nije im bilo suđeno

Volela ga 18 godina, jednom rečenicom joj slomio srce: Ljubavna priča Anđelike Hjuston i Džeka Nikolsona! (FOTO)

Prvi put se zaljubila u njega kada ga je videla na platnu, drugi put kada je otvorio vrata

Vip priča
Autor:
Volela ga 18 godina, jednom rečenicom joj slomio srce: Ljubavna priča Anđelike Hjuston i Džeka Nikolsona! (FOTO)
Anđelika Hjuston i Džek Nikolson, Foto: Profimedia

Iako se zna da je bio sa više od 2.000 žena, takođe se zna da je najvažnija žena u njegovom životu, ona za kojom je istinski patio kad ga je ostavila, bila je Andželika Hjuston, harizmatična kćerka legendarnog reditelja Džona Hjustona, glumica, manekenka, muza modnog fotografa Dejvida Bejlija i modna ikona tog doba. Nikolson ju je upoznao kao devojčicu, a onda ponovo sreo kao 21-godišnju devojku.

Anđelika Hjuston je 2014. godine napisala knjigu o Džeku a ovo je jedan odlomak iz nje:

- Moj stari život se završio, a novi počeo kada sam prvi put zakoračila na aerodrom LAX u Los Anđelesu, marta 1973. godine. Imala sam svega 21. godinu i upravo sam bila raskinula ljubavnu vezu sa Bobom Ričardsonom, hrabrim i provokativnim modnim fotografom koji je bio čak 24. godine stariji od mene.

Odsela sam privremeno u kući svoje maćehe, poslednje žene moga oca, Sisi. Ona je kuću nasledila od svog poslednjeg muža. Zavolela sam Los Anđeles iz stopa. Čisto nebo i predivna temperatura, Holivud, sve mi se to činilo nestvarnim.

Neverovatna ljubavna priča Sofije Loren i Karla Pontija: Nikada više neću voleti drugog! (FOTO)

foto: Profimedia

Vozeći se Sanset Bulevarom u vreme zalaska sunca, posmatrala sam kuće i palsme. Bilo je vetrovito, a vazduh suv, a mirisao na nešto slatko. Kada sam došla do čuvenog Rodeo Drajva, i videla prodavnicu Đorđa Armanija, odlučila sam da zastanem. Kupila sam haljinu do poda sa otvorenim leđima i popila espreso u obližnjem kafeu. Osećala sam se glamurozno, kao da je sav provincijalizam iz mene isčezao.

Jednog dana, prijateljica od Sisi, koja se zvala Brigita, pozvala ju je da joj se pridružimo na zabani u kući Džeka Nikolsona. Pitala je da li je u redu da povode i svoju pastorku, na šta je Brigita rekla da je u redu, da je to Džekov rođendan i da on voli lepe devojke.

Iako se ženio 3 puta, ona je zauzela najveće mesto u njegovom srcu: Ljubavna priča Pola i Linde Makartni! (FOTO)

foto: Profimedia

Obukla sam svoju haljinu s potpisom Đorđo Armani - crna, do poda, sa otvorenim leđima. Brigita je došla po nas. o odvezli smo se u njegovu kuću na Mulenhold Drajvu. Osećale smo se kao na vrhu sveta.

Ulazna vrata, kuće koja je podsećala na rančersku, su se otvorila i tu sam prvi put videla taj osmeh. Najpoznatija urednica "Harper's Bazaara", Dajana Vriland, kada je radila priču o B, opisala ga je kao "Ubitačan osmeh." A ja sam pomislila, da, to je čovek na koga bih mogla da padnem.

Još 1969. godine, kada sam živela u Londonu i sa svojim prijateljicama otišla u bioskop da pogledamo film "Easy Rider", posle nekoliko dana otišla sam ponovo, sama. Imao je nešto u sebi što me je prikovalo za stolicu. Mislim da sam posle tog filma, kao i mnogi drugi, prvi put osetila zaljubljenost u Džeka.

Ljubavna priča burnija od filmske drame: Do poslednjeg dana života Ričard Barton je iskreno voleo samo nju! (FOTO)

foto: Profimedia

Drugi put je bio kada je otvorio vrata svoje kuće. " Dobro veče, dame", rekao je, "Ja sam Džek i mnogo mi je drago da ste uspele da dođete."

Kuća je bila puna ljudi, nepoznatih i poznatih. Služili su grčku hranu, a muzika je bila opuštajuća. Plesala sam sa Džekom satima. A kada me je pozvao da prenoćim, pitala sam Sisi šta misli o tome.

"Jel se šališ? Naravno!" Ujutru, kada sam se probudila i obukla haljinu koju sam nosila sinoć, a koja je sada bila potpuno neprimerena, sišla sam dole. Džek je sedeo sa nekim ljudima, ušla sam u prostoriju, a onda me pogledao. Ustao je i rekao "Pozvaću ti taksi, ako je to u redu, pošto ja idem na košarkašku utakmicu."

Vozila sam se taksijem pola sata, a na vratima kuće, sačekala me je Sisi. Pogledala me je i rekla "Ne mogu da verujem da nisi insistirala da te on doveze kući? O čemu si mislila? Ako želiš da se ponovo vidite, obavezno je da zna gde živiš i da dođe po tebe."

Najbizarnija ljubavna priča ikada: Dali i Gala su bili genijalni ludaci u svojoj bajci!

foto: Profimedia

Džek me je pozvao posle nekoliko dana da se vidimo. Rekla sam da hoću, ali da želim da dođe po mene. Rekao je da hoće i da li mi odgovara subota. Nakon par sati pozvao me je ponovo da otkaže i rekao da je zaboravio da je imao nešto već dogovoreno. Ja sam ga samo pitala " Jel me to čini drugom?" Odgovorio je "Nemoj to da pričaš".

To veče, odlučila sam da odem sa svojim prijateljem iz Londona na večeru. Večerali smo u jednom popularnom restoranu, a prijatelj je me u jednom momentu pitao "Zar nisi trebala večeras da se vidiš sa Džekom?" Na šta sam ja odgovorila "Imao je neke planove koje nije mogao da odloži." Na šta je on rekao "Izgleda da je njegova obaveza večeras da se vidi sa lepom plavušom, sa kojom je upravo otišao u onu prostoriju."

Ljubavna priča u Holivudu o kojoj svi pričaju: Ostavio ženu nakon 36 godina braka zbog ljubavi iz tinejdžerskih dana! (FOTO)

Uzela sam čašu crvenog vina i sa srcem koje je udaralo kao ludo, uputila sam se u drugi kraj restorana. Džek je sedeo sa prelepom plavušom koju sam odmah prepoznala. Viđala sam ih već zajedno po magazinima - to je bila njegova bivša devojka Mišel Filips,, pevačica iz poznate grupe šezdesetih "Mammas and Pappas."

Prišla sam stolu i rekla "Ćao, ja sam u onom delu restorana, pa sam samo došla da se javim." Upoznao me je sa Mišel, nije ni trepnuo. Ona je delovala jako šarmantno. To su bili zadnji dani njihove veze. Nekoliko nedelja kasnije, došla je do Džeka, da uzme neke svoje stvari, i kada me je tamo videla, nasmejala se i donela dve čaše ceđenog soka za nas dve. Od tog momenta na dalje, bile smo dobre prijateljice.

30 godina volela monstruma, umrla pred venčanje: Najkontroverznija ljubavna priča svih vremena! (FOTO)

foto: Profimedia

Veza sa Džekom bila je potpuno luda. U jednom momentu veze bi mi rekao da je možda pametnije da malo odmorimo jedno od drugog, a već sutradan zvao na večeru, kao da se niša nije dogodilo.

Dao mi je mnogo nadimaka, od "Fab", "Mine", nekad me je zvao "Pal", što u prevodu znači ortak, a to sam mrzela. Nisam želela prijateljstvo, želela sam da budem ljubav njegovog života.

Posle malo vremena koje sam provela sa njim, Džek je dobio neverovatnu ponudu. Da snima film "Kineska četvrt" za koji i danas mislim da je jedan od najlepših i nainspirativnijih filmova ikada snimljenih.

U vreme kada je počelo snimanje, ja sam se uselila kod Džeka.

Neobična ljubavna priča Mišel Fajfer: Poznata glumica otkrila tajne 25 godina dugog braka! (FOTO)

- Anđelika Hjuston (odlomak iz knjige "Watch me")

Zajedno su, s nekoliko prekida, bili 18 godina, od čega su mnogo godina živeli zajedno s njegovom ćerkom Dženifer i Anđelikinom mlađom sestrom Aleg­rom. Rastali su se najduže na godinu i po dana, vreme koje je ona provela u vezi sa Rajanom O Nilom, dok se Džek utapao u moru alkohola, droge i drugim ženama. Pomirili su se nakon njene veze sa O Nilom ali sada je Anđelika imala svoj stan. Nisu provodili mnogo vremena zajedno. To su bile osamdesete i njena karijera je bila na vrhuncu.

Jedne večeri desilo se nešto čega se pribojavala. Pozvao ju je na večeru kod njega i saopštio da čeka dete sa drugom. Njih dvoje su pokušavali da dobiju decu godinama ali svaki njihov pokušaj se završio njenim pobačajem.

Ljubavna priča Barbre Strejsend i Džejmsa Brolina: On je jedan od retkih koje je zavela iskrenost! (FOTO)

Kada je čula tu vest, Anđelika je rekla: "U toj priči ima mesta samo za jednu ženu, vreme je da se penzionišem." Patila je dugo za njim i dosta godina kasnije zaigrali su u jednom filmu zajedno. Prvih nekoliko dana na snimanju je, kako kaže, bilo jako neprijatno, ali su onda odlučili da odu na večeru.

Tada joj je Džek rekao: "Ti i ja - mi smo kao "Vreme u doba kolere".

Njoj se jako dopalo kako ih je opisao jer je to jedna od njenih najdražih knjiga koja govori o - beskonačnoj ljubavi.

(Stil.Kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs