Intervju

Jelena Gavrilović za Stil: Zbog ovog trika sam uvek fit i u formi!

Lepa glumica otkriva koja pravila ponašanja čine pravu damu i priznaje da ove godine bira novogodišnje poklone u poslednji čas

Vip priča
11:58h Autor:
Jelena Gavrilović za Stil: Zbog ovog trika sam uvek fit i u formi!
Foto: Danilo Pavlović

Jelena Gavrilović (36) osvaja publiku multitalentovanošću, transformacijama, vaspitanjem i urođenom prefinjenošću. Njena gluma je uverljiva i čista, i u svaku ulogu unosi dušu i poseban šarm.

Lepa umetnica vitkog stasa i raskošnog glasa je u 2019. oživela raznolike likove i po mišljenju mnogih jedna je od glumica koje su obeležile ovu godinu.

Da može sa lakoćom da odigra osvetoljubivu ženu pokazala je ulogom Tatjane u popularnoj seriji "Istine i laži", čije snimanje četvrte sezone uskoro počinje. Jedna od glavnih uloga isceliteljke Sane u američkoj seriji "Predstraža" donela joj je veliko inostrano iskustvo, dok sjaj i raskoš carske Rusije unosi kroz ulogu ruske kneginje Olge Nikolajevne Nariškine u istorijsko- ljubavnoj dramskoj seriji "Crveni mesec".

Kao šlag na tortu i ogroman podstrek za dalji rad je priznanje za lik Elze u animiranom hit crtanom filmu "Zaleđeno kraljevstvo 2", za koji je izabrana među najbolje glasove i nominovana za Zlatni globus.

Razgovor sa dugonogom glumicom prepoznatljivog stila odevanja započeli smo o magiji koju sa sobom nose praznični dani.

"Verujem u porodicu i zajedništvo, tako da mi je za Novu godinu najvažnije da budem sa ljudima koje volim".

Za kakve uspomene vas vežu novogodišnji i božićni praznici provedeni u Lazarevcu?

"Uvek sam volela praznike, to je period kada se okupi cela porodica, tako da mi je prva asocijacija uzbuđenje dok se čeka ponoć kada kreće čestitanje".

Koja je prednost odrastanja na periferiji u odnosu na grad?

" Kada živite u okolini Beograda nemate potrebu da se osećate da ste na periferiji, jer vam je svaki sadržaj dostupan posle jedne vožnje kolima ili autobusom. Prednost manje sredine je u tome da se svi poznaju, prisniji su odnosi, tako da se osećate zaštićeniji, posebno dok ste deca".

Jelena Gavrilović za Stil o glumi, nezi i ishrani: Ako pokušate ove 3 stvari da primenite, smršaćete u startu 6 kilograma!

foto: Danilo Pavlović

Kupujete li novogodišnje poklone na vreme da izbegnete praznične gužve ili birate u poslednji čas?

" Trudim se da kupim poklone ranije, ali sve zavisi od mojih obaveza. Ove godine je sve u poslednji čas".

Da u stvarnosti imate čarobne moći kao Elza, šta biste prvo uradili u 2020. godini?

"Da imam čarobne moći volela bih da mogu da učinim da svi ljudi budu zdravi, a kada sam ja lično u pitanju vrlo bi mi koristilo teleportovanje. Inače, Elza ima moći koje se tiču stvaranja ledenih površina, tako da bih možda time mogla da napravim veliko klizalište za decu".

Ana Kokić za Stil o lepoti i majčinstvu: Ovako pevačica vaspitava ćerke!

foto: Jovana Jarebica

Sumirate li uspehe i neuspehe na kraju godine i da li pravite planove za sledeću?

"Uvek imam planove i želje, bez obzira na period godine. To mi je glavni pokretač za sve u životu. Ne sumiram godinu već uvek gledam samo napred".

Koja je najbolja odluka koju ste doneli u 2019. godini, a koju svoju grešku ne želite da ponovite?

" Teško je odučiti se, možda mi je jedna od najboljih odluka što sam prihvatila rad na nekim međunarodnim projektima, a grešaka uvek ima, ali iz njih se uči, tako da su sve uvek korisne".

Maja Mandžuka za Stil o Holivudu, Cviji i humoru Srba: Pravi prijatelji se ponašaju ovako!

foto: Danilo Pavlović

Kako čuvate liniju u ovom periodu, imate li neki savet za naše čitateljke koje vode računa o ishrani kako da se ne ugoje tokom praznika?

"Najbolje je izbeći brašno, šećer i so, kao što se stalno preporučuje. Trudim se da jedem nešto integralno, zatim povrće i voće".

Čemu ne možete da odolite sa novogodišnje i božićne trpeze i praktikujete li detoksikaciju organizma posle praznika?

"Mnogo volim da jedem kolače, tako da se malo opustim tokom praznika, a onda krenem na režim jačeg vežbanja i naravno, bez unosa šećera".

Koliko ste vešti u kulinarstvu i kojim specijalitetom volite da iznenadite sebe i svog partnera?

"Volim zdrave namirnice, trudim se da se hranim zdravo. Najviše volim da nam pripremim salate sa povrćem i ribom".

Stil Jelene Gavrilović: Najlepše odevne kombinacije fatalne zavodnice iz serije Istine i laži! (FOTO)

Koliko vam je lepota pomogla u karijeri i životu i da li ste nekad na svojoj koži osetili njen teret?

"Nisam sebe nikada doživljavala samo kroz izgled. Pošto sam glumica, spoljašnji izgled jeste jedan deo mog “alata”, ali uloge sam skoro uvek dobijala zbog nekog unutrašnjeg izraza koji imam, ili zbog svog glasa i pevanja, tako da se ne oslanjam na fizički izgled".

Ivana Kukrić za Stil o lepoti, liniji i prvoj godini majčinstva: Ovaj bakin savet je tajna mog negovanog izgleda!

Koje osobine po vašem mišljenju odlikuju pravu damu?

"Dama treba da bude načitana i obrazovana, samim tim odemerena u svom ponašanju, a opet odlučna i jasna u komunikaciji. Nekada su postojale škole za mlade dame, što nije bez razloga".

Aleksandra Radović za Stil o životu, izgledu i liniji u 40-im: Svaka žena je jaka i samosvesna ako ovako razmišlja!

Kojim životnim lekcijama su vas naučile tridesete i koje su njene prednosti u odnosu na dvadesete?

" Iskustvo je nešto što dolazi isključivo sa godinama, tako da je neprocenjivo sve što sam doživela. A tridesete su sjajne godine, jer imate bezbroj mogućnosti pred vama".

Igrate rusku kneginju Olgu Nikolajevnu Nariškinu u seriji "Crveni mesec" koja se emituje na tv ekranima. Šta je u vama probudila ova intrigantna uloga, prepoznajete li neke svoje osobine u njoj?

"Igram lik žene koja je zaista postojala, naravno sada su dodati određeni dramski elementi nadgradnje. Ona je vrlo bogata i veoma obrazovana, tako da sam za ovu uogu učila ruski jezik i usavršavala svoj francuski. Ona ima određenu odlučnost, koju nadam se posedujem i ja".

Ivana Dudić za Stil o novoj seriji, manirima i lepoti: Zbog ovog prirodnog šampona moja kosa raste kao iz vode!

Koliko je teško raditi istorijsku seriju, koje manire i ponašanje iz tog perioda biste preneli u ovo vreme?

" Istorijske serije su veoma zahtevne, jer imate odgovornost da što vernije prenesete jedno vreme. Ono što mi se dopada iz takozvane epohe je neka tajnovitost koju su žene imale, bile su možda zanimljivije za upoznavanje nego danas".

Imate li tremu pred emitovanje serija i filmova u kojima igrate i kakvu ulogu priželjkujete u 2020. godini?

"Uvek imam tremu, stalno razmišljam šta može još bolje da se uradi. U 2020. priželjkujem neke dobre filmske uloge, ali ne treba previše pričati o željama, već ih treba zamisliti i raditi na ostvarenju".

Pored glume odlično pevate i plešete. Postoji li nešto što ne znate da radite, a imate želju da naučite?

"Mnogo toga me zanima, uvek bih volela da naučim još neki strani jezik. Takođe, zanimaju me neki borilački sportovi koje bih mogla da naučim".

(Razgovarala: Aleksandra Isailović)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs