Neverovatan par

Iako se ženio 3 puta, ona je zauzela najveće mesto u njegovom srcu: Ljubavna priča Pola i Linde Makartni! (FOTO)

Linda Makartni je bila Polova prava ljubav, muza i inspiracija, a ove fotografije su dokaz da je njihova ljubav bila veća od života.

Vip priča
Autor:
Iako se ženio 3 puta, ona je zauzela najveće mesto u njegovom srcu: Ljubavna priča Pola i Linde Makartni! (FOTO)
Pol i Linda Makartni, Foto: Profimedia

Prošlo je skoro šezdeset godina od kada su nastali Bitlsi, bend i članovi se i dan danas smatraju najvećim svetskim muzičarima u istoriji. Ne samo da su pokrenuli revoluciju kada je moderna muzika u pitanju, nego se i dalje smatraju kao jedni od najvećih pokretača kada su stvaranje i zabava u pitanju. I kao takvi, voljeni bend iz Liverpula izgubio je slobodu i postao vlasništvo naroda. Pa se mi pitamo, da li je bilo moguće u takvoj atmosferi opstati u ljubavi kao što su to uradili Pol i Linda Makartni?

Brak bez trzavica bi bio dosadan: Ljubavna priča Sare Džesike Parker i Metjua Broderika je sve, samo ne obična!

Čak i najmanji detalj koji je povezan sa ovim bendom mogao je i dan danas može biti prodat (čak je i njihova kosa bila prodavana na aukcijama?!), a njihov "privatan život" je bio jedino ono u čemu su imali tek nešto više kontrole.

Opšte je poznato da su jadna Sintija Lenon i njen sin sklonjeni od svetlosti reflektora, zbog toga što su smatrali da bi njena prisutnost pokvarila imidž članovima benda koje su predstavljali kao slobodne. Brajan Epštin, njihov menadžer, zabranio je Bitlsima da se javno zabavljaju sa devojkama, ali kasnije, oni su se protiv tog pravila pobunili i isterali svoje.

Najlepša ljubavna priča u svetu šou-biznisa: Kako su se zavoleli Dejvid Bouvi i njegova Iman! (FOTO)

Bitlsi su živeli u ludo vreme, i posle dosta godina bez mira i tišine, godina stresa, kontraverzi i umora, turneja na koju su trebali da krenu 1966. godine je otkazana. Složili su se svi članovi da je s tim gotovo. Umesto toga, olučili su da se fokusiraju samo na pravljenje muzike i odmaranje. Ali već u sledećoj godini, Džon Lenon, Džordž Harison i Ringo Star su se našli u veo toksičnim vezama. Jedino Pol nije pronašao devojku ali to se ubrzo promenilo - pronašao je ljubav svog života - Lindu Istmen.

Zbog fatalne koleginice ostavio suprugu: Ljubavna priča Brusa Springstina koja traje 27 godina! (FOTO)

Linda je bila Amerikanka i bavila se fotografijom. U tom periodu fotografisala je rok bendove. Ne samo da je bila talentovana, već je bila jedna od prvih ženskih fotografa koji su zabeležili neke od najvećih muzičara tog vremena uključujući Stonse, Aretu Frenklin, Džimija Hendriksa i Boba Dilana.

Pol i Linda su se upoznali u jednom noćnom klubu 1967. godine, i Pol je jednom prilikom rekao da je istog momenta osetio kako ga privlači. Linda, koja je bila veliki fan Bitlsa bila je po malo zacopana u Džona Lenona ali to se izgubilo kada je upoznala Pola koji je važio za najslađeg Bitla. Počeli su da se zabavljaju istog momenta, a samo dve godine kasnije ozakonili su svoju vezu u Londonu.

30 godina volela monstruma, umrla pred venčanje: Najkontroverznija ljubavna priča svih vremena! (FOTO)

Ono što su oboje izneli u javnost je da su ih zajednička ljubav prema prirodi, muzici, zabavi i uživanju u životu povezala. Linda je pre Pola imala jedan brak, odmah nakon fakulteta sa kojim je dobila ćerku Heder. Njihov brak je trajao samo tri godine, iako je Linda bila odlučna da se nakon toga više neće udavati, Polova ljubav i nežnost prema njenoj ćerki su joj bili dokaz da je našla ljubav svog života.

Kada su se Bitlsi raspali 1970. godine (kada je Pol "tužio bend", par je odlučio da se upusti u nov projekat - zajedno. Pol je naučio Lindu da svira klavijature, i tada su osnovali svoj bend Wings sa kojim si često nastupali, a izdali nekoliko albuma koji su bili jako dobro prihvaćeni. Oni su bili savršen tim u svakom pogledu, poslovnom i privatnom.

Ljubavna priča - Grejs Džouns i Dolf Lundgren: Često je dovodila prijateljice koje sam morao da zadovoljim! (FOTO)

Pol je napokon pronašao svoju muzu, a Londa je našla partnera koji ju je pogurao kreativno do nezamislivih granica. Njihova veza koja je trajala 29. godina je bila ujedno i najplodnji period Pola Makartnija u muzičkom smislu, ali kako kaže i najsrećniji period u životu. Na žalost, Linda je 1995. godine saznala da boluje od raka dojke sa kojim je bitku izgubila tri godine kasnije.

Pol Makarni se četiri godine nakon gubitka svoje životne saputnice ponovo oženio. I to sa Heder Mils, brak o kojem su godinama brujale novine širom sveta. Kontraverzna veza se završila tako što je navodno Heder uspela da dobije ogromnu količinu novca. Onda, 2011. godine Pol je upoznao sadašnju ženu, Nensi Ševel, sa kojom je od tada i koja je kako kaže Pol, uspela da inspiriše da napiše još po koju ljubavnu pesmu.

Iako je očigledno srećan u braku, nema sumnje da Linda i dalje zauzima veliki deo njegovog srca, ne samo kao majka njegove dece, nego kao osoba koja mu je pokazala šta je prava ljubav.

(Stil.Kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs