Priča koja će vam izmamiti suze

Do smrti je voleo, i gorko se kajao: Tragičnu ljubav i dalje pamti ceo svet (FOTO)

Iako su na slikama izgledali srećno i zaljubljeno, to je bio samo privid
Vip priča
11:30h Autor:
Do smrti je voleo, i gorko se kajao: Tragičnu ljubav i dalje pamti ceo svet (FOTO)
Foto: Profimedia

Norma Džin, daleko poznatija pod imenom Merilin Monro, udavala se tri puta. Jedan od njenih muževa je bio Džo Dimađio, legendarni bejzbol igrač Jenkija iz Njujorka, piše Elle.rs.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

U početku, Merilyn nije htela da upozna Dimađija, misleći da je on tipičan arogantni sportista, nadmen i egocentrik, ali Džo je uspeo da je razuveri i par se venčao 14. januara 1954, dve godine posle upoznavanja. Bio je to drugi brak poznate glumice koja je od 1942. do 1946. godine bila u braku sa Džejmsom Dafertijem, američkim policajcem.

Par je otputovao u Japan za medeni mesec, ali su tom prilikom posetili i Koreju. Tokom puta Merilin je imala nekoliko zakazanih susreta i nastupa pred 100.000 vojnika koji su tamo služili, što je posebno nerviralo njenog muža koji je želeo da taj medeni mesec bude intimniji i samo njihov.

Ovakvu strast samo je smrt mogla da rastavi: Ceo svet i dalje pamti najlepšu ljubavnu priču!

Iako su na slikama Merilin i Džo izgledali srećno i zaljubljeno, to je nažalost bio samo privid i njihov odnos nije bio toliko divan koliko su svi mislili.

Prlikom snimanja sada već kultne scene sa suknjom u filmu The Seven Year Itch, izbio je mali sukob između njih. Naime, dok je Bili Vajlder insistirao da se scena ponovi nekoliko puta, što je okupljena publika s oduševljenjem pozdravljala, Džo je ludeo, posmatrajući sa strane sve. Nekoliko svedoka je kasnije otkrilo da su se Monro i Džo verbalno sukobili u lobiju hotela.

Stvarna ruska bajka: Ljubav Aleksandre i Nikolaja Romanova bila jača od vere i zakona! (FOTO)

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Samo mesec dana kasnije, u oktobru, nakon 274 dana zajedništva, Merilin je predala papire za razvod zbog psihičkog maltretiranja.

Nakon razvoda, Dimađio je prestao da pije, otišao na terpaiju i odlučio da prekine sa bejzbolom. Tada ga je pratila reputacija ženskaroša, koju je on nekoliko puta odbacio. U međuvremenu, Merilin se udala i razvela od pisca Artura Milera.

U februaru 1961. godine njen psihijatar poslao ju je u psihijatrijsku kliniku Payne Whitney Psychiatric Clinic gde je, prema Donaldu Spotu, smeštena na odeljenje za najteže slučajeve. Kako nije mogla sama da se odjavi, nazvala je Dimađija, koji ju je izveo. Posle mu se pridružila na Floridi.

Njihova priča o tome kako su "samo dobri prijatelji" nije zaustavila glasine o tome kako su se ponovo venčali.

Nakon 24 godine, legenda o njima i dalje živi: Godišnjica smrti sarajevskog Romea i Julije

Prema Mauriju Alenu, 1. avgusta 1962. godine, Džo je, podgavši buku kako se njegova bivša žena spetljala s ljudima koji će joj nauditi, kao što je Frenk Sinatra, dao otkaz na mestu trenera kako bi je ponovo zaprosio.

Nažalost, nije stigao da je spasi. Merilin je pronađena mrtva u svom stanu samo četiri dana kasnije... Dimađio se pobrinuo za njeno telo i organizovao sahranu u Memorijalnom parku Vest Vilidž.

Da ju je voleo i osećao se krivim za njenu smrt, svedoči divan gest koji je relativno nepoznat. Naime, dvadeset godina u njenu grobnicu stizalo je tuce crvenih ruža tri puta nedeljno. Za razliku od njena druga dva muža, nikad nije govorio o njoj u javnosti, nije pisao o tome i nije se ponovo ženio.

Od neuhvatljive žene do majke njegove dece: Kako je Džordž Kluni promenio Amal!

<\/div>
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs