DON DŽONSON

Došao iz sirotinje, osvojio svet: Životna priča najfatalnijeg muškarca 80-tih! (FOTO)

Doni Vejn Džonson rođen je 15. decembra. 1949. godine u Americi. Pored glume, bavi se i produkcijom, režijom, a poznat je i kao pevač. Proslavio se ulogom Sonija Kroketa u seriji Majami Vajs koja je bila planetarno popularna 80-tih godina. Za ulogu u istoimenoj seriji, Don Džonson je osvojio i Zlatni globus. Nakon velikog uspeha Majami Vajsa, Džonson je zaigrao u još jednoj hit seriji sa sličnom tematikom, policajcima, po imenu Neš Bridžis. Njegova popularnost mu je donela i zvezdu na Bulevaru slavnih početkom devedesetih.

Vip priča
Autor:
Došao iz sirotinje, osvojio svet: Životna priča najfatalnijeg muškarca 80-tih! (FOTO)
Foto: Profimedia

Don Džonson je rođen u Flet Kriku, u državi Mizuri. Majka mu je bila kozmetičarka, a otac farmer. Kada su ga dobili, njegovi roditelji su imali 17 i 19 godina. Odrastao je u siromaštvu u Vičiti, gde je živeo sa svojim roditeljima od svoje šeste godine.

Brus Vilis, opasan momak mekog srca: Imao sam devojke i pre nje, ali nijedna joj nije bila ni do kolena! (FOTO)

foto: Profimedia

Završio je srednju škoču u Vičiti, a ono što ga je najviše zanimalo već tada je bila - gluma. Učlanio se u školski pozorišni program, a već kao senior je odigrao glavnu ulogu u predstavi " Priča sa zapadne strane." Nakon završene škole i diplomiranja 1967. godine, upisao je fakultet u Kanzasu, a gluma mu je bila glavni predmet. Don Džonson je na studujama proveo samo jednu godinu, kada je odlučio da koledž nije za njega. Preselio se u San Francisko, gde je počeo da odlazi na časove glume u jedan cenjeni teatar.

Kada im je bilo najlepše ona je umrla: Posle Nataše ni jedna druga žena nije bila vredna njegove ljubavi! (FOTO)

foto: Profimedia

Sve di 1984. godine je igrao manje uloge u filmovima, a onda je došla ponuda za seriju Majami Vajs koja ga je vinula u zvezde. Nakon te uloge, pa sve do danas, Don Džonson može da bira u kojem projektu želi da glumi ali i da producira.

Osim glume, njegov neosporni talenat je i - muzika. Don Džonson je idzao dva albuma 80-tih. Njegov singl "Heartbeat" je dostigao peto mesto na Bilbordovoj listi ali je ipak njegova najpoznatija i danas "Tell it Like it is".

Od vozača kamiona do najpoznatijeg agenta na svetu i najpoželjnijeg muškarca: Životna priča Šona Konerija! (FOTO)

Privatan život

Don Džonson se ženio pet puta, a imao četiri žene. Sa Melani Grifit je dva puta stao pred oltar, ali ni druga šansa se nije pokazala kao uspešna.

Prva dva braka su bila poništena samo nekoliko dana nakon venčanja, a imena te dve supruge kao i njihov identitet do danas nije poznat široj javnosti. Za jednu se nagađa da je bila striptizeta.

Životna priča akcionog junaka sa velikim srcem: Sam postigao ogroman uspeh, smrt prijatelja nikad nije preboleo! (FOTO)

foto: Profimedia

Na početku 70-tih, Don Džonson je živeo sa poznatom grupi devojkom, Pamelom De Bar. Već 1972. godine upoznaje Melani Grifit, koja je tada imala svega 14 godina, a sa čijom majkom, Tipi Hedren je radio na filmu. Kada je Melani Grifit napunila 15 godina, ona i Don Džonson su započeli zajednički život u iznajmljenoj kući u Lorel Kanjonu. Za njen 18-ti rođendan su se verili, a venčanje se odigralo u januaru 1976. godine. Nakon samo nekoliko meseci, u novembru, par se razveo. Tek 1989. godine su se pomirili i dobili ćerku, danas popularnu glumicu - Dakotu Džonson. Ponovo su se venčali i ostali u braku do 1996. godine.

Zaveo najslavnije glumice, Izabeli Ađani napravio dete, pa je ostavio: Životna priča najvećeg glumca današnjice! (FOTO)

1 / 4 Foto: Profimedia

Don Džonson važi za velikog zavodnika u Holivudu, pa je tako tokom godina bio povezivan sa mnogim koleginicama ali i njihovim ćerkama. Živeo je jedno vreme i sa Peti Darbanvil sa kojom je dobio sina. Ona je jednom prilikom ispričala kako ga je zavela:

- Videla sam Dona u jednom restoranu u Los Anđelesu i pomislila "Kako prelep čovek". "Pojurila sam za njim i rekla" Ej ti, reci mi koliko si puta bio oženjen? On je odgovorio: "Tri." "Pa reci onda zdravo svojoj četvrtoj ženi." Don je to veče ispratio svoju pratilju i proveo noć sa Peti. Nakon mesec dana strasne veze, Peti mu je saopštila da je u drugom stanju. Planirali su da se venčaju, ali se Peti predomislila.

Od prikolice do zvezda: Životna priča holivudskog zavodnika - Metjua Mekonehija! (FOTO)

foto: Profimedia

- Nisam videla poentu. Već smo videli do tada da postoje važne stvari u kojima se ne slažemo. Alkohol je bio jedna od tih stvari. Čim sam zatrudnela, ostavila sam alkohol. On nije. I tako smo se udaljili.

Don Džonson je kasnije, uz njenu pomoć, uspeo da ostavi alkohol. Uskoro je počeo da snima seriju Majami Vajs, pa se preselio na Floridu. Par se rastao godinu dana posle.

Njegova sledeća velika ljubav bila je - Barbra Strejsend. Zajendo su čak snimili i album. Njihove zajedničke pesme se danas nalaze na njenom albumu koji je izdala 2002. godine.

Zvali su je kornjača iz blata, jedva se spasila iz kandži sekte: Životna priča Mišel Fajfer!

foto: Profimedia

O njegovoj avanturi sa tada mlađanom Umom Turman (18) se ne zna puno, ali se pretpostavlja da je ona bila razlog raskida njega i Barbre. Nakon kratke veze sa Umom, Don se vratio svojoj prvoj ljubavi - Melani Grifit.

U Aprilu 1999. godine, Don Džonson napokon pronalazi ženu sa kojom i dan danas uživa u ljubavi - Žaklinom Fleger, učiteljicom iz San Franciska. Kada ju je upoznao, Žaklina je imala 30 godina. Danas, par ima troje dece i žive mirno i povučeno.

Zbog njega su žene sekle vene: Odbio hemioterapiju zbog vere, jedna žena ga bacila na kolena! (FOTO)

foto: Profimedia

Zanimljivost iz života Dona Džonsona:

U Novembru 2002. godine, nemački carinici na granici između Švajcarske i Nemačke izvršili su rutinski pretres njegovih kola. Carinici su tada u njegovom epeku pronašli vrednosne papire u vrednosti od 8 milijardi američkih dolara.

Don Džonson nije u kolima bio sam. U njegovom crnom mercedesu su bila tri muškarca: savetnik za finansije, njegov lični asistent i treća osoba koja do danas nije identifikovana. Sve je to izgledalo kao pokušaj pranja novca, ali Don Džonson kao i ostala gospoda u mercedesu, nisu bili pod istragom i bili su oslobođeni svake sumnje da je u pitanju neka malverzacija.

(Stil.Kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs