BEN KINGSLI

ŽENIO SE 4 PUTA, JEDNU OSTAVIO KADA JE VIDEO KAKO LJUBI DRUGOG: Danas uživa u ljubavi sa 31 godinu mlađom

Ben Kingsli proslavio je 79. rođendan, a iza sebe ima zavidnu glumačku karijeru i zanimljiv ljubavni život.

Vip roditelji
Autor:
ŽENIO SE 4 PUTA, JEDNU OSTAVIO KADA JE VIDEO KAKO LJUBI DRUGOG: Danas uživa u ljubavi sa 31 godinu mlađom
Ben Kingsli, Foto: Beretta/Sims / Shutterstock Editorial / Profimedia

Proslavljeni glumac Ben Kingsli jedna je od najmisterioynijih holivudskih zvezda, a poslednjeg dana 2022. godine proslavio je 79. rođendan.

Rođen je u engleskom selu Snainton pod imenom Krišna Pandit Bhanji kao prvi i jedini sin engleskog modela i glumice En Lin Meri Gudman i kenijskog doktora Rahimtule Harija Bhanjija. Diplomirao je na Univerzitetu Pendleton, a tokom studija se amaterski bavio glumom i kao 23-godišnjak je debitovao na pozorišnoj sceni.

Ben Kingsli
foto: Profimedia

Kingsli je imao priliku da postane muzička zvezda kada mu je 1966. prišao menadžer Dik Džejms. Odbio je njegovu ponudu, a godinu dana kasnije pridružio se pozorišnoj trupi "Royal Shakespeare Company". Sledećih 15 godina se posvetio radu u pozorištu i glumio je u predstavama 'The Tempest', 'A Midsummer Night's Dream' i 'Hamlet'. Odlučio je i kako mu je za glumačku karijeru bolje ime Ben Kingsli.

Ben Kingsli
foto: Profimedia

Prebacio se na film 70-ih godina, a prvi mu je bio 'Fear Is the Key'. Nizao je uloge, ali 'vrata mu je otvorio' biografski film 'Gandi' za koji je osvojio Oskara. Pojavio se 1993. u 'Šindlerovoj listi', istorijskoj drami koju je režirao reditelj Stiven Spilberg. Iduće godine je glumio u filmu 'Smrt i devojka' sa Sigurni Viver te je bio u blokbasteru 'Shutter Island' s Leonardom Di Kaprijem.

Ben Kingsli
foto: Profimedia

Ben nije imao baš sreće u bračnom životu pa se tako ženio četiri puta. Prvu suprugu, glumicu Anđelu Morant (81) je oženio 1966. i dobili su ćerku Jasmin i sina Tomasa. Razveli su se 1976. godine.

'Sudbonosno da' drugoj supruzi, pozorišnoj rediteljki Alison Sutklif je izgovorio da 1978. Dobili su dva sina, a razveli su se 1992. Nemicu Aleksandru Kristman je oženio 2003. godine, a razvod je zatražio samo dve godine kasnije, nakon što su se pojavile na internetu fotografije na kojima ljubi drugog muškarca.

Ben Kingsli
foto: Profimedia

Njegova poslednja, četvrta supruga je 31 godinu mlađa brazilska glumica Danijela Lavender. Venčali su se u tajnosti u septembru 2007., a mnogi su mislili da će njihov brak kratko trajati. Nakon svadbe Ben je rekao da je 'prezaposlen da bi išao s njom na medeni mesec'.

Ben Kingsli
foto: Profimedia

Kako su pisali američki mediji, Kingsli je primetio Danijelu nekoliko godina ranije pre nego su se venčali, a ona je pre njega bila u braku s Benom Lavenderom za koga se udala 1997. Razveli su se 2003. godine.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs