Neprepoznatljiva

Bila ZVEZDA HOROR FILMOVA, a onda je NESTALA: Niko nije znao gde se nalazi, DO DANAS!

Šeli je borila tešku bitku za mentalno zdravlje i to godinama

Vip priča
Autor:
Bila ZVEZDA HOROR FILMOVA, a onda je NESTALA: Niko nije znao gde se nalazi, DO DANAS!
Foto: Profimedia

Američka glumica Šeli Duval ostvarila je ulogu karijere u kultnom hororu "Isijavanje" Stenlija Kjubika u kojem je glumila uz legendarnog Džeka Nikolsona, a sada je nakon dugog izbivanja iz javnosti odlučila otkriti neke nepoznate detalja s njegova snimanja.

Šeli danas ima 71 godinu, a poslednji put se u javnosti pojavila 2016. godine kada je gostovala u emisiji "Dr Fil". Sada je u intervjuu za The Hollywood Reporter razgovarala o snimanju Kjubikovog filma te je otkrila da je za nju bilo iscrpljujuće jer je on bio vrlo težak i zahtevan, a osvrnula se i na svoju celokupnu holivudsku karijeru. Pre toga niko je nije video tridesetak godina niti je znao gde se tačno nalazi.

Ona je u tom filmu iz 1980. godine glumila suprugu Džeka Torensa, kojeg je glumio Nikolson, koji je skrenuo s pameti u zimskom odmaralištu, a sada priznaje kako je u mislima morala stalno održavati jedan nivo panike kako bi potpuno ušla u svoj lik.

"Sve sam morala ponavljati barem 35 puta. Trčanje, plakanje i nošenje dečaka postalo mi je teško u jednom trenutku. I tako je bilo od prve probe tokom celog snimanja. Teško je to", otkrila je Šeli.

Šeli Doneli
foto: Profimedia

Dodala je kako bi u svom vokmenu slušala tužne pesme ili se jednostavno vraćala na neka nesretna sećanja kako bi ušla u svoj lik Vendi.

"Samo sam razmišljala o nečemu vrlo tužnome u svom životu ili o tome kako mi nedostaje porodica ili prijatelji. Ali nakon nekog vremena telo se pobuni i kaže - prestani mi to raditi. Ne želim plakati svaki dan. Ponekad bi me samo i ta pomisao rasplakala. Celi dan sam provela plačući, ne znam kako sam to uspela", izjavila je.

Iako je Kubjik bio težak karakter za saradnju, s druge je strane bio pun ljubaznosti.

"Bio je vrlo topao i ljubazan prema meni. Proveo je puno vremena sa mnom i s Džekom. Samo je hteo da razgovaramo satima, dok bi ekipa čekala, ali njemu je razgovor bio vrlo važan", otkrila je.

Nakon "Isijavanja" Šeli je glumila u nekoliko projekata, uključujući i film "Popaj" s Robinom Vilijamsom. Međutim, 2002. godine povukla se iz sveta filma, a još pre 27 godina preselila se iz Kalifornije u Teksas. Nakon što se deset godina nigde nije pojavljivala, u decembru 2016. godina odlučila je u emisiji "Dr FIL" ispričati istinu o svojoj borbi s mentalnim bolestima koje su sada iza nje.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs