brižna baka

OVO BI IZAZVALO USTAVNU KRIZU: Kraljica Elizabeta ne može noćima da spava! ZABRINUTA do koske!


Zbog straha da time ugrožava liniju nasleđivanja, britanska kraljica Elizabeta II je nekoliko puta tražila od princa Vilijama da prestane sam da upravlja helikopterom, naročito po lošem vremenu.

Vip priča
15:04h Autor:
OVO BI IZAZVALO USTAVNU KRIZU: Kraljica Elizabeta ne može noćima da spava! ZABRINUTA do koske!
Foto: Profimedia

Nezvanična pravila obično sprečavaju članove kraljevske porodice seniorskog nivoa da lete zajedno, ali propisi su ublaženi s dolaskom dece princa Vilijama i Kejt Midlton, kako bi se mladoj porodici omogućilo da više vremena provode zajedno.

Naime, vojvoda i vojvotkinja od Kembridža sa decom, pricezom Šarlot (6) i prinčevima Džordžom (8) i Luisom (3) redovno lete helikopterom od Kensingtonske palate u Londonu do svog doma Anmer Hola u Norfolku, gde provode svoj odmor daleko od očiju javnosti. Ovaj tajni dom kraljevskog para udaljen je od palate oko 300 kilometara.

Princ Vilijam
foto: Profimedia

Princ Vilijam je drugi u redu za presto, iza oca princa Čarlsa, dok je njegov sin Džordž treći po redu nasleđivanja.

Kako od izvora bliskog kraljici saznaje The Sun, Elizabeta II je bliskim prijateljima i dvorjanima rekla kako bi volela da Vilijam prestane sam da leti helikopterom, posebno po lošem vremenu, jer prevoz helikopterom nije najbezbedniji.

"Kraljica zbog toga ne može noćima da spava i vrlo je zabrinuta. Zna da je njen unuk sposoban pilot, ali ne smatra da je vredno rizika da njih petoro lete helikopterom i ne može da zamisli šta bi se dogodilo u slučaju nesreće. To bi izazvalo ustavnu krizu', kaže izvor i dodaje da je kraljica rekla Vilijamu koliko je zabrinuta. Naglasila mu je da koliko god da je dobar pilot, loše vreme i nesreća može svuda da se dogodi.

Princ Vilijam
foto: Profimedia

'Kraljica je oduševljena načinom na koji su Vilijam i Kejt proteklih godina odgovorili na izazove i zna da je monarhija u njihovim rukama sigurna.

Misli da je s njima na čelu nakon Čarlsa, budućnost i te kako svetla, ali ako se nešto dogodi njemu i porodici, sve to pada u vodu', kaže izvor.

Porodica je letela zajedno, često s pilotom i posadom, ali ponekad je za komandama bio princ Vilijam budući da su za to tražili dozvolu nakon rođenja princa Džordž 2013. godine.

'Iako ne postoji službeno pravilo o tome, a kraljevski naslednici su putovali zajedno i ranije, to je nešto o čemu poslednju reč ima kraljica', rekao je tada zvaničnik palate.

Princ Vilijam je odličan pilot koji je leteo u Kraljevskim vazdušnim snagama (RAF), služeći kao pilot za spašavanje i u vazdužnoj ambulanti.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs