SAZNAJTE VIŠE

MENADŽERKA OTKRILA GNUSNE DETALJE IZ ŽIVOTA TOMA KRUZA: Nasilnik opsednut izgledom! (FOTO)

U julu ove godine Tom Kruz će proslaviti 60. rođendan, ali uprkos godinama, koje su u njegovom slučaju samo brojka, holivudski glumac i dalje želi da očuva svoju karijeru akcionog heroja. Male tajne s početka njegove bogate karijere ispričala je penzionisana Ajlin Berlin, koja mu je, kao nepoznatom 18-godišnjaku, pružila šansu i postala njegova mendžerka.

Vip priča
Autor:
MENADŽERKA OTKRILA GNUSNE DETALJE IZ ŽIVOTA TOMA KRUZA: Nasilnik opsednut izgledom! (FOTO)
Tom Kruz, Foto: Profimedia

Od trenutka kada je pristala da postane njegova menadžerka prošle su člak 42 godine. Ajlin Berlin, danas 86-godišnjakinja, s čitaocima britanskogDejli Mejla podelila je i u javnosti nikad viđene fotografije na kojima je tada 18-godišnji Tom Kruz anonimni glumac koji sanja o uspehu svetskih razmera.

Kako je rekla, tokom četiri i po godine, koliko su zajedno radili, bila mu je poput druge majke, a Kruza je opisala kao neverovatno talentovanog, ali problematičnog mladića koji je na kraju postao najplaćenija holivudska zvezda.

Komentarišući glumca, rekla je da su je njegove psovke i urlanje na ekipu u decembru 2020. na setu ‘Nemoguće misije 7’ nisu ni najmanje iznenadili jer je svedočila njegovim ispadima. Jedan od napadaja besa, koji je bio podtsknut maltretiranjem njegovog oca, kulminirao je time da je bacio rođendanski poklon i njime ga pogodio u lice.

‘Tomi je imao užasnu narav. Krio je taj svoj nakupljeni bes, koji je nasledio od oca. Kao da je stalno nešto tinjalo u njemu, što je proključalo i eksplodiralo. Pripisivala sam to njegovoj nesigurnosti. Sećam se da sam mu za 19. rođendan poklonila album sa svim novinskim člancima o njemu iz tinejdžerskih časopisa, a on je počeo da vrišti da ne želi biti u časopisima za klince. Rekao je da se smatra odraslom osobom i da ne želi biti idol tinejdžerima. Bacio je album ka meni i udario me u obraz.’

Ali to nije bilo sve. Iako je bio nepoznat u filmskom svetu, već je za svoju prvu ulogu 1983. u filmu ‘Riskantan posao’ od nje tražio da ispuni 11 zahteva. I tada se videla njegova potreba za kontrolom, danas još jača. Berlin je priznala kako veruje da su glasine o njegovim estetskim zahtevima itekako istinite jer je i u mladosti bio neverovatno nesiguran kada je bila reč o izgledu pa bi po celi dan uvežbavao poze da bi što bolje ispao na fotografijama.

‘Tomi je imao mnoga lica i to se jasno vidi na fotografijama. Iako sam videla sva njegova raspoloženja, pravu sreću nikad nisam videla. Uvek bio neverovatno ambiciozan i odlučan da postane zvezda i zbog toga je postao perfekcionista’, otkrila je Berlin tokom intervjua, ugostivši novinare u svom domu na Menhetnu, u kojem je i Kruz živeo na početku karijere.

Ona i njen pokojni suprug Sajmon upoznali su Toma Kruza, odnosno Tomija, kako ga zove, 1980. godine, kada je svim silama želeo da pobegne od svog života i da izbriše sva sećanja na disfunkcionalno detinjstvo. Imao je samo 14 godina kada je njegova majka Meri Li prekinula odnos s ocem Tomasom Kruzom Mapoterom III. Tek je 2006. u jednom intervjuu Kriz smogao snage da opiše kakav mu je otac zaista bio, rekavši za njega da je bio ‘nasilnik i kukavica’:

‘On je bio osoba koja bi te, ako nešto pođe po zlu, šutnula. Bila je to sjajna lekcija u mom životu - prvo me uljuljao i učinio da se osećam sigurnim, a onda - bang!’

Iako je kratko vreme želeo da postane sveštenik pa je boravio u Ohaju, nakon što se njegova majka preudala, s tri sestre i očuhom Džekom Sautom započeo je novi život u Nju Džerziju. Dobio je ulogu u srednjoškolskoj produkciji ‘Guys and Dolls’, nakon čega mu je želja da postane slavni glumac postala sve jača. Ali jedino što je dobio bila je sporedna uloga u filmu ‘Večna ljubav’ s Bruk Šilds.

‘Rekao nam je da smo mu potrebni i da želi da upravljamo njegovom karijerom, ali i da mu pronađemo agenta u Holivudu. S nama je potpisao ugovor nakon 18. rođendana’, prisetila se Berlin, otkrivši da su mu ponudili smeštaj u svom stanu jer nije zarađivao dovoljno radeći kao konobar.

‘Naš je sin bio na koledžu, pa smo dali Tomiju njegovu sobu, a kada mu je bio potreban, uzeo bi plavi Kadilak mog muža.’

Berlin je na početku bila očarana Kruzom jer je bio ‘sladak, pun poštovanja i ljubazan’ te ih je uvek oslovljavao s ‘gospođa i gospodine’. Ali shvatila je da nešto nije u redu kada je uvidela njegovu opsednutost izgledom. U njenoh dnevnoj sobi i dalje je izložena njegova fotografija kao 18-godišnjaka, na kojoj se dečački smeši, obučen u sako i košulju. Ali, kako se prisetila, za snimanja se pripremao paradirajući unaokolo u donjem vešu.

‘Imali smo ogledalo preko celog zida, a on bi hodao uokolo samo u tim minijaturnim gaćama, stiskajući šake, pokazujući bicepse, diveći se sam sebi u ogledalu. Meni je bilo neprijatno, ali on je voleo da pokazuje svoje telo. Bio je jako ponosan na njega i radio je na svom savršenstvu. Mučila ga je visina, zato je rekao da bi voleo da imat cipele koje će mu dati koji centimetar.’

Prvu veliku ulogu dok je bio njen štićenik dobio je 1981. kao vojni kadet u filmu ‘Pobuna u vojnoj akademiji’, a otkrio joj je kako se pripremao za jednu od scena: ‘Rekao mi je da se zaključao u ormar i razmišljao o tome da mu je neko silovao sestru, nakon čega je snimio scenu u kojoj puca.’

Priznaje da je Tomi izgradio auru oko sebe i uverena je da će učiniti sve da bi što duže sačuvao mladalački izgled. A koliki je perfekcionista bio od samog početka, govori i prvo reklamno snimanje koje je, u njegovom slučaju, potrajalo čitav dan. Kako je rekla, promenio je niz odevnih kombinacija, menjao poze. Želeo je da postigne savršenstvo.

To se isplatilo jer je ubrzo potpisao ugovor s jednom od najuticajnijih holivudskih agencija - Creative Artists Agency. Njegova agentica Lori Perlman odmah je dobila listu njegovih zahteva, a detalje je otkrila Berlin za Dejli Mejl.

‘Još se uvek sećam šta je tražio da napišem. Lista je počela s platom od 75 hiljada dolara za snimanje od 10 nedelja i dve nedelje budžeta za probe. Nije želeo da iko dobije veći honorar od njega, a ako bilo ko dobije dodatni prostor, on je morao dobiti još više. Na lokaciju je morao da putuje prvim razredom i da bude smešten u najskupljem hotelu. Garderoba na setu za njega je morala biti najbolja, a to što je dobio Perlman kao agenticu, koja je bila moćan igrač, značilo je da mu se zvezde smeše.'

Film ‘Riskantan posao’ na kraju je zaradio 63 miliona dolara, što je bilo deset puta više od budžeta.

Zadnji film koji je snimio pod njenim mentorstvom bio je ‘Top Gun’, film s najvećom zaradom, od 176 miliona dolara, 1986. godine. Njihova saradnja prekinuta je kada je Kruz odlučio da se preseli u Los Anđeles kako bi učvrstio svoj status superzvezde. On je očekivao da će ga Berlin pratiti na njegovom putu i bio je šokiran kada mu je rekla da ne namerava da napusti porodicu i druge klijente u Njujorku.

Godinama su još bili u kontaktu, a na jednoj večeri spomenuo joj je da je počeo da proučava Sajentologiju. Nakon toga počela je da dobija pozive za događanja u Sajentološkoj crkvi. ‘Mislim da je Tomi bio savršen kandidat za sajentologiju. Rekao mi je da ne poznaje nikoga u Los Anđelesu i da mu je potrebna podrška. Nije verovao u terapiju, ali očigledno mu je trebala pomoć i sajentologija je bila tu za njega.’

Berlin je priznala i kako je nije ni najmanje iznenadilo to što su sva njegova tri braka - s Mimi Rodćers, Nikol Kidman i Kejti Holms - završila razvodom.

'Šok mi je bio veći jer je imao tri braka i jer su trajali koliko su trajali. Volela bih da ima nekog u životu, ali mislim da on ne voli ljude. On voli samo ono što radi. Tužna sam zbog njega i mislim da je usamljen. Ali sve dok bude snimao filmove, biće u redu. Šta će se dogoditi kada jednom i tome dođe kraj, nisam sigurna', zaključila je.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs