sve su pobedili

Neverovatna ljubavna priča Sofije Loren i Karla Pontija: Nikada više neću voleti drugog! (FOTO)

Sofija Loren, lepotica čije je ime sinonim za eleganciju, stil, lepotu i ženstvenost dobila je svoju kočiju i u njoj 22 godine starijeg princa - Karla Pontija.

Vip priča
11:38h Autor:
Karlo Ponti i Sofija Loren, Foto: Profimedia

Kako su se upoznali

 

Karlo je prvi put ugledao svoju buduću mladu 1950. godine dok je bila sudija italijanskog takmičenja pod nazivom "Miss Eleganza". Iako je on tada bio oženjen i i mao 37 godina, a ona samo 15, ipak je to bila ljubav na prvi pogled.

 

Ovom filmskom producentu koji je potpisao filmove kao što su "Doktor Živago" pipisuje se početak Sofijine karijere. Naime, zahvaljujući njemu ona je počela da uči engleski jezik i da se bavi glumom. Takođe, uredio je da promeni ime u Sofija Šikalone i obezbedio joj seriju filmskih uloga.

 

Kao najlepša bajka: Ljubavna priča Desanke Maksimović je nešto najdivnije što ćete pročitati u skorije vreme!

foto: Profimedia

Prvo venčanje

 

Sedam godina kasnije, 17. septembra 1957. godine par je ozvaničio svoju ljubav. Već razdvojen od svoje prve žene Đulijane, sa kojom je imao sina, poznati filmski producent je podneo zahtev za razvod braka u Meksiku i ubrzo potom oženio Sofiju. Mladenci su napravili slavlje kod kuće.

 

Narednog meseca je katolička crkva optužila Karla za bigamiju i ispostavilo se da mu brak sa Sofijom neće biti priznat. Tek posle godina i godina povlačenja po sudovima, optužnica je povučena. Par nije ima drugog izbora nego da anulira brak, što su i uradili 1962. godine.

 

Voleli su se do bola, njegovo neverstvo nije oprostila: Neverovatna ljubavna priča Marine Abramović i Ulaja! (FOTO)

foto: Profimedia

U osvrtu na njihov prvi pokušaj braka, Sofija je jednom rekla "Pretili su mi eksksomunikacijom, paklom, a zašto? Zaljubila sam se u čoveka čiji je brak odavno pre toga bio okončan. Želela sam da mu budem žena i da imam njegovu decu. Uradili smo sve što je bilo u našoj moći kako bismo bili i zvanično priznati par, međutim javnost nas je nazivala grešnicima i bludnicima. Umesto da smo srećni, provodili smo medeni mesec, sećam se da sam plakala satima."

 

Nikol Kidman žali što se prerano udala: Evo kako je velika ljubavna priča pošla po zlu! (FOTO)

foto: Profimedia

 

Drugo venčanje

 

Nakon što su konačno postigli dogovor sa Đulijanom, razočarani Italijom, par se odselio u Francusku i dobio njihovo državljanstvo, što je dozvolilo Karlu da pravno traži razvod i da se ponovo oženi. Iste godine, 9. aprila - prelepa Sofija i njen višegodišnji odabranik su se konačno venčali u pariskoj opštini.

 

Period posle

 

Uprkos ogromnoj razlici u godinama (22 godine), njihova ljubav odolela je zubu vremena. Par je dobio dvoje dece, sinove Karla Džuniora i Eduarda. U braki su ostali više od 50 godin, sve do Pontijeve smrti, 10 januara 2007. godine.

 

Ljubavna priča burnija od filmske drame: Do poslednjeg dana života Ričard Barton je iskreno voleo samo nju! (FOTO)

foto: Profimedia

Dve godine posle smrti supruga, kada su je pitali da li planira da se ponovo uda, odgovorila je:" Ne, nikada više, bilo bi nemoguće voleti bilo koga drugog!

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...