lažni sjaj

10 NAJSKANDALOZNIJIH STVARI O KRALJEVSKOJ PORODICI KOJE JE RAZOTKRIO PRINC HARI: Javnost do sad o tome nije imala pojma

Princ Hari, inače peti u redu za britanski presto neće svojim "otkrićima" doneti kraj monarhije. Narod suviše voli sapunske opere da bi ih se odrekao.

Vip priča
Autor:
10 NAJSKANDALOZNIJIH STVARI O KRALJEVSKOJ PORODICI KOJE JE RAZOTKRIO PRINC HARI: Javnost do sad o tome nije imala pojma
Princ Hari je otkrio 10 najskandaloznijih stvari o kraljevskoj porodici, Foto: Profimedia

Kada se rodio pre 38 godina, Henri Čarls Albert Dejvid, poznatiji kao princ Hari, bio je treći u redu za britanski presto. Ispred njega su bili otac, sadašnji kralj Čarls Treći, i brat Vilijam, današnji princ od Velsa. Mogao je svoju sudbinu da vidi iz sudbine svoje baba-tetke, princeze Margaret, rođene sestre kraljice Elizabete Druge, koja kao druga ćerka nije imala šanse da se domogne trona jer je počivša kraljica rodila četvoro dece i obezbedila naslednike krune.

Zato je princeza Margaret živela burnim životom, udavala se i razvodila, pila, pušila, ludovala na žurkama i bila najveći snob Mauntbaten-Vindzorovih. Izgleda da je ovakva uloga pripala baš princu Hariju, koji poslednjih nekoliko meseci uveliko zabavlja svet.

Princ Hari
foto: Profimedia

Rođenjem dece Vilijama i Kejt, prinčeva Džordža i Luija i princeze Šarlote, princ Hari je pao na peto mesto u trci za presto i sada može na miru da radi šta god hoće. To i čini, ponudivši na tanjiru detalje iz kraljevskog života u svojoj autobiografiji "Rezerva", prodatoj u 400.000 primeraka u Britaniji već prvog dana objavljivanja. Šta smo to dobili od "rezervnog" princa, čoveka čije se lično bogatstvo procenjuje na 30 miliona funti, stečeno nasledstvom od oca, majke, bake i prabake?

Šekspir bi napisao: "Mnogo buke ni oko čega", jer uprkos brojnim najavama da će knjiga "srušiti monarhiju", čini se da Vindzori nikada nisu bili jači. Princ Hari je doslovno odradio nepisano pravilo između naroda i kraljevske porodice: "Mi vama plaćamo, a vi nas zabavljate".

Princ Hari
foto: EPA

Javnost je u poslednje tri godine sa apetitom varila 50 epizoda serije "Kruna", u kojoj su opisani poznati i nepoznati detalji iz života Elizabete Druge. Serija je došla do tačke u kojoj ledi Dajana, voljena princeza od Velsa, upoznaje Dodija el Fajeda. Nakon smrti kraljice u septembru prošle godine emitovana je poslednja sezona, a odmah nakon toga Netfliks je pustio dokumentarac "Hari i Megan", u kome su se vojvotkinja i vojvoda od Saseksa žalili na loš tretman, rasizam i nedostatak ljubavi u kraljevskoj porodici.

Sada priča odlazi korak dalje Harijevom knjigom "Rezerva", pa smo saznali i neke stvari iz njegovog života koje su se dosad krile. Na nekoliko mesta princ je malo zabiberio, tek da zagolica maštu onih željnih pikanterija. Tako smo saznali sledeće:

  • Kralj Čarls Treći se surovo šalio s Harijem da možda i nije njegov otac, aludirajući na vezu ledi Dajane s majorom Džejmsom Hjuitom (na kog Hari zaista neodoljivo liči).
  • Nakon smrti princa Filipa, brat Vilijam uhvatio je Harija za vrat i oborio ga na pod.
  • Jetrve Kejt i Megan posvađale su se nakon što je Medž isprozivala trudnu Kejt da je drmaju trudnički hormoni.
  • Kralj Čarls je navodno Dajani nakon Harijevog rođena rekao: "Predivno! Sad si mi dala i naslednika i rezervu (odatle naziv knjige Spare, rezerva). Moj postao je gotov!"
Princ Hari
foto: Profimedia
  • Oduvek su bili protiv Harijeve supruge jer je Amerikanka, razvedena i mešane rase (tamne je boje kože).
  • Na venčanje svog brata Hari je došao s promrzlinama na penisu nakon povratka sa Severnog pola.
  • Potvrdio je da Megan nije bila pozvana u Balmoral na bdenje oko preminule kraljice i da su trpeli rasističko ponašanje pitanjima hoće li njihov sin Arči imati belu kožu.
  • Otkrio je kako su prinčevi molili oca da se ne oženi Kamilom, očevom ljubavnicom, dok je Dajana bila živa i da je Hari smatra opasnom i zlom ženom koja muti vodu i odaje medijima porodične tajne.
  • Mlađi princ sumnja i u zvaničnu verziju pogibije majke ledi Di i misli da se istina nikada neće saznati.
  • Najzad, priznaje da je imao psihičke probleme koje je lečio raznim drogama i alkoholom...
Princ Hari
foto: Profimedia

I šta nam više treba?! Dobili smo vrhunski rijaliti, kakav samo Britanci mogu da naprave! Zavađena braća, kralj koji sumnja u očinstvo, zla maćeha, zavist između kraljevskih žena... Sve je tu da se šapuće po tavernama i pabovima širom zemlje, ali i celog sveta. Monarhija treba da bude zahvalna i princu Hariju i vojvotkinji Megan. Pored njih kralj Čarls, Kamila, Vilijam i Kejt dobijaju maksimalnu podršku. Monarhija je sigurna, a Hari je njen najzaposleniji član.

Stil.rs/Ljilja Jorgovanović

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs