Najlepša ljubavna priča

OVAKVU STRAST SAMO JE SMRT MOGLA DA RASTAVI: Kad je on umro, za nju je umrlo sve!

Imala je 19, a on 44 godine. Ni to ih nije sprečilo da dožive najlepših 12 godina u svojim životima

Vip priča
10:22h Autor:
OVAKVU STRAST SAMO JE SMRT MOGLA DA RASTAVI: Kad je on umro, za nju je umrlo sve!
Foto: Profimedia

Te davne 1942. jedna sedamnaestogodišnja manekenka iz Bronksa otišla je sa društvom u bioskop. Gledali su blokbaster "Kazablanka" sa Hemfijem Bogartom u ulozi Rika. I dok su sve devojčice bile potajno zaljubljene u Bogarta, mlada manekenka je bila uverena da su joj drugarice poludele.

Jedina devojka koja se isticala svojim kritičkim odnosom prema Bogartu kao mačo ikoni tog vremena, zvala se Beti Džoun Parska. Mlada Beti kasnije će se proslaviti kao glumica, istina pod drugačijim imenom - Loren Bakol. Dve godine kasnije, Loren Bekol će postati izuzetno tražen model i naći će se na naslovnoj strani prestižnog časopisa "Eskvajer".

Zašto se brak Lenke Dunđerski i Nikole Tesle nikad nije ostvario: Nemoguća ljubav i velika tragedija

Imala je tu sreću da je primeti žena Hauarda Hoksa, velikog holivudskog reditelja. Odmah je organizovano test snimanje i mlada Loren je brzo dobila ulogu u adaptacije čuvenog Hemingvejevog romana "Imati i nemati".

U tom trenutka Loren Bakol nije ni slutila da će joj partner u filmu biti niko drugi do onaj "precenjeni i prenaduvani glumac" Hemfri Bogart, za kojeg je tvrdila da nema apsolutno nikakav seksepil.

Bogart je na snimanje dolazio izmoren svojim trećim, nesrećnim brakom sa Mejo Metou. Žuta štampa je već uveliko pisala o razvodu, a bila je javna tajna da je par non-stop u svađi koju prožimaju paranoidna ljubomora i težak alkoholizam slavnog glumca. Film "Imati i nemati" sniman je 1944. godine kada je Loren Bekol imala 19 godina, dok je Bogart bio 25 godina stariji.

Najtragičnija ljubavna priča Sergeja i Isidore: Nisu mogli ni zajedno, ni jedno bez drugog! (FOTO)

A onda se jedan "filmski zaokret" dogodio i u realnom životu! Bogart je postao opčinjen šarmom malde glumice, a Loren je počela da primećuje da sve češće razmišlja o tom "neharizmatičnom i dosadnom" holivudskom zavodniku. Ni njegov problem sa alkoholom, ni brak u agoniji, ni ogromna razlika u godinama, ni poznata nervoza i stidljivost Loren Bakol nisu se našli na putu strasne ljubavi ovo dvoje velikih glumaca.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Loren Bakol odgovorila je na sve primedbe i sugestije Hauarda Hoksa stvorivši izuzetno karakternu i seksepilnu ulogu. Uspeh filma bio je mimo svih očekivanja, a mlada Bakol je bila na pragu velike karijere. Ona je zasigurno postavila nove standarde lepote i seksepila tog vremena. Čak ni iskusni Bogart nije mogao da sakrije ushićenje posle strasne scene u kojoj Loren Bakol izgovara čuvenu repliku: Znaš da zviždiš? Zar ne? Samo sastavi usne i duvaj.

Ludački čeznuo za Žozefinom: Priča o najpoznatijim ljubavnicima svih vremena! (FOTO)

Nakon ove scene Bogart nije mogao da krije svoja osećanja predugo. I pored toga što nije bila zainteresovana za njega i što nije osetila nikakvu privlačnost, promenila je mišljenje kada ju je Bogart strasno poljubio na setu i otvoreno joj stavio do znanja da je zaljubljen u nju. Istog dana je pozvao na večeru, a ona mu je napisala broj telefona na kutiji šibica koje je Bogart do smrti čuvao kao uspomenu.

Sve ostalo je istorija! Toliko su bili opsednuti jedno drugim da su se često iskradali sa snimanja samo kako bi se držali za ruke i ljubili. Ili su možda samo "uvežbavali uloge"?

Nakon što se razveo od supruge 1945, Bogart je odmah organizovao venčanje sa Loren. Sa druge strane, kolege i prijatelji bili su protiv te veze, jer je Bogart imao već tri propala braka iza sebe, dvadeset pet godina više i sve veći problem sa alkoholom. Čak je i reditelj Hauard Hoks preklinjao slavnu glumicu da se ne uda prognozirajući joj skori razvod. Niko nije verovao da će njihov brak uspeti i da će ostati zajedno "dok ih smrt ne rastavi".

Dostojevski na samrti ispovedio grehove: Sveštenik se zaledio od šoka!

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

"Samo gledanje u njega učini da sva ustreptim. A kada uzme moju ruku u njegovu osetim podrhtavanje duboko u stomaku. Ruka mu je topla, zaštitnička i puna ljubavi. Prvo što mi kaže na početku dana je Zdravo, bebo. Kada sam ga upoznala bila sam nevina. Bio je moj učitelj i mentor. Ljubav mog života. Pamtim svaku reč koju mi je izgovorio", rekla je jednom prilikom Loren Bakol.

Sa druge strane, Hemfri Bogart je svoja jaka osećanja izrazio u jednom od mnogobrojnih pisama.

"Nisam verovao da ću ikada ponovo voleti. Ti si moja poslednja ljubav i do kraja života ću te paziti i čuvati", pisao je svojoj mladoj supruzi. Prijateljima je često govorio da mu je ovo jedini brak koji ga čini srećnim.

Ljubav Hemfrija Bogarta i Loren Bakol preneta je i ovekovečena na filmskoj traci i to u ostvarenjima "Veliki san", "Dva čoveka iz Milvokija" i "Tamni prolaz", piše portal Vintagenews. Njihova strasna veza prekinuta je nakon 12 godina smrću Hemfrija Bogarta 1957. godine.

Imali su dvoje dece i tokom svog srećnog braka nisu propuštali priliku da brinu jedno o drugom. Decenijama kasnije, pred smrt 2014. godine Loren Bakol je izjavila: "Još nije napisana romansa kakvu smo imali Hemfri i ja".

Čovek sa najtužnijim očima: Tragedija iz detinjstva Burdušu obeležila ceo život

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs