Životna priča

Svi sažaljevaju Džona Kenedija: Niko ne spominje grozne stvari koje je njegov otac radio! (FOTO)

Poslova etika Džozefa Kenedija bila je veoma diskutabilna a posebno su bizarni njegovi potezi u privatnom životu
Vip priča
15:46h Autor:
Svi sažaljevaju Džona Kenedija: Niko ne spominje grozne stvari koje je njegov otac radio! (FOTO)
Foto: Profimedia

Džozef Kenedi ostao je u senci svog slavnog sina, tragično ubijenog predsednika Amerike Džona Kenedija. Međutim, nikako se ne sme zaboraviti činjenica da je upravo Kenedi senior presudno uticao na politički put svog sina i formirao Džona Kenedija kakvog danas pamtimo.

Sumnjivo bogatstvo

Džozef Kenedi još kako je znao da zaradi pare. U svojoj 25. godini postaje ni manje ni više nego direktor banke. U jednom trenutku shvata da se pravi novac može zaraditi jedino na berzanskim poslovima i to pomoću trikova koji su danas ilegalni. Naime, izmišljao je i kreirao lažne nestašice kako bi uticao na obaranje određenih akcija. Ovakvi poslovi doneli su mu enormno bogatstvo. Shvativši da ova fantastična mogućnost neće večno trajati, ohrabrivao je i svoje prijatellje i poslovne partnere da se bave sličnim poslovima.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Kenedi senior kao ženskaroš

Nije mnogo prošlo od venčanja sa Rouz Ficdžerald (1914) kada je Džozef Kenedi počeo da je vara. Njegova najpoznatija ljubavnica bila je Glorija Svonson, zvezda filma "Bulevar sumraka". Par svoju vezu nije krio, a posebno je skandalozno što se Džozef odlučio da svoju ljubavnicu povede na godišnji odmor koji je planirao sa suprugom. Na ludom putovanju po Evropi, na užas Džozefove supruge, preljubnički par je uživao u bogatstvu i rasipno trošio. Glorija Svonson je jednom prilikom izjavila kako se njegova supruga ponašala kao da ne primećuje da su ona i Kenedi u vezi. Iza Rouzinog stoičkog izraza lica krila se ozlojeđena žena koja je strahovito patila. Čak su i deca znala za očeve ljubavne afere. Njena kućepaziteljka je kasnije izjavila da Rouz nikada nije pokazala svoju patnju.

Bila je talenat za hvatanje bogatih muževa: Udavala se 9 puta, nadmašila starlete! (FOTO)

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Afera "Prohibicija"

Kenedi ništa nije prepustio slučaju i radio je sve da svoje bogatstvo još više uveća. Za vreme prohibicije trgovao je rumom. To su potvrdili kriminalci poput Frenka Kastela i Majera Lanskog. Čak je Al Kaponeov klavirštimer svedočio da je često viđao Kenedija u društvu Al Kaponea. Nikada nije dokazano da je Kenedi imao veze sa trgovinom alkohola, ali je ostao podatak da se na godišnjem okupljanju njegove generacije sa Harvarda (1922) točio alkohol koji je on obezbedio. Pošto je prohibicija ukinuta, Džozef Kenedi je svoju ogromnu zalihu ruma "ubacio" u legalne tokove trgovine.

Kenedi kao antisemita

Pošto je 1938. godine postao ambasador Amerike u Britaniji, Kenedi je zapao pod uticaj nadolazećeg nacizma. Nije se plašio reperkusija zbog svojih javnih istupanja protiv Jevreja. U jačanju Hitlera video je fantastičnu priliku za zaradu. Jedan mali broj Britanaca obogatio se od izvoza nafte u Nemačku. Kenedi je u ovoj trgovini video svoju šansu, pa je nastavio svoja istupanja protiv Jevreja.

"Jevrejska rasa smrdi, pogledajte samo šta su napravili od Holivuda", rekao je jednom prilikom Kenedi. U skladu sa svojim preduzetničkim duhom osmislio je "veliku migraciju Jevreja" tako što bi se organizovao veliki transport Jevreja u Afriku. I pored toga što je njegovo rešenje "jevrejskog pitanja" nailazilo na sve veći broj pristalica, Ruzvelt je sabotirao ovaj plan. Kenedi je bio toliko oduševljen Hitlerom da je pokušavao da utiče na savez Amerike i Nemačke. Lično se zalagao protiv Čerčila nadajući se da bi Nevil Čemberlen mogao da zaokrene britansku politiku. Džozef Kenedi je išao toliko daleko da je izjavio da je demokratija u Americi čista jevrejska izmišljotina. Zbog svojih simpatija prema Hitleru razrešen je dužnosti ambasadora Amerike. To je bio i kraj njegove političke karijere.

Ukleti klan Kenedijevih: Rabin prokleo svu decu da umru pre majke! (FOTO)

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Lobotomija Rouzmeri Kenedi

Kenedi je puno polagao u medijsku sliku svoje porodice. Njegova najveća ambicija bila je Džonova kandidatura na predsedničkim izborima. Jedina prepreka bila je mentalna bolest njegove ćerke Rouzmeri koja se manifestovala čestim i nepredvidim promenama u raspoloženju i ponašanju. Nije dobro da američki predsednik ima mentalno bolesnu rođenu sestru.

Po mišljenju današnjih psihijatara Rouzmeri je bolovala od manične depresije. Tu "mrlju" u biografiji svog sina, Džozef Kenedi je rešio tako što je poslao svoju ćerku na lobotomiju. Rouzmeri je umesto potpisa na saglasnosti za lobotomiju napisala: "Bože blagoslovi Ameriku!". Porodica posle ove hiruške intervencije više nije pominjala Rouzmeri, tako da su se mnogi pitali da li je ona ikada postojala. Kućna pomoćnica koja je radila kod Kenedijevih, izjavila je da je na tavanu pronašla porodične slike na kojima je videla ovu devojku.

Najmračnija tajna Kenedijevih: Potresna priča o neželjenoj ćerki! (FOTO)

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Afera Mekartni

Najveći Kenedijev kritičar u predizbornoj kampanji bio je senator Mekartni. Džozef Kenedi je finansirao njegov "Pododbor SAD za istrage protiv komunista" kako bi uticao na promenu retorike protiv Džona Kenedija, čak je svog mlađeg sina Roberta postavio kao glavnog Mekartnijevog savetnika. Robert je insistirao da mu Mekartni krsti sina što je ovaj prihvatio, piše Listverse.com.

Pošto je Mekartnijeva politika isleđivanja potencijalnih komunista doživela krah onog trenutka kada je vojska došla pod lupu istrage, američka javnost se okrenula protiv njega tako da je Džonu Kenediju bio otvoren put do mesta predsednika. Robert Kenedi je, međutim, nastavio da se bavi politikom. Bio je predsednik države Njujork, a kada se kandidovao za predsednika Amerike, organizovan je atentat na njega tako da je on praktično postao treća žrtva politike porodice Kenedi.

Tragičan dan Džeki Kenedi: Najtužniji roze kostim u istoriji! (FOTO)

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Krađa na izborima

Najozbiljniji Kenedijev protivkandidat unutar partije bio je Džo Ruso. Džozef Kenedi se dosetio da nađe čoveka koji se isto zove i preziva i da mu finansira kampanju. Na taj način je zbunio glasače i prepolovio glasove protivnika Rusoa. Isto tako je ostala zabeležena anegdota kada je Džozef pisao svom sinu pismo da ne preplaćuje glasove: "Sine, poješću se živ ako budeš plaćao glasove, a osvojiš apsolutnu većinu".

Kenedijevi kao veliki ljubavnici

Džozef je insistirao na promiskuitetu, čak je to savetovao i svojim sinovima. Džon je izjavio jednom prilikom da ne može da legne da spava bez snošaja. Godine 1938. Džozef Kenedi je imao ljubavnu aferu sa Marlen Ditrih. 25 godina kasnije, Džon Kenedi će u par navrata pozvati slavnu šezdesetogodišnju glumicu u svoj predsednički apartman u Beloj kući.

Prljave tajne Merilin Monro: 12 činjenica koje niste znali o fatalnoj plavuši!

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Kada je pitao da li je ikada spavala sa njegovim ocem, glumica je rekla da je Džozef pokušavao da stupi u kontakt sa njom, ali da ga je ona svaki put odbila. Kasnije je Džozef rekao sinu da je ipak imao ljubavnu aferu sa Marlen Ditrih na šta je Kenedi izjavio: "Znao sam da me je kučka lagala!"

<\/div>
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs