Potpuni sunovrat

Šta je Heder Loklir gurnulo na dno života: Loši muškarci, depresija, zavisnost i potpuna propast slavne plavuše! (FOTO)

Lošim životnim izborima nekada zanosna plavuša praktično je samu sebe uništila

Vip priča
16:08h Autor:
Šta je Heder Loklir gurnulo na dno života: Loši muškarci, depresija, zavisnost i potpuna propast slavne plavuše! (FOTO)
Heder Loklir nekad i sad, Foto: Profimedia

Glumica Heder Loklir poznata po serijama Dinastija i Melrouz Plejs nedavno je hitno prevezena na psihijatriju jer je pretila samoubistvom, tražeći po kući pištolj kojim bi se ubila.

Samo nedelju dana kasnije uhapsili su je zbog fizičkog napada na policajce pozvane zbog porodičnog nasilja, a čim je sledećeg dana izašla iz zatvora, 56-godišnja glumica se nagutala tableta i ponovo završila u bolnici.

Sve se ovo dogodilo u poslednjih nekoliko nedelja, ali to nije prvi put, već žalosna repriza drame u koju se pretvorio život nekadašnje blistave televizijske zvezde.

Četiri meseca ranije, u februaru, policija je takođe bila pozvana u njen dom u Kaliforniji zbog porodičnog nasilja. Naime, Heder se potukla s dečkom Krisom Hiserom i gotovo mu odgrizla komad nosa, pa je njen užasnuti brat pozvao pomoć. Ali kad je stigla policija, Loklir se nije zaustavila - udarila je policajca između nogu, a policajku izvređala, i to sve pred očima svoje 20-godišnje ćerke Ave. Iz zatvora su je pustili uz kauciju od 20 hiljada dolara, a nedugo nakon toga glumica je otišla na lečenje od zavisnosti, ali bezuspešno.

Začarani krug

Kako kažu njoj bliski ljudi, glumica se već desetak godina bori s depresijom, teskobom i zavisnostima i nekoliko puta je bila na odvikavanju i lečenju, ali ona samo tone sve dublje. Pokušaji samoubistva kombinacijom lekova za smirenje i alkohola smenjuju se sa sukobima s policijom, saobraćajnim nesrećama i kaznama za vožnju u pijanom stanju u mračnom začaranom krugu iz kojeg Heder Loklir ne uspeva da izađe.

Totalno posrnuće Džonija Depa: Izgubio celo bogatstvo, bahatom izjavom ponovo šokirao javnost!

foto: Profimedia

Ali, zašto je miljenica publike dotakla dno?

Jedan od razloga sigurno je ono što teško pada svim glumicama, osim možda onim najvećim - starenje i gubitak lepote.

Šta da radi zvezda čiji se uspeh temeljio na izgledu kad više ne izgleda kao ranije?

Na vrhuncu karijere Loklir je imala sve - savršenu figuru, dugu plavu kosu, zanosni osmeh, uloge u najgledanijim serijama koje joj je redovno davao moćni producent Aron Speling, milionsku zaradu i momke među kojima su bili glumci Tom Kruz i Mark Harmon.

Ipak, Heder nije bila baš vrhunska dramska umetnica - 1989. dobila je nagradu za najgoru žensku ulogu u filmu "Povratak bića iz močvare", a baš nikad nije osvojila Zlatni globus, premda je bila nominovana šest puta.

Brakovi

Tomi Li, divlji bubnjar grupe Motley Crue poznate po raskalašnosti i navodnim vezama sa satanizmom, nije delovao kao idealan partner za plavokosu glumicz, ali Loklir ga je zaprosila samo tri meseca nakon prvog sastanka.

Životna priča najbogatije princeze Holivuda: Ništa nije moglo da je pripremi za život koji joj je sudbina namenila! (FOTO)

Heder Loklir i Tomi Li
Heder Loklir i Tomi Lifoto: Profimedia

Venčali su se u maju 1986, kada je njemu bilo 23, a njoj 24 godine. Ali, Lijeve turneje, a možda i njegova ne baš laka narav presudili su braku koji se nakon sedam godina raspao.

Glumica se zatim udala za Ričija Samboru, naočitog gitaristu benda Bon Jovi, s kojim je dobila ćerku Avu i sve je izgledalo idilično, sve dok Heder 2006. godine nije odjednom zatražila razvod iz vedra neba.

Sambora je u tom trenutku bio na turneji i vest ga je istinski zapanjila. Brak je zakonski razveden 2007. godine.

Životna priča Patrika Svejzija: Gubitak sestre, alkohol i ljubav prema ženi koja ga je varala s kim je stigla! (FOTO)

Heder i Riči Sambora
Heder i Riči Samborafoto: Profimedia

Šta je tačno nateralo glumicu da podnese zahtev za razvod nije poznato, ali izgleda da su tada počeli ozbiljni psihički problemi.

Na putu prema dole

Svesna da je sve manje tražena, Loklir je pala u duboku depresiju pa je 2008. potražila pomoć u klinici u Arizoni, gde se lečila terapeutskim kupkama, jahanjem i meditacijama u samoći.

"Heder je odlično, izgleda dobro, sija od zdravlja", tvrdili su njoj bliski ljudi, ali usledio je niz saobraćajnih nezgoda, jer je glumica za volan sedala pod uticajem psihoaktivnih supstanci ili alkohola.

Još više ju je uništio nesređeni privatni život. Loklir je četiri godine bila u vezi s glumcem Džekom Vagnerom, kolegom iz serije Melrouz Plejs, i čak su se verili, na zadovoljstvo prijatelja i porodice, pa i tad 14-godišnje Ave koja je rekla da želi da "mama bude srećna".

10 godina živela holivudsku bajku, a onda je upoznala njega: Uništila brak, hirurg je unakazio, upropastila karijeru! (FOTO)

Heder i Džek Vagner
Heder i Džek Vagnerfoto: Profimedia

Ali, veridba je raskinuta 2011. godine, nakon što je Loklir u svađi nasrnula na Vagnera i počela da ga bije, a on joj uzvratio istom merom, tako da ih je na kraju policija razdvajala.

Dečko iz pakla

Nakon Vagnera, Loklir je išla iz veze u vezu i nijedan od tih muškaraca nije bio "cvećka", ali njen najgori izbor verovatno je baš 56-godišnji Kris Hiser, njen trenutni partner.

On je oležao dve godine u zatvoru zbog krađe i prevare i više puta se sukobljavao sa zakonom, pa sigurno ne utiče dobro na već nestabilnu Loklir. Toga je možda i ona svesna, pa je pokušala da ga ostavi, ali mu se stalno vraća.

Životna priča Monike Seleš: To što sam njega izgubila boli me više nego rana od noža! (FOTO)

Heder i Kris Hiser
Heder i Kris Hiserfoto: Profimedia

"Nismo sigurni da je on dobar za nju", izjavio je jedan član porodice. Verovatno i nije, jer je prošle godine u januaru Loklir već peti put otišla na lečenje. Kad je došla u kliniku, glumica se tresla i vrištala, izbezumljena od tableta i alkohola. Izišla je navodno izlečena.

"Osećam se dobro i preduzimam korake da obogatim i popravim svoj život", izjavila je tada glumica. Na Instagramu je objavljivala vesele fotografije ćerke i svog psa, kao i fotografije na kojima je s Hiserom, uz potpis: "Tako sam ti zahvalna", a onda je opet nastupio haos koji je ovih dana kulminirao još jednim pokušajem samoubistva.

Porodica je uz Heder Loklir jer, kako je rekao njen brat, ona je i dalje lepa i ima za šta da živi, ali ako ubrzo ne dobije pomoć i ne razreši svoje probleme jednom zauvek, moglo bi da bude prekasno.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs