Intervju

Milica Gacin (50) o roditeljstvu, karijeri i menopauzi: Od svojih ćerki očekujem samo dve stvari!

Ona je vrhunski profesionalac prepoznatljivog glasa, savršene dikcije i pojave. Iako je u zrelim godinama, izgleda sjajno, prirodno - kako treba. Otvoreno govori o škakljivim ženskim temama, na svom Jutjub kanalu pomaže ženama da uživaju u životu, a ona uživa sa svojim ćerkama

Vip priča
11:41h Autor:
Milica Gacin (50) o roditeljstvu, karijeri i menopauzi: Od svojih ćerki očekujem samo dve stvari!
Foto: Marija Stanković

Sa Milicom Gacin kao voditeljkom, više od dve decenije gledali smo Nedeljno popodne, Da pitamo zajedno, Marketing ekspres, Tamo daleko, April u Beogradu... Tu su i Teleton, Mesami, Jugovizije i Beovizije, kao i Novogodišnji program Javnog servisa gde dame sa RTS aktivno učestvuju. Ipak, sada je najviše gledamo kao jednu od tri voditeljke kviza Slagalica, oaze znanja, pristojnosti, šarma i dobronamernosti.

Celog života radite na RTS, od radija, mnogih nezaboravnih emisija na televiziji, pa do kultne Slagalice. Izjavili ste da je to medijska kuća u kojoj ste baš želeli da budete. Postoji li još neki format u kome biste voleli da se oprobate?

- RTS je kredibilna medijska kuća u kojoj se poštuju najviši profesionalni standardi i veliko je zadovojstvo biti deo tog tima. Zaista sam radila brojne emisije, a sada sam u godinama kada imam dovoljno iskustva i profesiolnalnog znanja da mogu slobodno i sa sigurnošću da radim bilo koji format.

O Slagalici mislite da je to naš ponos. I jeste, nije licenca. Upoznali ste divne ljude. Imaju li oni sudbinu kakvu zaslužuju zbog svog znanja?

- Zaista ne znam kakve lične živote žive takmičari Slagalice. Kada je reč o znanju koje pokazuju u našem kvizu i efektima tog njihovog pojavljivanja u javnosti, podsetiću vas da je Žarko Stevanović kao pobednik stotog ciklusa Slagalice dobio mesto tragača u kvizu Potera, baš kao i Milica Jokanović. Oboje smo ih upoznali u Slagalici.

U kakvoj ste porodici odrasli, na kakvim temeljima vaspitavani?

- Moja primarna porodica je stabilna i funkcionalna. Uvek je bilo prepuno ljubavi, podrške i razumevanja, čak i kada se nismo međusobno slagali po pitanju nekih izbora ili odluka. Oduvek je jako važan pošten odnos prema drugima, kao i među nama samima, uvek postoji želja da se drugome pomogne. Ja sam svedok neverovatne ljudske i partnerske ljubavi i spremosti na najteže korake.

Marija Kilibarda za Stil o tradiciji, praznicima i astrologiji: Šta lepa voditeljka obavezno nosi u novogodišnjoj noći!

Moji roditelji i moja baka koja je bila veoma značajna figura u mom životu, neverovatno su jake ličnosti koji su i u najtežim situacijama gledali prosperitet. To je kod koji sam nasledila.

Razvedeni ste, majka dve odrasle ćerke, Katje i Hane. Za razliku od mnogih samohranih majki, ne žalite se. Kad ne ide, da li je najbolje da nema muža u kući?

- Lepše je i bolje biti sa nekim, nego sam, ali samo ako je ta relacija dobra. Ako nije, onda nema dileme šta treba činiti. Nas tri živimo veoma lep porodični život i ne osećamo da nam bilo šta ili bilo ko nedostaje. Mi smo funkcionalna porodica u kojoj se svi događaji, lepi li ružni iznesu na sto, vlada veliko poverenje, ljubav i podrška. Nemam razloga da se žalim, naprotiv, mi smo porodica za primer.

Koliko brinete o ćerkama? Ima li kraja kada je brižnost u pitanju?

- Ne osećam to kao opterećenje. Važno mi je da su dobro i da su zadovoljne, ali nemam nameru da ih štitim od realnog života. Naprotiv, trudim se da obe budu vaspitane u realnim koordinatama jer će jedino tako postati stabilne osobe koje će moći da pronađu svoje mesto u društvu. Od njih dve očekujem samo dve stvari - da budu zdrave i srećne.

Jelena Gavrilović za Stil: Zbog ovog trika sam uvek fit i u formi!

Dva puta ste operisali dobroćudne tumore na dojkama. Šta ste izvukli kao pouku iz takvih nemilih događaja?

- Da uvek treba verovati svom lekaru i redovno ići na kontrole.

Vi ste živi dokaz lepote u zrelim godinama. Govorili ste o klišeima kada se govori o zrelom dobu kod žena, predrasudama i da ništa od toga nije tačno. Ipak, šta ne treba da radimo kad više nismo mlade?

- Zrelost donosi slobodu, a to je po meni ideal života. Svaki period življenja ima svoje karakteristike i lepotu, ali sa zrelošću ne može ništa da se poredi, upravo zato što steknete svoj mir i zadovoljstvo koje ne zavisi ni od čega spoljnog. Ali, da bi se to postiglo, prethodno mora dosta da se uči i radi. Ako tog napora nema, desiće se praznina i nezadovoljstvo. Drugim rečima, nećete videti ništa od onoga što imate i ništa vam neće biti dovoljno veliko i značajno.

Zračite lepotom, negom, prefinjenošću, pameću, pa i smislom za humor. Da li se sve to dobija rođenjem, ili se gradi?

- Dobija se rođenjem, učvrsti se vaspitanjem i na kraju izbrusi obrazovanjem.

Irena Jovanović (43) za Stil o odgajanju dva sina i izgledu: Ovo je eliksir moje mladolikosti i put do top forme!

Na svom Jutjub kanalu imate emisiju o menopauzi. Neke žene je jedva čekaju, druge u njoj vide starost. Naše majke su starile prirodno, je li to u redu?

- Moj Jutjub kanal "Milica Gacin - Moje najbolje godine" projekat je iz kog su nastale radionice "Menopauza - Moje najbolje godine". Radionice održavam jednom mesečno, ali je interesovanje ogromno i sva je verovatnoća da ćemo preći na dinamiku od dve mesečno.

Žene nedovoljno znaju o ovom životnom periodu. Moj koncept je takav da na radionicama govore stručnjaci iz različitih oblasti koje se odnose na ovaj životni period. Ključno je što na radionicama žene dobiju pegršt korisnih informacija i priliku da pitaju lekare, psihologe i druge stručne osobe sve što ih zanima. Osim toga, dobiju uverenje i ohrabrenje da budu sigurne u sebe i uživaju u svom životu. Zato menopauza nije kraj, već početak jednog novog kvaliteta života.

(Autor: Ljilja Jorgovanović, za magazin Lena

Malgazin Lena možete pronaći svake nedelje uz dnevno izdanje lista Kurir)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs