životna priča rajana goslinga

Životna priča Rajana Goslinga: Naša ljubav je bila sto puta romantičnija od one na filmu! (FOTO)

Jedan od najomiljenijih glumaca današnjice!

Vip priča
10:12h Autor:
Životna priča Rajana Goslinga: Naša ljubav je bila sto puta romantičnija od one na filmu! (FOTO)
Scena iz filma "Beležnica", Foto: Profimedia

Rajan Tomas Gozling rođen je 12. novembra 1980. godine u Ontariju. Rajan je poznati Holivudski glumac ali i muzičar. Glumom je počeo da se bavi još kao dečak, prvo u serijalu Diznijevog kanala "Klub Mikija Mausa", a zatim u nekoliko porodičnih serija. Prvu začajnu ulogu je ostvario u filmu "The Believer" 2001. godine kada je maestralno odigrao Jevrejina neonacistu. Nakon te uloge, Holivud je počeo da primećuje Goslinga i da mu nudi uloge pored nekih najvećih zvezda kao što su Sandra Bulok i Entoni Hopkins.

Živela sa dva muškarca, sestrinu smrt jedva preživela: Životna priča Šarlote Rempling! (FOTO)

Široj publici je ipak postao poznat tek 2004. godine, kada je poredRejčel Mekadams zaigrao u filmu"Beležnica", za koju je nagrađen sa četiri nagrade.

Usledile su uloge u kojima je igrao sa čuvenim glumcima i isto tako sjajnim filmovima . Okušao se u SF filmovima ali i onim realističnim. Uloga Dina, umornog supruga u filmu "Blue Valentine" donela mu je nominaciju za Zlatni globus. Partnerka mu je u tom filmu bila sjajna Mišel Vilijams.

Jedan je od osnivača i članova muzičke grupe Dead Man's Bones koja je svoj prvi i, za sada jedini, album objavila 2009. Suvlasnik je marokanskog restorana na Beverli Hilsu. Javno podržava nekoliko humanitarnih neprofitnih organizacija. Putovao je u Čad, Ugandu i istočni Kongo kako bi skrenuo pažnju javnosti na konflikte u tim zemljama.

Došao iz sirotinje, osvojio svet: Životna priča najfatalnijeg muškarca 80-tih! (FOTO)

foto: Profimedia

Rajan Tomas Gozling je rođen u Londonu, u kanadskoj provinciji Ontario u mormonskoj porodici. Otac Tomas je bio komercijalista u fabrici hartije, a majka Dona je srednjoškolska nastavnica. Zbog prirode posla Tomasa Gozlinga, porodica se često selila, pa je Rajan jedno vreme živeo i u Kornvolu i u Berlingtonu. Religija je, prema Gozlingovim rečima, imala jak uticaj na sve aspekte njihovog života. Nakon što su im se roditelji razveli, Rajan i njegova starija sestra Mendi živeli su sa majkom,Gozling smatra da je, živeći s majkom, naučio da razmišlja "poput žena"

Pohađao je državnu školu Gledston i srednju školu Lester B. Pirson. U osnovnoj školi je bio zlostavljan, što se odrazilo i na njegovo ponašanje. U prvom razredu, pod utiskom filma Rambo, došao je u školu sa punom torbom kuhinjskih noževa i njima gađao druge učenike za vreme odmora, posle čega je udaljen iz škole. Imao je disleksiju (poteškoće sa čitanjem) i dijagnostikovan mu je hiperkinetički poremećaj, pa je jedno vreme proveo u odeljenje za decu sa posebnim potrebama. Nakon toga je njegova majka napustila posao i godinu dana ga je podučavala kod kuće. Gozling je kasnije izjavio da mu je to donelo osećaj samostalnosti.

Njen put do zvezda bio je posut trnjem: Potresna životna priča najseksepilnije plavuše 90-ih!(FOTO)

foto: Profimedia

Od malih nogu je nastupao pred publikom. Sa sestrom je pevao na venčanjima, nastupao je sa grupom svoga ujaka nazvanom Elvis Peri, u čast Elvisa Preslija čiji su repertoar izvodili, a bio je i član lokalne baletske trupe. Njegove nastupe svi su hvalili, što mu je ulilo samopouzdanje. Smatrajući da kanadski akcenat ne zvuči dovoljno „čvrsto“, usvojio je specifičan izgovor po uzoru na Marlona Branda.Sa sedamnaest godina napustio je srednju školu i preselio se u Los Anđeles kako bi se posvetio glumačkoj karijeri.

Gozling je kao devetnaestogodišnjak odlučio da se bavi „ozbiljnim“ filmom, kako bi izbegao stereotip da može da glumi samo u dečjim i porodičnim filmovima. Nakon sporedne uloge u fudbalskoj drami "Sećanje na Titane", 2001. je dobio glavnu ulogu mladog Jevrejina neonaciste u filmu The Believer.

Od vozača kamiona do najpoznatijeg agenta na svetu i najpoželjnijeg muškarca: Životna priča Šona Konerija! (FOTO)

foto: Profimedia

Režiser Henri Bin je, po vlastitim rečima, Gozlinga izabrao jer je odrastao u mormonskoj porodici, relativno izolovanoj zajednici, pa je tako mogao da razume izolaciju Jevreja. Kevin Tomas iz Los Anđeles tajmsa pohvalio je njegovu „naelektrisanu i zastrašujuće ubedljivu glumu, dok je Tod Makarti iz časopisa Varajeti primetio da „njegova eksplozivni gluma ne može biti bolja“.

Film je dobio Veliku nagradu žirija na festivalu Sandens, ali je, zbog kontroverzne teme, redovna bioskopska distribucija bila otežana, pa je prikazan na kablovskoj TV stanici Showtime. Budžet filma je bio 1. 500. 000 dolara, ali je film zaradio samo 416.925 dolara Gozling smatra da mu je taj film bio prekretnica u karijeri.

Psihički lomovi, borba sa opakom bolešću i skandalozne veze: Životna priča najintrigantnije pevačice današnjice! (FOTO)

foto: Profimedia

U filmu Ubistvo po stavkama iz 2002, Gozling i Majkl Pit igrali su dva srednjoškolca ubeđena da mogu da počine savršeno ubistvo. Zvezda filma je bila Sandra Bulok u ulozi detektivke zadužene da istraži zločin. Liza Švorcbaum je u časopisu Entertejnment vikli opisala Gozlinga kao „fenomenalni talenat koji dolazi do izražaja čak i u ovako lošem filmu“dok je Tod Makarti iz Varajetija imao utisak da je „scenario izneverio jake i harizmatične“ mlade glumce. Budžet filma je iznosio 50. 000.000 dolara, a zarada na blagajnama je bila oko 56.000.000 dolara. Iste godine Gozling je glumio u nezavisnom filmu The Slaughter Rule koji istražuje odnos između srednjoškolca koji igra fudbal i njegovog problematičnog trenera, a radnja je smeštena u Montanu. Gozling je kasnije izjavio da je, sarađujući sa Dejvidom Morsom, postao „bolji glumac“.Filmski kritičar Njujork tajms je opisao Gozlinga kao „materijal za veliku zvezdu“, koji ima „sirovost i snagu mladog Meta Dilona“. Kritičar Los Anđeles tajmsa bio je oduševljen Gozlingovim „sirovim talentom“. Film se prikazivao samo u tri američka bioskopa zaradivši 13.411 dolara.

Nakon trogodišnjeg odsustva sa velikog ekrana, Gozling je u filmovima snimljenim 2010. i 2011. igrao pet glavnih uloga. „Nikada nisam imao više energije“, izjavio je. „Snimanje filmova me mnogo više uzbuđuje nego pre. Ranije sam se plašio svega toga i to je za mene bilo opterećujuće i emocijama ispunjeno iskustvo. Ali, našao sam način da se zabavljam dok to radim. I čini mi se da se to vidi u filmovima“.Takođe je govorio da se oseća depresivno kada ne snima.

Godine 2011. Gozling je nastupio u tri potpuno različita filma vrhunske holivudske produkcije. U romantičnoj komediji Ta luda ljubav glumio je uz Stiva Karela i Emu Stoun. Kako bi se što bolje pripremio za ulogu slatkorečivog ženskaroša, pohađao je časove pravljenja koktela u jednom baru u Los Anđelesu. Kritičarka Vašington posta je primetila da njegovo „zavodljivo i dominantno prisustvo navodi na zaključak da smo možda dobili naslednika Džordža Klunija“.

Privatni život

Rajan Gozling živi u Njujorku. Suvlasnik je marokanskog restorana koji se nalazi na Beverli Hilsu, u Kaliforniji. Restoran je neplanirano kupio na molbu prijatelja čiji je rođak, prethodni vlasnik, morao u kratkom vremenskom roku da ga proda. Kako u to vreme nije imao mnogo posla, na kupovinu je potrošio sav svoj novac, zbog čega je, da bi uštedeo, morao sam da ga renovira. Radio je u restoranu godinu dana, a sada nadgleda formiranje jelovnika i povremeno pomaže kao konobar.

Završila je 2 fakulteta, govori šest jezika: Fascinantna životna priča najpametnije dame Holivuda!

foto: Profimedia

Gozling je godinu dana bio u vezi sa Sandrom Bulok, od 2002. do 2003.[ Od sredine 2005. do sredine 2007. zabavljao se sa kanadskom glumicomRejčel Makadams. Na kratko su se ponovo zbližili u leto 2008. U intervjuu koji je dao nakon razlaza sa Makadamsovom, Gozling je izjavio da je ona jedna od velikih ljubavi u njegovom životu. Ali nije sve tako lako bilo na početku.

Priča o zabranjenoj romansi siromašnog radnika i mlade bogatašice na prvu je osvojila žene širom sveta, a scenario za film reditelja Nika Kasavetisa nastao je prema literarnom predlogu Nikolasa Sparksa.

foto: Profimedia

Glavna radnja filma " Beležnica" ne može se nazvati inovativnom, ali ono što je mnoge oborilo s nogu bila je hemija između glavnih glumaca.

Rajan Gozling i Rejčel Mekadams glumili su likove (ne)srećnih ljubavnika Noa Kalhuna i Ali Hamilton. Rajan i Rejčel nisu podnosili jedno drugo na početku snimanja, a njihove svađe na setu kulminirale su uoči snimanja velike scene s više od 150 statista.

Došao je do mene i pozvao me na stranu. Trebao je da snimi scenu s Rejčel i rekao mi je: "Možeš li je da je makneš odavde i da dovedeš drugu glumicu? Jednostavno ne mogu da radim s njom", ispričao je u jednom intervjuu redatilj filma.

foto: Profimedia

Umesto zamene glavne glumice, našao je način kako da pomiri zvezde filma. Ušli smo u jednu sobu zajedno s producentom, a njih dvoje počeli su da viču jedno na drugo. Otišao sam napolje. Zapalio sam cigaretu, a onda su i oni izašli i rekli: "Ok, sada idemo da radimo"! Nakon toga situacija je bila bolja, priznao je Kasavetis.

Situacija se poboljšala se do te mere da su se Rajan i Rejčel na kraju zaljubili i bili u vezi do 2008. godine. On je čak nekoliko godina kasnije izjavio: "Rejčelina i moja ljubavna priča sto puta je romantičnija od filmske.”

Izlazio je sa Kat Denings krajem 2009, sa Blejk Lajvli krajem 2010. i sa Olivijom Vajld početkom 2011.. Od septembra 2011. u vezi je sa američkom glumicom i modelom Evom Mendes sa kojom ima dvoje dece i sa kojom živi daleko od očiju javnosti.

foto: Profimedia

Prema vestima koje su objavili Njujork post i Foks njuz, Rajana Gozlinga je 17. marta 2005. uhapsila policija Los Anđelesa zbog prebrze vožnje. Gozling se izjasnio da nije kriv po prekršajnoj otužbi za „prekoračenje brzine“ iako je prvobitno bio optužen za „vožnju pod uticajem alkohola i/ili droge“ i za „vožnju u alkoholisanom stanju sa više od 8 promila alkohola u krvi“. Za ovaj prekršaj osuđen je na dve godine uslovno i morao je da plati kaznu u iznosu od 850 dolara.

Rajan Gozling aktivno podržava različite društvene akcije. Sarađivao je sa udruženjem za zaštitu životinja PETA u kampanji čiji je cilj bio podsticanje lanaca restorana brze hrane Mekdonalds da u svoje fabrike uvedu unapređene metode klanja pilića.Volontirao je u Biloksiju, u američkoj državi Misisipi, 2005. godine, u akciji čišćenja sprovedenoj nakon prolaska uragana Katrina.[86] Iste godine posetio je izbegličke kampove Darfura u Čadu.Učestvovao je na Nacionalnoj konferenciji neprofitne organizacije Campus Progress održanoj 2008, gde je govorio o problemu Darfura. U okviru saradnje sa Centrom za napredak Amerike na projektu Dosta posetio je Ugandu 2007 i istočni Kongo 2010.

(Stil.Kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs