lora prepon

JOŠ JEDNA POZNATA GLUMICA OKRENULA LEĐA SAJENTOLOGIJI: Otišla sam pre 5 godina! (FOTO)

Zvezda serije 'Lude sedamdesete' i 'Narandžasta je nova crna', poput brojnih kolega iz holivudske industrije, smatrala se pripadnicom Sajentološke crkve, a sada je brojne iznenadila otkrivši kako ju je napustila pre pet godina

Vip priča
Autor:
JOŠ JEDNA POZNATA GLUMICA OKRENULA LEĐA SAJENTOLOGIJI: Otišla sam pre 5 godina! (FOTO)
Lora Prepon, Foto: Profimedia

'Više ne praktikujem sajentologiju. Otkad sam bila dete oduvek sam bila otvorena po pitanju vere. Odgajana sam u porodici katolika i jevreja. Molila sam se u crkvama, meditirala u hramovima, a zanimala sam se i za kinesku tradicionalnu medicinu', priznaje američka glumica Lora Prepon pritom otkrivši kako je Sajentološku crkvu napustila pre punih pet godina.

Sa suprugom Benom Fosterom, kako sama kaže, nikada nije praktikovala sajentologiju već meditaciju, a svojevoljnim napuštanjem Sajentološke crkve pridružila se zvezdama poput Džerija Sajnfilda, Nikol Kidman, Demi Mur i Breda Pita.

Obavijena velom tajne, Sajentološka crkva, koju je 1953. osnovao američki autor naučne fantastike i fantastičnih priča L. Ron Habard, jedna je od danas najkontroverznijih religija na svetu. U decenijmam od osnivanja crkva se više puta našla na udaru zbog stava prema psihijatriji, visokih troškova, navodnog maltretiranja članova i uopšte zbog svog legitimiteta kao religije.

Habard je osmislio i 'Project Celebrity', pisani program koji sajentolozima nudi nagrade za dovođenje najvećih holivudskih imena, zahvaljujući čemu su tokom godina regrutirana brojna poznata imena.

(Stil.Kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs