PAMELA ANDERSON

Njen put do zvezda bio je posut trnjem: Potresna životna priča najseksepilnije plavuše 90-ih!(FOTO)

Pamela Anderson je kanadsko-američka glumica i manekenka. Rođena je 1. jula 1967. godine, u Kanadi. Najpoznatija je po pojavljivanju na naslovnim stranama magazina Plejboj, kao i radu na televiziji u serijama kao što su „Home Improvement“, „Baywatch“ i „V.I.P.“

Vip priča
Autor:
Njen put do zvezda bio je posut trnjem: Potresna životna priča najseksepilnije plavuše 90-ih!(FOTO)
Pamela Anderson, Foto: Profimedia

Postala je poznata nakon što je izabrana za naslovnu stranu magazina Plejboj u februaru 1990. godine. Nakon toga se Anderson često pojavljivala na naslovnici, zbog čega je oborila i rekord ovog časopisa kao najprisutnija zvezda na početnoj strani, piše Biografija.org.

Široj javnosti je postala poznata 1991. godine, budući da je kao Lisa glumila u prve dve sezone nagrađivane serije ABC televizijske kuće, po imenu „Home Improvement“. Svetsku slavu je stekla kao Si Džej Parker u akcionoj drami „Baywatch“, nakon čega je ostala zapamćena kao seks simbol.

Bio je opsednut ženama, ali s njom je živeo do smrti: Životna priča najkontroverznijeg fotografa 20. veka!

Anderson se pojavila i u filmovima poput „Raw Juice“, „Bodljikava žica” i „Plava i plavlja“. 2006. godine, dobila je priznanje u vidu Kanadske staze slavnih. Pamela je između ostalog veliki borac za prava životinja, te je učestvovala u kampanjama koje promovišu veganstvo i sprečavanje nošenja krzna. Najviše je na ovim problemima radila sa organizacijom PETA. Anderson je rođena u Lejdismitu u Britanskoj Kolumbiji. Ćerka je Beri i Kerol Anderson. Budući da joj je deda bio Finac, poreklom iz Velike kraljevine Finske, koja je tada bila u sastavu ruske imperije, Pamela ima i ruske krvi sa majčine strane. Budući da se rodila 1. jula 1967. godine, na datum stote godišnjice osnivanja Kanade prema ustavnom aktu iz 1867. godine, njen dolazak na svet su propratili mediji, te je prozvana „stogodišnjom bebom“.

Bila je seks simbol 80-tih, napustila Jugoslaviju, posvetila se majčinstvu: Životna priča prelepe Gale Videnović! (FOTO)

foto: Profimedia

Anderson je 2014. godine javnosti otkrila kako je u detinjstvu bila zlostavljana. Objasnila je kako ju je dadilja seksualno napastvovala sve od njene šeste do desete godine. Posle toga je izjavila kako ju je sa dvanaest godina silovao muškarac od 25, te dodaje da je taj ciklus zlostavljanja nastavljen i kada je imala 14 godina, kada ju je silovao dečko zajedno sa njegovih šest drugara.

Ona je najslavnija diva erotskih filmova: Životna priča Silvije Kristel! (FOTO)

Pohađala je Highland Secondary školu u Komoksu, u Britanskoj Kolumbiji. Za vreme srednje škole, bavila se igranjem odbojke. Diplomirala je 1985. godine. Tri godine kasnije, preselila je se u Vankuver, gde je počela da radi kao instruktorka fitnesa.

1989. godine, Pamela je otišla na fudbalsku utakmicu koja se održavala na BC Place stadionu u Vankuveru. Kamere su je snimile kako nosi majicu sa logom poznate pivare Labatt. Proizvođač piva ju je ubrzo posle toga zaposlio kao promoterku i modela za njihove reklame. Inspirisan tim događajem, njen tadašnji dečko, Den Iličić je napravio poster sa njenim likom i prozvao ju je Blue Zone Girl.

Psihički lomovi, borba sa opakom bolešću i skandalozne veze: Životna priča najintrigantnije pevačice današnjice! (FOTO)

Anderson se pojavila na naslovnoj strani magazina Plejboj u oktobru 1989. godine. Ubrzo posle toga se preselila u Los Anđeles, kako bi se posvetila karijeri manekenke. Magazin ju je ponovo izabrao za modela u februarskom izdanju 1990. godine. Pamela se nakon toga podvrgla plastičnoj operaciji uvećanja grudi, a posao modela za Plejboj je obavljala naredne 22 godine. Pored toga što je oborila rekord ovog magazina, kao manekenka koja se najviše puta pojavila na njegovoj naslovnoj strani mesečnih izdanja, Pamela je učestvovala u stvaranju i nekoliko specijalnih izdanja. Nakon što se preselila u Los Anđeles, dobila je manju ulogu u komediji „Home Improvement“, televizijske kuće ABC. Glumila je devojku Lisu, poznatiju kao „Tool time girl“. Pamela je napustila seriju nakon dve sezone, nakon čega je dobila legendarnu ulogu C. J. Parker u seriji „Baywatch“. U tom projektu učestvovala je od 1992. do 1997. godine, odnosno pet sezona, što je čini jednim od najdugotrajnijih likova ovog serijala. Uloga C. J. Parker je njena najpoznatija uloga, koja joj je do danas donela mnogo popularnosti, a serijalu veliku gledanost.

2003. godine, pojavila se u povratničkom filmu po imenu „Baywatch: Hawaiian Wedding“, u istoj ulozi. 2007. godine, glumila je u reklamama za DirecTV.

Pored rada na televiziji, Pamela se redovno pojavljivala na naslovnoj strani magazina „Outdoor Life“ svake godine. 1993. godine, glumila je i u muzičkom spotu za pesmu „Can’t Have Your Cake“, pevača Vinsa Nila, kako bi promovisala njegov solo album po imenu Exposed.

1994. godine, dobila je svoju prvu ulogu na filmu. Glumila je u „Raw Juice“ koji je još poznat pod nazivom „Good Cop, Bad Cop“.

1996. godine, Pamela je dobila ulogu u drugom filmu, po imenu „Bodljikava žica“. Glumila je Barbaru Kopetski, za čije ime su mediji kasnije tvrdili kako ono pripada Pameli, iako su te glasine kasnije opovrgnute. Film zamišljen kao obrada poznate „Kazablanke“, ali nije doživeo komercijalni uspeh. Za vreme snimanja filma, Anderson je morala stvarno da istetovira bodljikavu žicu na levoj ruci, kako joj šminkerka ne bi morala svaki dan crtati istu. Anderson ju je uklonila 2016. godine.

U aprilu 1997. godine, pojavila se kao gost voditelj emisije „Saturday Night Live“. Iste godine se pojavila na naslovnoj strani magazina „Playboy“, u njegovom septembarskom izdanju. U septembru 1998. godine, Anderson je dobila ulogu Valeri Ajrons, u akcionoj seriji televizijske kuće Sony, po imenu „V.I.P“. Serija, koju je producirao Džej Ef Laton, je bila sačinjena iz kombinacije akcije i humora, čemu je Anderson često dodavala opaskama o svom imidžu u tabloidima. Istraživala je na koji način ponekad žive bogati i slavni. Serija je trajala uspešne četiri sezone.

Ovakva životna priča se retko viđa: Živela u siromaštvu, spavala sa pacovima, a onda je jedan susret sve promenio!(FOTO)

Glumila je i u seriji „Dadilja“, kao rivalka glavnom liku Fren Fajn. Iste godine, mediji su pratili i njeno uklanjanje implantata.

2003. godine, Sem Njuman Haus, pop arhitekta, je angažovao Kasandru Fej kako bi sagradila zgradu u Australiji, na kojem se nalazi ogromno lice glumice. Projekat je postao lokalni zaštitni znak, te je dobio nagradu za „Najbolju novu stambenu zgradu“ na dodeli Viktorijanskih arhitektonskih nagrada.

Početkom 2004. godine, Anderson se vratila u žižu javnosti. U maju iste godine se pojavila gola na naslovnoj strani magazina „Playboy“. Posle toga je ponovo je gola pozirala za magazin „Stuff“, kao i „GQ“. Pamela se našla na naslovnim stranama i mnogih modnih magazina. Neki od njih su „W“, britanski „Marie Claire“, „Flare“, „Elle Canada“, kao i ruskim izdanjima „Elle“ i „V“.

Životna priča najvećeg srcelomca 90-ih: Da bi ostvario svoju najveću želju Luk Peri je asfaltirao puteve u Holivudu! (FOTO, VIDEO)

Izdala je i knjigu po imenu „Star“, koju je napisala u saradnji sa Erikom Ša Kvin. Radnja knjige se vrti oko tinejdžera koji pokušava da postane slavan. Posle toga je započela turneju po Americi, gde je potpisivala knjige obožavaocima u marketima WalMart. Njena druga knjiga, nazvana „Star Struck“ je objavljena 2005. godine. Zamišljena je kao nastavak knjige „Star“, ali je govorila o njenom životu sa mužem Tomi Lijem i o tome kako je to biti zvezda. 14. avgusta 2005. godine, Comedy Central je napravio serijal posvećen glumici, nazvan „Roast of Pamela Anderson“, kako bi odao čast seks simbolu protekle decenije. Iste godine, Pamela je proglašena najuticajnijom Kanađankom u Holivudu.

Uvek mu je pomagala, nije mu uzela ni dinar: Priča o braku Deniz Ričards i Čarlija Šina! (FOTO)

U decembru iste godine, televizijska kuća NBC je prekinula prenos snimka u kojem Anderson pleše na šipci uz pesmu „The Red Piano“, pevača Eltona Džona. Televizija je objavila kako smatraju da je snimak neprimeren dnevnom prikazivanju. Video je prikazan na velikom ekranu za vreme događaja, dok je Elton svirao „The Bitch is Back“.

U martu 2006. godine, objavljeno je kako će Anderson dobiti zvezdu na Kanadskoj stazi slavnih, zahvaljujući njenom radu kao manekenke i glumice mnogo godina. Ona je druga manekenka koja je dobila takvo priznanje. Samo mesec dana kasnije, Pamela je vodila dodelu kanadskih Juno nagrada, čime je postala prva manekenka a ne pevačica, koja je to uradila. Pamela se pojavila i u komediji Borat, gde glavni lik postaje opsednut njome, te planira da je otme i oženi se njome. Pamela se na kraju filma pojavljuje kao stvarna ličnost, gde se za vreme potpisivanja knjige suočava sa Boratom.

Životna priča najbogatije princeze Holivuda: Ništa nije moglo da je pripremi za život koji joj je sudbina namenila! (FOTO)

Pored toga, Anderson je bila takmičarka desete sezone „Plesa sa zvezdama“. Ispala je nakon sedam nedelja. Učestvovala je i u petnaestoj sezoni u kojoj su učestvovale samo poznate osobe. 2018. godine, bila je takmičarka devete sezone francuskog „Plesa sa zvezdama“. Anderson je eliminisana nakon sedam nedelja.

Pamela se udala za bubnjara grupe Motley Crue, Tomi Lija, 19. februara 1995. godine, nakon 4 dana poznanstva. Par se venčao na plaži, dok je Pamela bila u bikiniju. Njena majka nije znala za venčanje, a saznala je zahvaljujući magazinu „People“, koji je izveštavao o ceremoniji.

Za vreme njihovog burnog braka, Anderson se predstavljala kao Pamela Anderson Li. Zajedno imaju dva sina: Brendona Tomasa, rođenog 5. juna 1996. godine, i Dilana Džegera, rođenog 29. decembra 1997. godine.

Prokletstvo zvezda Beverli Hilsa: Od nervnog sloma, kliničke smrti, do depresije i raka! (FOTO)

Za vreme braka, Li je uhapšen zbog zlostavljanja, nakon što je napao glumicu. Odslužio je šestomesečnu kaznu u zatvoru u Los Anđelesu. Par se razveo 1998. godine. U martu 2002. godine, Anderson je javno izjavila kako se zarazila hepatitisom C jer je delila igle za tetoviranje sa mužem.

Uskoro je započela i pisanje stalne kolumne u magazinu „Jane“. U oktobru 2003. godine, glumica je u šali rekla kako ne veruje da će živeti duže od 10-15 godina. Javnost je to pogrešno protumačila, pa je nastala velika kontroverza. 2015. godina, Pamela se izlečila od hepatitisa C.

Nakon razvoda 1998. godine, Anderson se verila za modela po imenu Markus Šinkenberg. Razišli su se 2001. godine. Ubrzo posle toga se verila za pevača Kid Kid Roka, sa kojim je prekinula 2003. godine. U julu 2006. godine je objavljeno kako će se par ipak venčati na jahti u Francuskoj. Mediji su spekulisali kako se par venčava samo zbog glumičine navodne trudnoće. 10. novembra 2006. godine, objavljeno je kako je Anderson imala spontani pobačaj, dok je u Vankuveru snimala film „Plava i plavlja“. Sedamnaest dana kasnije, Anderson je podnela zahtev za razvod braka. Iako se zvanično navode nepomirljive razlike kao razlog okončanja braka, mediji navode kako su njegovi izlivi besa za vreme snimanja filma „Borat“ doveli do toga.

Šta je Heder Loklir gurnulo na dno života: Loši muškarci, depresija, zavisnost i potpuna propast slavne plavuše! (FOTO)

foto: Profimedia

U februaru 2007. godine, Anderson je izjavila kako još uvek često ima seksualne odnose sa Tomi Lijem. To je potvrdio i sam bubnjar, ističući kako pokušavaju da poprave svoj odnos. U septembru 2007. godine, za vreme gostovanja u emisiji „The Ellen DeGeneres Show“, Pamela je objavila da je verena. Nekoliko dana kasnije, ona i filmski producent Rik Salamonsu zatražili dozvolu za brak u Las Vegasu. Narednog meseca, glumica se udala na maloj ceremoniji u Miražu, između dva pojavljivanja u Hans Klok magičnom šou. Par se razišao u decembru, i razveo 22. februara 2008. godine, na zahtev glumice, kao razlog navodeći prevaru.

Glumac (74) preterao sa botoksom: Izobličio lice, a sve u želji da bude mladolik za svoju suprugu! (FOTO)

U oktobru 2013. godine, Anderson je izjavila kako su ona i Rik prijatelji sa povlasticama. U januaru naredne godine, šokirala je javnost kada je objavila kako su se ona i Salomon ponovno venčali. Anderson je ponovno podnela zahtev za razvod braka u februaru 2015. godine. Razvod je okončan 29. aprila 2015. godine.

Kako je Ronaldo Zuba poludeo za Srpkinjama: Tražio mi je njihov broj, imali smo grdne muke da ih odbranimo! (VIDEO)

foto: Profimedia

Anderson je trenutno u vezi sa francuskim fudbalerom Adil Ramijem.

Video snimak seksualnog sadržaja na kome su glumica i njen muž Tomi Li je ukraden iz njihove kuće 1995. godine. To je izazvalo veliku uzburkanost na internetu. Anderson je tužila izdavačku kuću koja je objavila video. Kao rezultat spora, došlo je do nagodbe između izdavačke kuće i bubnjara. Ubrzo posle toga, kompanija je ponovno počela da pušta video posetiocima njihove stranice, zbog čega je pregled stranice porastao tri puta, u odnosu na normalno stanje. Još jedna kaseta, nastala pre braka sa bubnjarem, na kojoj su Anderson i muzičar Bret Majkls iz grupe Poison, je objavljena kasnije, nakon čega se pojavila i skraćena verzija na internetu. Delovi videa su prvo prikazani u magazinu „Penthouse“ u martu 1998. godine. Kasetu je uspešno zaustavio Bret, ali se video od četiri minute sa eksplicitnim sadržajem još može pronaći na internetu.

Pamela Anderson je postala građanin Sjedinjenih Američkih država 2004. godine, ali je zadržala i kanadsko državljanstvo. Glumica je veganka, kao i borac za prava životinja. Aktivni je član organizacije PETA, za koju je radila nekoliko kampanja. Postala je vegeterijanka kao tinejdžerka, nakon što je videla oca kako čisti životinju koju je ulovio.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs