najdobroćudniji glumac holivuda

MAJKA GA OSTAVILA KADA JE IMAO SAMO 8 GODINA, ZNAO JE DA SE NEĆE VRATITI: Detinjstvo Hju Džekmana je obeležio samo on!

Sin samohranog oca s petoro dece hteo je da bude poznati novinar. Bio je najmlađi od dece, slučajno je upisao glumu, a danas je jedan od najpoznatijih glumaca

Vip priča
Autor:
MAJKA GA OSTAVILA KADA JE IMAO SAMO 8 GODINA, ZNAO JE DA SE NEĆE VRATITI: Detinjstvo Hju Džekmana je obeležio samo on!
Hju Džekmen, Foto: AP / Richard Shotwell

Hju Džekman (53) svoju karijeru lansirao je ulogom u X-Men filmovima pre više od 20 godina. Danas slavi 53. rođendan i, iako nije imao najsrećnije detinjstvo, ono mu je pomoglo da se s godinama izgradi u glumca kojeg danas nazivaju najdobroćudnijim glumcem Holivuda. Rođen je u Australiji kao najmlađi od petoro dece. Njegovi roditelji su se u Australiju doselili iz Engleske, no njihova, naizgled srećna promena, nije dugo potrajala. Naime, kada je Hju imao samo osam godina njegova se majka vratila u Englesku i ostavila decu sa suprugom u Australiji. Njegov je otac dugo patio za njom. Pet godina nakon što ih je napustila, otišao je u Englesku u nadi da će se pomiriti sa suprugom. "Tata je otišao u Englesku kako bi je vratio nama, no tada se već preudala za nekog drugog. Imali su i dete. Tata je trebalo da se vrati za tri nedelje, ali se vratio za pet dana. Nije ni trebalo da mi kaže šta se dogodilo, bio sam dovoljno star da odmah shvatim kako se ona više neće vratiti", ispričao je u jednom intervjuu.

ODRASLA UZ DALAJ LAMU, UDAVALA SE ZA MUŠKARCE KOJI SU JE TUKLI, MUŽ JE JAVNO PREVARIO: Bogatstvo joj nije donelo sreću!

Hju Džekmen
foto: Profimedia

Glumac se od te traume nikada u potpunosti nije oporavio, ali naučio je da nosi sa tim. Priznao je kako je sav bes koji je osećao prema majci, pogotovo kao tinejdžer, uspeo da iskoristi u glumi. Ipak, tokom života je obnovio odnose s majkom. Rekao je kako ga je njeno napuštanje bolelo, no nikada nije osećao kao da je prestala da ga voli. Kada je upisivao fakultet u Sidneju, odlučio je da studira komunikacije i želeo je da ostvari uspešnu novinarsku karijeru. Na jednoj godini studija shvatio je kako mu fali nekoliko bodova pa je upisao i dodatno glumu. Nije mogao ni da zamisli šta će mu taj slučajan izbor doneti u budućnosti. Prvi glumački posao dobio je 1995. godine kada je glumio zatvorenika Kevina u seriji "Correlli". Zatvorenik Kevin u seriji ima tajnu aferu sa svojim psihologom koju je glumila Debora Li Fernes.

SLAVNI GLUMAC ODBIJA DA UPOZNA SVOJU TROGODIŠNJU ĆERKU: Svi kažu da je njegova kopija!

Hju Džekmen
foto: Profimedia

On i Debora su se venčali samo godinu dana kasnije. U braku su i dan danas, a dobili su i dvoje dece.

Hju Džekman bio je skrhan kada mu je otac preminuo, ove godine u septembru, i to baš na dan očeva. " Mirno je umro u rano jutro. I dok je tu velika tuga, ispunjen sam velikom zahvalnošću i ljubavlju. Moj otac je, jednom rečju, bio izuzetan. Posvetio je život porodici, poslu i svojoj sudbini", napisao je na svom Instagram nalogu.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs