raskol

SUKOB IZMEĐU BRAĆE KULMINIRAO TUČOM DO KRVI: Megan Markl ponovo uzrok raskola u kraljevskoj porodici

Hari izneo detalje o sukobu sa Vilijamom, nakon čega će odnosi u kraljevskoj porodici da budu još oštriji.

Celebrities
12:01h Autor:
SUKOB IZMEĐU BRAĆE KULMINIRAO TUČOM DO KRVI: Megan Markl ponovo uzrok raskola u kraljevskoj porodici
Hari izneo detalje o sukobu sa Vilijamom, Foto: Printscreen/youtube

O raskolu u britasnkoj kraljevskoj porodici odavno se govori, a mnogi su očekivali da će se odnosi između braće Vilijama i Harija stabilizovati, te da će uspeti da prevaziđu sukobe.

Uprkos tome što je Vilijam bezbroj puta pružao ruku pomirenja bratu, do toga, sudeći po svemu, nije došlo. Navodno, uzrok velike svađe između prinčeva su njihove žene koje se od samog početka nisu slagale.

Megan Markl, Princ Vilijam, Kejt Midlton, Princ Hari
Megan Markl, Princ Vilijam, Kejt Midlton, Princ Harifoto: Profimedia/editorial images

Princ Hari je ženidbom za Megan Markl stavio pečat na svoju sudbinu, budući da niko iz kraljevske porodice nije bio za to. Međutim, taj čin nije bio jedini, već su nakon venčanja rešili da se odreknu svojih titula kako bi mogli da žive kao i ostali ljudi, bez poštovanja kraljevskog protokola.

Poslednji postupak princa Harija, po svemu sudeći biće kap koja je prelila čašu.Naime, Hari je u autobiografiji objavio da ga je brat, princ Vilijam, napao i oborio na zemlju!

Hari je u svojoj knjizi do detalja opisao sukob sa bratom, koji je nastao nakon što je Vilijam uputio "lošu" reč Megan Markl.

 Megan Markl i princ Hari
Megan Markl i princ Harifoto: NETFLIX / Planet / Profimedia

"Svađa je izbila u našoj kući u Londonu 2019. godine, rekao sam mu da se ponaša iracionalno, a on je nazvao Megan teškom, nevaspitanom i svađalicom. Odgovorio sam mu da mi ponavlja kao papagaj ono što štampa piše o njoj, a onda je počeo da urla na mene", prisetio se princ.

Princ Hari se nije ustručavao, već je detaljno opisao sukob koji ukazuje na to koliko je Vilijam nasilan.

Princ Vilijam
Princ Vilijamfoto: Profimedia

"Zgrabio me je za kragnu, pokidao mi ogrlicu i bacio me na zemlju. Pao sam na činiju za vodu našeg psa, koja je pukla. Ostale su mi vidljive povrede, modrice i posekotine od komada činije, na leđima. Ležao sam na podu ošamućen, a onda sam ustao i rekao mu da izađe napolje", napisao je princ Hari.

1 / 8 Foto: Profimedia

"Vilijam mi je odgovorio - hajde, vrati mi udarac. Tako smo se svađali kada smo bili deca. Odbio sam i on je otišao, malo kasnije se vratio i izvinio. Okrenuo se na izlasku i rekao mi da Megan ne mora da zna za incident. Pitao sam, misliš za napad? Odgovorio mi je da me nije napao", napisao je on.

Vilijam i Hari
Vilijam i Harifoto: Profimedia

Vojvoda od Saseksa kaže da je prva osoba sa kojom je razgovarao o tome bio njegov terapeut, telefonom. Takođe, ističe da je Megan videla njegove povrede, međutim "nije bila toliko iznenađena i nije bila toliko ljuta. Bila je strašno tužna.", piše Dejli Mejl.

Odlomke iz knjige objavio je britanski "Gardijan", nakon čega su svi došli u posed detalja iz knjige.

Odavanje počasti kraljici Elizabeti,
Odavanje počasti kraljici Elizabeti,foto: Profimedia

Mnogi se pitaju šta će se nakon ovog desiti, te da li će ovaj postupak samo pogoršati odnose između braće, koji su već dovoljno uzdrmani.

Optužbe za nacističku uniformu

Osim fizičkog sukoba koji je Hari opisao, on je istakao i da su njegov brat i Kejt Midlton jednim delom krivi za nacističku uniformu koju je nosio 2005. godine, nakon čega je završio na naslovnoj strani čuvenog tabloida "The Sun".

Kejt Midlton i Princ Vilijam
Kejt Midlton i Princ Vilijamfoto: SplashNews.com / Splash / Profimedia

Kako je ispričao izvor za Page Six, u autobiografiji je napisao da su Vilijam i Kejt "urlali od smeha" kada su videli njegov kostim za zabavu i ohrabrili da ga nosi.

Princ Hari
Princ Harifoto: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Hari je otkrio da se dvoumio između pilotske i nacističke uniforme dok je kupovao kostime. "Nazvao sam Vilijam i Kejt, pitao ih šta misle. Rekli su da obučem nacističku uniformu", napisao je.

On ističe i da je uniformu probao ispred njih, a oni ga nisu upozorili, nego su se smejali. Navodno je to bio veliki udarac za Harija, koji nikako nije mogao da oprosti bratu, a osnosi između njih postajali su sve hladniji.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs