Nije se proslavila

Šokirala je javnost, papa je na nju bacio kletvu: Ovo je prva mis sveta, a evo zašto su je svi osudili!

Pre 67 godina održano je prvo takmičenje za Mis sveta, ali pobednica nije najslavnije prošla.

Vip priča
10:04h Autor:
Foto: Printscreeb Youtube / seng12900 .beautypageant

Mis sveta je najstariji međunarodni izbor lepote. Godine 1951. ga je u Ujedinjenom Kraljevstvu osnovao Erik Morli, a od njegove smrti 2000. godine, Morlijeva supruga, Džulija Morli, vrši dužnosti ko-predsednika takmičenja.

 

Reč je o najprestižnijoj tituli o kojoj mašta svaka devojka koja se bavi modelingom, ali davne 1951. takmičenje je bilo zamišljeno kao jednokratan događaj povezan sa Festivalom Britanije koji se održavao u isto vreme.

 

Zna se da se takmičilo 26 devojaka, ali sačuvana su imena samo 16 takmičarki. Od tog broja čak 21 devojka bila je iz Britanije, ali je na kraju pobedila Kiki Hakanson iz Švedske.

 

Predivna Aleksandra: Mis sveta koja je srušila sve predrasude o lepoti! (FOTO)

Devojka od 22 godine izgledala je prelepo, a osim što je postala prva Mis sveta ikada, bila je u još nečemu prva - sve do danas jedina je misica koja je titulu primila u bikiniju.

 

Trpela je maltretiranje u porodici, školi i velike zdravstvene probleme: Jedna odluka sa 15 godina je sve promenila!

Zbog ovog poteza (koji su od nje zahtevali organizatori takmičenja) umesto slave, Kiki je doživela prilično neugodna iskustva - papa je bacio na nju anatemu, a neke države sa rigoroznim religijskim normama su joj zabranile ulazak.

 

Životna priča kraljice humora ispričana iz prve ruke: Rođena u jeku rata i siromaštva, probala drogu a za sebe tvrdi da je mrgud!

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs