Istinita priča

Ispovest sina masovnog ubice: Hitler mi je bio kum, a moj otac slepo zaljubljen u njega!

On misli da je njegov otac bio skriveni homoseksualac, potajno zaljubljen u Hitlera
Zanimljivosti
19:42h Autor:
Ispovest sina masovnog ubice: Hitler mi je bio kum, a moj otac slepo zaljubljen u njega!
Foto: Profimedia

Gde god Niklas krene, sa sobom nosi fotografiju pokojnog oca, ali ne da bi evocirao uspomene iz detinjstva – on nosi fotografiju njegovog beživotnog tela. Nastala je nekoliko trenutaka nakon što je njegov otac obešen zbog odgovornosti za smrt četiri miliona ljudi. Hans Frank nadgledao je “Konačno rešenje” za istrebljenje Jevreja u Evropi.

Niklas, koji je imao sedam godina kada je Hans završio na vešalima, kaže da tu fotografiju nosi kako bi bio siguran da je mrtav.

“Prezirem ga. Voleo je Hitlera više nego svoju porodicu”, kaže on.

Niklas ne govori o slepoj lojalnosti ili naivnom divljenju. On misli da je njegov otac bio skriveni homoseksualac, potajno zaljubljen u Hitlera, što ga je navelo da počini neke od najnečuvenijih zločina u istoriji.

Film po satiričnoj knjizi o Hitleru u modernoj Nemačkoj

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Kada je Frank pokušao da se razvede od Niklasove majke, ona je molila Hitlera da interveniše. Firer mu je naredio da očuva porodicu i četvoro dece do kraja rata, na šta je “Koljač iz Poljske”, kako su ga zvali, na posletku i pristao. Hitler je čak bio Niklasov kum.

Sada on otkriva da ga je Firer obasipao poklonima, dragocenostima koje je oduzimao Jevrejima i da je za zločine svog oca saznao tek kad je video čitave planine tela u štampi. Njegove sestre dugo su odbijale da poveruju da je tako nešto mogao da uradi njihov otac.

“Imam pisma koja je on primio od dva učitelja iz Minhena i koja su pisana u više nego prijateljskom tonu. Mislim da je on bio skriveni homoseksualac. Čak je i psiholog na Nirnberškom suđenju rekao da je imao u sebi neku homoseksualnu stranu”, kaže Niklas koji danas ima 76 godina.

“Bilo bi dobro da je mogao da proživi sve svoje maštarije. Tada ne bi napravio karijeru masovnog ubice”.

Frank je bio jedan od prvih pristalica nacista, a kada je Nemačka okupirala Poljsku, postavljen je za generalnog guvernera. Tu je započeo svoj krvavi pir.

Sadista, ubica i vampir sa likom anđela: Bizarni život mađarske grofice (FOTO)

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Bio je odgovoran za smrt miliona Poljaka i skupljao je neverovatnu kolekciju ukradenih umetničkih dela u Vavel zamku u Krakovu, gde je živeo s porodicom.

Krivica zbog zločina njegovog oca gušila je Niklasa i njegovog brata i sestre, ali on nikad nije prisustvovao bilo kakvom nasilnom činu. Za zločine je saznao tek nakon očevog hapšenja u maju 1945. – četiri dana pre kraja rata.

“Novine su objavile fotografije mrtvih tela. Neka od njih bila su deca. Ispod je bila reč ‘Poljska’. Bilo mi je muka. Mislio sam da je Poljska privatno vlasništvo porodice Frank, ali kad sam shvatio da je moj otac uhapšen zbog svih tih leševa, sve mi je bilo jasno”.

Frank je jedan od 12 nacista osuđenih na smrt na čuvenom Nirnberškom suđenju. Tokom tog perioda, Niklasova majka koristila je nakit ukraden od jevrejskih juvelira da kupi hleb za porodicu.

Pre nego što je Frank obešen u oktobru 1946. Niklas je mogao da ga vidi u ćeliji na 10 minuta. Otac je od njega tražio da se za njega pomoli u maloj kapeli. Sin je odbio da je ispuni.

Majka zagrlila ubicu svoje ćerke: Razlog će vas duboko dirnuti! (VIDEO)

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

“Nikad se nisam molio za njega. Bio sam toliko ljut. Ne osećam nikakvu ljubav niti odanost njemu. Sa svakom godinom i svakim detaljem koji saznam o njemu, mrzim ga sve više. Nikad nisam mogao da se distanciram. Uvek ću biti obična marioneta koja živi u senci njegovih grehova”, kaže on.

I njegov brat Norman osećao se slično. Čak je odlučio da nikada neće imati decu, jer se plašio da će stvoriti novog monstruma.

“Govorio je da sin ratnog zločinca nema prava da ima decu”, kaže Niklas, koji ima ćerku i troje unučića i koji su dobro upoznati šta je njihov pradeda radio.

“Nisam ja kriv, ali sam odlučan u tome da ne živim kukavički poput mog oca”.

Ubica sa snajperom u ruci: Ljudmile su se bojali svi, čak i oni najokrutniji ljudi!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs