Inspirativna priča

Američke princeze: 8 običnih devojaka koje su se udale za prinčeve (FOTO)

Da li je slučajnost što su upravo žene sa tla Amerike osvojile srca prinčeva i kraljeva?
Vip priča
18:10h Autor:
Američke princeze: 8 običnih devojaka koje su se udale za prinčeve (FOTO)
Foto: Profimedia

Ukoliko se Megan Markl uda za princa Harija, ona definitivno neće biti prva Amerikanka koja je postala princeza.

Mada su po pitanju Megan stvari malo komplikovane kada se radi o njenoj budućoj tituli, izvesno je da su se mnoge devojke pre nje našle u sličnoj situaciji, iako njihovo porodično stablo nema nikakve veze sa plemićkim rodoslovom, piše Elle.rs.

Megan Markl i Princ Hari: Slavlje povodom rođendana buduće princeze (FOTO)

Kejt Midlton trenutno je najpoznatija "obična" devojka koja je postala deo kraljevske porodice.

A tu su i trenutno aktuelne kraljica Leticija od Španije, princeza Šarlin od Monaka i princeza Sofia od Švedske.

Međutim, Amerikanke se ipak svrstavaju u red posebnih žena kada je u pitanju ova tema.

Istoričari ističu da je svakoj od njih zajednički šarm koji se ponajviše pripisivao Valis Simpson, ženi zbog koje se Kralj Edvard VIII odrekao krune.

Da li je zaista u pitanju nešto tako trivijalno poput posebnog šarma Amerikanki ili je to puka slučajnost, po svoj prilici nešto sasvim treće - nismo sigurni, ali predstavljamo vam ovih osam žena koje su uspele ono o čemu devojčice širom sveta sanjaju - da osvoje princa.

Dostojna naslednica princeze Dajane: Kejt Midlton svojim postupkom oduševila svet! (FOTO)

Kraljica Nur od Jordana

Jordanska kraljica Nur, rođena je kao Lisa Najeb Halabi. Njen deda po ocu, sirijski je doseljenik u Ameriku, a majka joj je Amerikanka švedskog porekla. Rođena je i odrasla u Vašingtonu. Na Prinston Univerzitetu završila je arhitektruru, otac joj je bio pilot, te je i ona svoju karijeru započela upravo u avio kompaniji, kao menadžer stjuartima i stjuardesama. Radeći za jordansku kraljevsku avio kompaniju, upoznala je jordanskog kralja Huseina. Postali su prijatelji, a potom i nešto više. Venčali su se 1978. i bili zajedno sve do kraljeve smrti 1999.

Šta je Džeki Kenedi uradila rođenoj sestri: Žena kojoj je bogatstvo donelo nesreću (FOTO)

Li Radzivil

Li je bila mlađa sestra Žakline Kenedi. Rođena je kao Kerolajn Li Buvije, a 1959. udala se za princa Stanislava Albrehta Radzivila, koji vuče korene iz poljske kraljevske porodice. Par se razveo 1974., a zejdno imaju dvoje dece.

Fatalna žena zbog koje je kralj učinio nezamislivo: Skandal na britanskom dvoru! (FOTO)

Valis Simpson

Ova Amerikanka postala je čuvena čitavom svetu kada se, ne bi li moga o da je oženi, engleski kralj Edvard VIII zbog nje odrekao trona. Kontrovrza je bila utoliko veća iz razloga što ne samo da Valis nije bila plave krvi, već je iza sebe imala čak dva razvoda. Što je tokom 30-ih godina prolog veka to i te kako bio presedan.

Tragična prva princeza Holivuda: Muževi je tukli i varali, otac je silovao! (FOTO)

Rita Hejvort

Rita je bila jedna od najčuvenijih glumica Zlatnog Holivuda. 1949. nakon završetka njenoog braka sa Orsonom Velesom, udala se za princa Ali Kana, sina Age Kana, lidera ismailske frakcije Shia Islam. Brak je bio kratkog veka, ali u njemu su dobili ćerku, princezu Jasmin Aga Kan.

Najbajkovitije venčanje svih vremena: Ni 61 godinu kasnije mu nema ravnog! (FOTO, VIDEO)

Grejs Keli

Još jedna čuvena holivudska glumica. Grejs je rođena u Filadelfiji i dolazi iz klasične radniče porodice srednjeg staleža. Ipak, Grejs je bila sve samo ne klasična devojka. Pored toga što je bila voljena od strane kolega i publike, bila je i vrlo ambiciozna, što joj je 1956. donelo Oskara za najbolju žensku ulogu u filmu The Country Girl. Iste godine udala se za princa Renijea III od Monaka. Umrla je u automobilskoj nesreći 1982.

Mari-Šantal

Jedna od tri sestre poznate pod imenom Miler (koje dolazi od tri čuvene američke pevačice, a inače sestre) udala se za Pavlosa od Grčke 1995. godine. Pavlsov otac je Konstantin II, poznat kao svrgnuti grčki kralj. Mari-Šantal i Pavlos u srećnom su braku i imaju petoro dece.

Aleksandra Miler, sestra prethodno pomenute princeze Mari-Šantal od Grčke, udala se za princa Aleksandera von Furstenberga 1995. Aleksander je inače sin poznate dizajnerke Dajan von Furstenberg i princa Egon von Furstenberga. Aleksandra i Aleksander imaju dvoje dece princezu Talitu i princa Tasila. Razveli su se 2002.

Kelly Rondestvedt

Američka invenstitorka udala se za princa nemačke pokrajine Saksonije Huberta Hohenlohe-Langenburga 2009. godine, imaju troje dece.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs