HARI UPOREDIO MEGAN SA PRINCEZOM DAJANOM PA IZAZVAO BES JAVNOSTI: "Poistovećuju njenu smrt sa nekoliko tračeva o sebi"

Princ Hari našao se na meti kritika jer je sugerisao da je Megan Markl doživela istu količinu napada paparaca kao princeza Dajana.

Celebrities
Autor:
HARI UPOREDIO MEGAN SA PRINCEZOM DAJANOM PA IZAZVAO BES JAVNOSTI: "Poistovećuju njenu smrt sa nekoliko tračeva o sebi"
Princ Hari uporedio Megan Markl sa princezom Dajanom, Foto: Printscreen/youtube

Princ Hari našao se na meti kritika bivšeg osoblja palate i cele britanske javnosti zbog kako su rekli nečuvenog poređenja njegove supruge iprinceze Dajane u novom Netfliksovom dokumentarcu.

Prve tri epizode serije pod nazivom "Harry&Meghan" objavljene su ovog četvrtka, a kraljevska porodica navodno se priprema za teške kritike u seriji. Rane kontroverze su se već pojavile u ponedeljak, nakon što je novi trejler pokazao snimak pokojne princeze od Velsa kako beži paparacima.

Ubrzo nakon što je prikazana Dajanina fotografija, čuje se Harijev glas kako govori: "To je prljava igra. Bol i patnja žena koje se udaju za ovu instituciju - grupni napad na žrtvu."

Nakon toga sledi odlomak u kojem Megan kaže da je "shvatila da je oni nikada neće zaštititi", pre nego što Hari nastavi: "Bio sam prestravljen. Nisam želeo da se istorija ponovi."

Više fotografija princeze Dajane koja beži paparacima je zatim uključeno, uz senzacionalne novinske naslove objavljene 1990-ih pre njene smrti.

Korištenje ovih isečaka navelo je nekoliko bivših kraljevskih saradnika da se obruše na Harija i Megan, piše "The Telegraph", koji kaže da par nije doživeo nijedan incident niti pritisak medija na bilo koji način koji može da se poredi s onim što je doživljavala pokojna Dajana.

Princeza Dajana bila je na stalnoj meti paparaca
Princeza Dajana bila je na stalnoj meti paparaca foto: Profimedia

Umesto toga, veruju da par nepravedno poistovjećuje tračeve i negativne naslove s tipom paparaca koji je redovno pratio princezu od Velsa.

Jedan je tvrdio da Saseksi nisu bili otvoreni oko toga koji su ih tačni incidenti naveli da napuste život u Britaniji i odu u SAD jer "tamo nema ničega za njih".

Kritikujući ono što su oni doživeli kao naglasak na drami umesto stvarnosti, izvor je za novine rekao: "Ovo je sve narativ. Kažu 'sve se promenilo', ali na šta tačno misle?

"Šta je u njihovom životu bilo toliko loše da opravdava poređenje s princezom Dajanom? Izgleda da poistovećuju njenu smrt s nekoliko negativnih priča i tračeva o sebi."

Megan Markl i princ Hari našli su se na meti osuda britanske javnosti
Megan Markl i princ Hari našli su se na meti osuda britanske javnosti foto: NETFLIX / Planet / Profimedia

Takođe su dodali su: "Stavljajući to nasuprot žene koja je bila progonjena u drugoj eri užasnih medija i koja je zbog toga umrla u saobraćajnoj nesreći, krajnje je odvratno, pa makar to bio i njen rođeni sin".

Izvor je zatim opisao priču koju su ispričali Hari i Megan kao "degutantnu" i "sramotnu", rekavši: "Činjenice kao da više nisu važne, bitan je publicitet, a sredstva se očito ne biraju."

Sledeći delovi dokumentarca dolaze nedelju dana kasnije, tačnije 15. decembra.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs