece, na kraju ostala sama! (FOTO)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs