tek u trećem braku našla sreću

Lice anđela, telo boginje: Životna priča najlepše Francuskinje - Leticije Kaste! (FOTO)

Vivijen Vestvud, čuvena engleska modna kreatorka je jednom priliko izjavila: "Ne verujem u Boga, ali kada vidim Leticiju, u iskušenju sam da se predomislim."

Vip priča
Autor:
Lice anđela, telo boginje: Životna priča najlepše Francuskinje - Leticije Kaste! (FOTO)
Leticija Kasta, Foto: Profimedia

Verujemo da bi se mnogi složili, jer Leticija Kasta - supermodel i glumica - nesumnjivo jeste očaravajuća.

Leticija Kasta je srednje dete oca Dominika i majke Lin. Veći deo detinjstva je provela sa ocem na Korzici. Kao mala, bila je nestašnog duha, volela je da odlazi u prirodu, leži na travi, satima maštajući i sanjareći o svemu i svačemu. Nije bila veliki ljubitelj škole i učenja, a jedini predmes sa kojeg nikada nije izostajala bio je likovno, jer je bila smrtno zaljubljena u nastavnika. Verovali ili ne, u osnovnoj školi se nije sviđala dečacima jer je važila za muškaraču, zbog čega je imala malo samopouzdanja. Međutim, kada je napunila 15 godina to se promenilo.

Mračna strana života najlepših žena: Jedna je skupila hrabrost i progovorila! (FOTO)

Leta 1993. godine, bila je sa porodicom na plaži Korzike, kada ju je primetio fotograf pariske modne agencije "Medison". Prišao je i zamolio njene roditelje da je odvedu na prvo profesionalno fotografisanje. Na kastingu ju je primetio Pol Marsijano, osnivač i art direktor modne kuće "Guess". Većina modnih kritičara nije odobravala to što talentovana tinejdžerka u to vreme ima samo 169 cm, jer je to ispod manekenskih kriterijuma. Ipak, njeno prelepo lice je osvojilo Marsijana. Pružio joj je priliku jer je u njoj prepoznao ogroman potencijal. Ubrzo je postala zaštitno lice njegove modne linije. To je svakako bila prekretnica u njenom životu i krupan korak ka svetu mode.

Zavirite u dom Rouzi Hantington-Vajtli i Džejsona Stejtama: Minimalizam i luksuz! (FOTO)

Samo tri godine kasnije, postala je istaknuti model kuće Viktorija sikret. Ubrzo zatim, postala je Viktorijin anđeo pored Tajre Benks, Hajdi Klum, Karen Mulder i Stefani Sejmur. Kao Anđeo, krasila je brojne naslovne strane modnih kataloga ovog popularnog brenda. Leticija je 1997. godine postpisala ugovor sa kompanijom "Sports Illustaed", gde se slikala na prelepim plažama širom sveta. Naredne godine je postala ambasadorka kozmetičke kuće Loreal čije je vodeće lice i dan danas.

Osim toga, bila je zaštitno lice i za Kristijan Dior i Šanel. Tokom 1999. godine stala je pred objektiv čuvenog fotografa Herba Ritsa i fotografisala se za prestižni kalendar "Pirelli".Iste godine je snimila i svoj prvi igrani film. U pitanju je jedan od najskupljih filmova u istoriji francuske kinematografije, "Asteriks i Obeliks: protiv Cezara", gde je pokazala izvrsno glumačko umeće i uspela da očara i Žerarda Depardijea sa kojim je igrala u istoimenom filmu.Klapa je pala, a filmska zvezda je rođena- Oduševljeni njenim uspehom, Francuzi su joj 2000. godine dodelili titulu "Marijane" koja predstavlja simbol Francuske republike i oličenje slobode francuskg naroda. Lik Leticije Kaste ukrašavao je značajne zgrade u Parizu, kao i kovani novac. Pre nje, ovu titulu su nosile Brižit Bardo i Ketrin Denev.

Menjala muškarce, uzimala opijate, bila osuđivana, volela samo jednom: Kontroverzan život Naomi Kembel! (FOTO)

Leticija Kasta je poznata i po seksi spotu za pesmu "Baby did a bad,bad thing" Krisa Ajzaka koji su snimili 1999. godine. Njen glumački talenat ne jenjava, pa je pre nekoliko godina snimila spot i za Rijanu. U pitanju je spot za pesmu " Te amo" u kojem uspeva da zavede popularnu pevačicu. Da joj snimanje vrućih scena dobro ide, potvrđuje i činjenica da je snimila i provokativnu reklamu sa Dženifer Lopez. Ova glumica izuzetne harizme je 2008. godine osvojila nagradu Zlatni labud za ulogu Katrin u filmu "Born in 68".

Bila je nominovana za nagradu Cezar, za ulogu u biografskom filmu o čegendarnom francuskom kantautoru Seržu Gejnzburu, a igrala je nikog drugog do Brižit Bardo.

Aksesoari i garderoba koje su proslavile ikone stila: Od Grejs Keli do sestara Olsen! (FOTO)

Ona je muza najvećih fotografa i modnih kreatora, a tokom karijere je krasila više od sto naslovnih strana brojnih svetskih magazina poput Voga, Veniti fera i Kosmopolitana. Časopis Tajm je Leticiju svojevremeno proglasio jednom od deset najuticajnijih osoba. Osim toga, fotografisala se naga za naslovnu stranu magazina Roling Stoun. Predstvlja izvor inspiracije za velike svetske kreatore, pa je tako pre nekoliko godina bila predstavnik parfema Ralfa Lorena, a fotografisala se i za reklamu za brend Luj Viton. Ova lepotica nije samo glumica i manekenka, ona podržava mnoge humanitarne akcije. Bori se protiv pedofilije na Internetu ali i mnogim drugim problemima.

Životna priča najkontroverznije manekenke 90-tih: Ostao je pokošen njenom lepotom! (FOTO)

Leticija ima troje dece, Satin (19) sa bivšim partnerom Stefanom Sednauijem, kao i dvoje dece sa bivšim verenikom Stefanom Akorsijem - sina Orlanda (14) i ćerku Atinu (11).

Ko se sve zabavljao sa supermodelima 90-ih: Karla Bruni izazvala skandal! (FOTO)

Danas, Leticija Kasta je udata za harizmatičnog francuskog glumca Luisa Garela od kojeg je starija pet godina. O njihovoj vezi se tek ponešto zna, a par se venčao prošle godine u tajnosti.

Linda, Kristi, Sindi, Naomi: Sedam najpoznatijih citata čuvenih supermodela iz 90-ih! (FOTO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs