kriza mentalnog zdravlja

BILO MI JE TOLIKO BOLNO, OSEĆAO SAM SE KAO DA CEO SVET UMIRE: Teška intimna ispovest princa Vilijama!

Vojvoda od Kembridža opisao je u novom podkastu kako ga je zahvatio tamni oblak teskobe i depresije nakon stravične nesreće kojoj je prisustvovao kada je spasavao život petogodišnjem dečaku Bobiju Hughesu kojem je oštećen mozak

Celebrities
11:09h Autor:
BILO MI JE TOLIKO BOLNO, OSEĆAO SAM SE KAO DA CEO SVET UMIRE: Teška intimna ispovest princa Vilijama!
Foto: Profimedia

Princ Vilijam je u iskrenom podkastu preplavljen depresivnim osećanjima ispričao kako je bio duboko pogođen onim što je doživeo. Kako kaže, to ga je promenio, piše Daily Mail.

Naime, vojvoda od Kembridža prisetio se teške automobilske nesreće u kojoj je 2017. godine kada je dečaka Bobija oborio vozač koji je u to vreme pohađao autoškolu.

Igrao se s prijateljima ispred svoje kuće u Safron Valdenu u Eseksu, kad je vozač, ugledavši mališana na autoputu, slučajno pritisnuo gas umesto kočnice. Dečaku, koji je u to vreme bio tek nekoliko godina stariji od prinčevog sina princa Džordža, teško stradao mozak.

Obuzet depresivnim trenucima, kaže kao da se u njemu 'nešto promenilo'.

Kad je stigao na mesto nesreće, u glavi mu je bilo samo - kako da pomogne tom dečaku. '

Te večeri sam otišao kući prilično uznemiren. Nisam plakao, ali u sebi sam osećao da se nešto promenilo - osećao sam nekakvu napetost koja je rasla u meni. Bilo mi je toliko bolno, osećao sam se kao da ceo svet umire...', rekao je Vilijiam.

Princ Vilijam
foto: Profimedia

Razgovori s kolegama i upoznavanje s porodicom dečaka omogučili su mu da s vremenom pobedi svoje demone, izjavio je u podkastu koji će biti emitovan u ponedeljak.

Reč je o 38-minutnom intimnom razgovoru nazvan 'Prince Vilijam: Time To Walk' koji je snimljen u februaru kao deo Appleove audioserije u kojoj slavne ličnosti dele sa javnošću svoje intimne uspomene.

'Takav intervju zaista ne čujete često. To je dubok i značajan prikaz vojvode od Kembridža, ne samo kao člana kraljevske porodice, nego i kao osobe', stoji u izjavi kraljevskog izvora.

U subotu uveče oglasila se i 40-godišnja majka dečaja Kerli Hughes, kojeg je princ spasavao.

- Mislim da je Vilijam neverovatan, ne mogu dovoljno da mu se zahvalim. Ima dobro srce, divan je čovek i vrlo sam ponosna što ću jednoga dana moći da ga zovem svojim kraljem', poručila je.

Princ je posle nesreće ostao u kontaktu s dečakovom porodicom.

Tri nedelje nakon nesreće je roditeljima, koji su napustili svoje poslove kako bi mogli da se brinu o sinu, napisao da želi da znaju da misli na njih:

'Kao otac, mogu da razumem vašu bol, ali vaš sin je u najboljim rukama, na njemu rade fantastični ljudi... Siguran sam da će mu biti bolje'.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs