seksualno zlostavljanje

PRINC ENDRJU SE IZVUKAO ZA DLAKU: Tužba koja je mogla da mu uništi život, rešena novcem! (FOTO)

Britanski princ Endrju postigao je nagodbu s Virdžinijom Džufri koja ga je tužila za seksualno zlostavljanje, čime je izbegnuto suđenje koje je trebalo da počne krajem godine.

Vip priča
Autor:
PRINC ENDRJU SE IZVUKAO ZA DLAKU: Tužba koja je mogla da mu uništi život, rešena novcem! (FOTO)
Princ Endrju, Foto: AP / Michel Euler

Virdžinija Džufri je britanskog princa, drugog sina kraljice Elizabete i vojvodu od Jorka princa Endrjua tužila prošlog avgusta. U tužbi je navela da ju je princ seksualno zlostavljao pre više od dve decenije, kada je imala 17 godina, i da ju je princu podvodio Džefri Epstajn.

Virdžinija je rekla da ju je princ zlostavljao u kući bivše Epstajnove saradnice Gislejn Maksvel u Londonu kao i na Epstajnovim posedima. Epstajn je osuđen za seksualno zlostavljanje nakon čega je 2019. godine, u dobi od 66 godina, a u zatvoru na Menetnu navodno počinio samoubistvo.

61-godišnji princ Endrju je opovrgnuo Virdžinijine optužbe, a u nagodbi u saveznim sudom na Mehnetnu, njegovi advokati su sa njenim advokatima naveli da “princ Endrju žali zbog svoje veze s Epstajnom i pohvaljuje hrabrost gospođe Džufri i drugih žrtava u nastojanju da se založe za sebe i druge”.

Navedeno je takođe da nagodba uključuje određeni novčani iznos, čija vrednost nije otkrivena, te da princ namerava dati značajnu donaciju dobrotvornoj organizaciji Virdžinije Džufri u znak podrške žrtvama zlostavljanja.

“Princ Endrju obećava da će svoje žaljenje zbog veze sa ozloglošenim Epstajnom dokazati tako što će podržavati borbu protiv podvođenja žrtava seksualnog zlostavljanja, kao što će pružiti podršku i samim žrtvama”, navedeno je u beleškama.

“Princ nikada nije nameravao da naškodi ugledu gospođe Džufri i slaže se da je ona patila i kao žrtva zlostavljanja i zbog izloženosti nepoštenim javnim napadima”, dodaje se.

SA MILIJARDEROM JE IŠLA PRED OLTAR 2 PUTA, PRIČALO DA MU JE RAZORILA PRVI BRAK: A onda je upoznala NJEGA! (FOTO)

Britanska kraljevska porodica, Kraljica Elizabeta, Princ Endrju
foto: Profimedia

Bivši oficir Kraljevske mornarice kontraadministrator Kris Pari, koji je bio komandant leta princa Endrjua, dodao je: "Mislim da bi zaista trebalo da se osvrne na privatni život i da u suštini uživa u veoma dobrom privilegovanom načinu života. Ali mislim da bi trebalo da se drži podalje od očiju javnosti".

Rekao je da je "dobro videti da je uradio pristojnu stvar" - ali da je princ Endrju "napravio neke loše izbore" i da "mora da se okruži boljim prijateljima.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs