ŽIVOTNA PRIČA

Srpska glumica ne može da preboli tragediju: Uskoro puni 100 godina, a i dalje pamti trenutak kada joj je saopštena tužna istina!

Iako je uvek nasmejana i pozitivna, glumica krije bol koju nikad nije mogla da pobedi.

Vip priča
Autor:
Foto: Marina Lopičić

Glumica Branka Veselinović uskoro će proslaviti 100. rođendan a tim povodom otkrila je tajnu svoje vitalnosti, šta joj najviše nedostaje u životu, kao i to šta nikad nije mogla da preboli i što će zauvek biti njena najveća životna bol.

 

Ona je i dan danas i te kako aktivna, dobro čuje, čita bez naočara, te otkriva i svoju tajnu dugovečnosti i dobrog zdravlja.

 

"Ja sam počasni građanin Beograda, Novog Sada, dečjeg sela, doživotni ambasador Unicefa, uvek sam radila bez želje da budem krunisana velikim imenima. Sve što radim, radim iz velike ljubavi i časti. Pišem stihove... Sreća je ako si živ i ako to doživiš. Duboko sam zahvalna. Još uvek vežbam, čitam bez naočara, čujem dobro. Vežbam vežbe za održavanje tela. Svaki dan radim čučnjeve. Mogu da uradim po 10 čučnjeva. Morate i noge da vežbate kao i ruke", posavetovala je.

 

Životna priča Džudi Garland: Stotine ljubavnika, brak sa homoseksualcima i smrt u 47. godini! (FOTO)

foto: Marina Lopičić

Branka je jedna od retkih koja ne skida osmeh sa lica pa i dan danas gleda da uveseljava sve i da prenosi pozitivnu energiju.

 

"I ako zaplačem, plačem od sreće. Svi imaju neku želju, moja želja je da budem dobro, da idem po bolnicama, školama, da pomažem invalidima. Nisam nikad pušila ni pila, jednostavno takav život vodim. Bila sam u srećnom braku sa mojim Mlađom, a i dan-danas imam vitalan mozak. Nikad nisam varala. Imala sam mogućnost da zabavljam hiljade i hiljade ljudi. To se ne može kupiti, morate živeti. Ne radim ja to da bih živela, već živim da bih to radila. Nikome u životu ništa ne kažem ako ima više nego što treba. Ne kažem ni kada kradu, a vidim da kradu. Nikada nisam bila u politici, a govorim engleski, ruski, mađarski, nemački i češki", kaže Branka.

 

Životna priča najveće dive svih vremena: Majka je ostavila u sirotištu, izgubila najveću ljubav, ćerka promenila pol! (FOTO)

foto: Marina Lopičić

Glumica je sa suprugom Mlađom Veselinovićem bila u srećnom višedecenijskom braku. Iako ju je rano napustio, Branka nosi najlepše uspomene te čak smatra da je on i danas uz nju.

 

"Poklon od njega je ljubav. On je čovek bio u zarobljeništvu, bio je oficir. Glumac je postao tek nakon vojske, prvo je recitovao, pa ga je angažovalo pozorište i tako je sve krenulo. I jednom smo igrali momka i devojku, a pokojna Mira Stupica nam kaže: "Vrlo se lepo grlite kad glumite, hajde da se grlite i privatno". Ja sam se na sceni grlila sa mnogim glumcima, ali bila sam časna i nisam varala. Imali smo veliku svadbu i imam divnih fotografija. Neprekidno me je iznenađivao. Mi smo se voleli mnogo. Imam i dalje njegove slike. Čovek treba da zna da razgovara i s onima kojih više nema. Tri i po godine je bio stariji od mene. Bio je visok, lep, ali mu srce nije bilo dobro. Otmeno je otišao. Ja s njim razgovaram i sada, zajedno gledamo televiziju", rekla je Veselinovićeva.

 

Iako su bili u velikoj ljubavi, Branka i Mlađa nisu imali dece. Međutim, to nikada nije obeshrabrilo glumicu, već je čitav život posvetila dobrotvornim organizacijama i naširoko je poklanjala ljubav upravo deci.

 

"Zdravi smo bili oboje, išli smo na preglede. Pokojni doktor Tasovac davnih godinama nam je rekao da je to tako i da neki partneri ne mogu da imaju decu. Rekao je: "Da ste sa drugima u braku, imali biste i vi i Branka". A onda smo mu mi rekli da se volimo, a on je poručio: "Volite se, ali dece nećete imati"", kaže Branka.

 

Radmila Savićević: Životna priča najvoljenije bake nekadašnje Jugoslavije! (FOTO)

foto: Marina Lopičić

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...