SAZNAJTE VIŠE

PRINC HARI OTKRIO SVE O PRIČAMA KO JE NJEGOV PRAVI OTAC: To što mu je tada rekao kralj Čarls nikada nije zaboravio

Prošlo je 25 godina od tragične smrti princeze Dajane, a da tog 31. avgusta 1997. godine nije poginula u automobilskoj nesreći, a danas se ponovo priča o njenoj navodnoj aferi sa nekadašnjim oficirom Džejmsom Hjuitom, za kojeg se pretpostavlja da je otac princa Harija.

Vip priča
Autor:
PRINC HARI OTKRIO SVE O PRIČAMA KO JE NJEGOV PRAVI OTAC: To što mu je tada rekao kralj Čarls nikada nije zaboravio
Princ Hari i Džejms Hjuit, Foto: Profimedia

Knjiga princa Harija pod nazivom "Spare" (Rezervni) koja je preko noći podigla prašinu širom planeti, otkriva i da se njegov otac kralj Čarls jednom našalio i rekao: "Ko zna da li sam ja uopšte tvoj otac?"

U memoarima, vojvoda od Saseksa, princ Hari je napisao da je šala bila "neukusna" s obzirom na glasine da je njegov pravi otac - Džejms Hjuit, a ne kralj Čarls III.

Džejms Hjuit je imao petogodišnju vezu sa princezom Dajanom kada je bio mladi konjički oficir, od 1986. do 1991. godine. To je potvrdila i princeza od Velsa tokom sada već ozloglašenog intervjua sa osramoćenim novinarom Martinom Baširom.

Harijeva sličnost sa vojnim oficirom dovela je do tvrdnji da je on rezulat te afere. U svojim memoarima, princ kaže da su se glasine nastavile iako je Dajana srela konjičkog oficira „nedugo nakon mog rođenja“. On dodaje da je Čarls, ako je išta mislio o majoru Hjuitu, to "zadržao za sebe".

- Jadan momak, njemu je to teže palo nego meni - rekao je tada Hjuit.

Ime Džejmsa Hjuita je javnosti postalo poznato 1991. godine, kada je njegova tadašnja verenica obelodanila da je stavila tačku na njihovu vezu zbog njegove afere s princezom Dajanom.

Džejms Hjuit
foto: Profimedia

Hari u svojoj knjizi tvrdi da su on i Vilijam „molili“ Čarlsa da se ne oženi Kamilom nakon smrti princeze Dajane, plašeći se da će ona biti njihova „zla maćeha“. Vojvoda tvrdi da on i njegov brat nisu stali na put toj vezi. Čarls je pokušao da "pridobije decu" pre nego što je zamolio javnost da prihvati Kamilu, tvrdi u knjizi.

Džejms Hjuit
foto: Profimedia

Hari takođe koristi knjigu da optuži svog starijeg brata da je bio agresor tokom Meggzita. Vojvoda otkriva da je oimao tajni sastanak sa Vilijamom i Čarlsom nekoliko sati nakon sahrane princa Filipa u aprilu 2021. - blizu groba kralja Edvarda VIII i Volis Simpson. Međutim, rekao je da ga otac i brat nisu saslušali i da ne razumeju zašto je emigrirao.

Ozloglašena knjiga počinje posvetom: „Za Meg, Arčija i Lili... i, naravno, moju majku“. Knjiga bi trebalo da se pojavi u Velikoj Britaniji tek u utorak ujutru, ali su razni odlomci danas procurili u štampu.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs