Danas pomaže drugima

Trpela je maltretiranje u porodici, školi i velike zdravstvene probleme: Jedna odluka sa 15 godina je sve promenila!

Rođena je i odrasla na Barbadosu, život je nije mazio ali sledila je svoj cilj i uspela.

Vip priča
12:41h Autor:
Trpela je maltretiranje u porodici, školi i velike zdravstvene probleme: Jedna odluka sa 15 godina je sve promenila!
Foto: Profimedia

Ona je danas stekla svetsku slavu, a iako izgleda besprekorno i uvek srećno, život je nije mazio.

U pitanju je Rijana! Pevačica koja danas uživa u slavi i trudi se da pomogne drugima, a svoje teško detinjstvo sigurno nikada neće zaboraviti.

Njen otac je bio uvredljiv čovek. Bio je zavisnik od kreka i alkohola, i često je ostavljao porodicu bez novca. Tukao je i nju i njenu majku.

Patila je od mučnina i glavobolje, koje su bile toliko jake da je morala na CT skener glave jer su lekari mislili da ima tumor na mozgu, ali su zaključili da je to bila reakcija na intenzivan stres života kod kuće.

Rođena je i odrasla na Barbadosu, slušajući rege muziku. Kako bi pobegla od problema kod kuće, odlučila je da započne pevačku karijeru. Zbog ljubavi prema muzici i čestog pevanja, komšije su je nazvali Robyn Red Breast jer je njeno pravo ime bilo Robin.

Životna priča najveće holivudske dive: Život u visokom društvu, samoubistvo brata i ljubavna afera duga 26 godina! (FOTO)

foto: Profimedia

Kada je imala samo 14 godina roditelji su odlučili da se rastanu, i od tada se njeno zdravstveno stanje znatno poboljšalo. Pošto je njena majka radila puno radno vreme, ona je preuzela dužnost da čuva svog mlađeg brata.

Bila je maltretirana i u školi od strane druge dece, i to zbog svog muškobanjastog izgleda. Međutim, nije dala na sebe nego se suprotstavljala. Tukla se sa decom koja su je ismevala. Trenirala je sa kadetskim vojnicima i bila je izuzetno jaka, pa mnogi nisu smeli da joj se suprotstave.

Na nagovor prijatelja, prijavila se na jedno takmičenje gde je pevala pesmu od Maraje Keri i pobedila! Sa samo 15 godina išla je na audiciju kod jednog poznatog američkog producenta.

"U trenutku kada je ona ušla u sobu, sve druge devojke kao da nisu ni postojale", rekao je producent koji je u samom startu znao da je pronašao veliku zvezdu.

Nakon mesec dana ona se preselila u SAD gde je živela zajedno sa producentom i njegovom suprugom. Proveli su naredne 2 godine radeći na pesmama koje su slali izdavačkim kućama.

Životna priča najveće dive svih vremena: Majka je ostavila u sirotištu, izgubila najveću ljubav, ćerka promenila pol!(FOTO)

foto: Profimedia

Na kopiju njene demo pesme naleteo je Džej Zi koji je u početku bio skeptičan, ali je ubrzo odlučio da je pozove na audiciju. Ona je imala veliku tremu, bila je nervozna ali skupila je snagu i otpevala 3 pesme. Kada je to čuo, Džej Zi je odmah potpisao ugovor sa njom. Naterao ju je da sedi u njegovoj kancelariji do 3 sata ujutru, sve dok ne završi potrebnu papirologiju. Nije želeo da je pusti, plašio se da ne potpiše ugovor za nekog drugog.

Imala je samo 16 godina kada je izdala svoj prvi album koji je rasprodat u preko 2 miliona primeraka širom sveta. Osvojila je 9 Gremi nagrada. Imala je 14 singlova koji su bili na 1. mestu u SAD, što je 3. najveći rezultat u istoriji Bilborda.

Osnovala je svoju fondaciju kako bi pomogla deci sa teškim bolestima. Njen glas joj je pomogao da savlada sve životne poteškoće, a sada koristi svoju moć da pomogne drugima.

"Uvek sam verovala da ne možeš da izgubiš ako pratiš svoje srce", rekla je Rijana.

Radmila Savićević: Životna priča najvoljenije bake nekadašnje Jugoslavije! (FOTO)

foto: Profimedia
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs