HRABRA BORBA DO POSLEDNJEG DAHA

Isidora je smatrala da se od ovoga razbolela: Tuga je najkancerogenija, nje sam u životu imala galone!

Naša poznata spisateljica dobila je 2012. dijagnozu koju niko ne želi da čuje i borila se kao lav do poslednjeg daha.

Celebrities
22:12h Autor:
Foto: Facebook / Isidora Bjelica

Isidora Bjelica pisac i veliki životni borac, 2016. godine je iza sebe ostavila tešku bolest: Po četvrti put je pobedila rak. Kako je promenila ta borba i kako je okolina reagovala na njenu bolest, Isidora je tada izjavila:

 

"Prošla sam 12 zemalja i stotine terapija. Prosto, rešila sam da probam sve što postoji. Niko ne zna šta je kancer i kako nastaje. Ja sam jako otvorena osoba i da bih bila duže sa decom rešila sam da probam sve, ma kako teško i bolno to bilo", rekla je za Bktvnews.com.

 

Poznata spisateljica je u svojoj borbi sa opakom bolešću tražila ne samo fizički odgovor, već i duševni.

 

"Dosta sam naučila o ljubavi, životu, umu, telu, menjala sam se i učila. Grešila, vraćala se, ispravljala pa ponovo, padala, menjala, probala... verovala sam da Gospod mora biti milostiv prema nekom ko je toliko uporan i iskren u srcu".

 

Isidora nije pušila, pila, niti se nezdravo hranila i nekoliko puta je izjavila kako takve navike nisu uzrok njene bolesti, jer ih nije upražnjavala. Uzrok svoje bolesti videla je u duševnom stanju koje je osećala.

 

"Nisam jela ni kobasice ni slaninu niti pusila cigarete, ni pila alkohol, tuga je ta koja je najkancerogenija, nje sam pak imala u galonima.."

 

Borba sa bolešću trajala je dugo, punih osam godina, ali svi teški momenti, mučne terapije, bolovi koje je osećala, nisu pokolebali Isidoru u odluci da pobedi rak. Bila je optimista i uvek je sa javnošću delila i najsitnije detalje onoga što joj se dešavalo kroz mučne hemoterapije u nadi da će time pomoći onima koji preživaljavaju i prolaze isto ono kroz šta ona prolazi.

foto: Kurir / Marina Lopičić

Nije prestala ni da piše. Naprotiv, bolest joj je bila dodatna inspiracija da napiše još nekoliko romana. U nekima od njih govorila je i o borbi sa bolešću.

 

Borbu je, pored raka, vodila i sa finansijama, jer su tretmani koji su joj bili neophodni bili ekstremno skupi i većini, pa i njoj – nedostupni.

 

2015. godine pevač Vlado Georgiev je, bez obzira na bronhitis, pevao punih šest sati, na tri uzastupna koncerta i uspeo da skupi 15.000 evra, koliko je bilo potrebno Isidori Bjelici da plati prvu turu terapija u Švajcarskoj. Pored dece Isidore Bjelice i njenog tate Dimitrija, koncertu su prisustvovali svi humani ljudi koji su želeli da pomognu poznatoj spisateljici u njenoj borbi sa opakom bolešću.

 

Spisateljica, koja je često umela da se našali na račun opake bolesti sa kojom se borila izjavila je tada da će Vladu odneti vruću supu, jer je stoički izdržao šest sati na bini i pomogao joj time da ode na prekopotrebno lečenje.

 

"Rak je najgora sponzoruša, troši bez prestanka", izjavila je tada Isidora, koja se borila sa nedostatkom novčanih sredstava za skupa lečenja u inostranstvu.

 

Isidora, koja je danas izgubila mukotrpnu borbu koju je vodila osam godina  je iza sebe je ostavila supruga i dvoje dece.

 

(Stil.kurir.rs)

 

 

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...