novogodišnji intervju

Marija Kilibarda za Stil o tradiciji, praznicima i astrologiji: Šta lepa voditeljka obavezno nosi u novogodišnjoj noći!

Jedno od popularnijih tv lica se priseća novogodišnje čarolije iz detinjstva i otkriva da redovno praktikuje nošenje crvenog donjeg veša u najluđoj noći

Vip priča
11:21h Autor:
Foto: Aleksandar Krstović

Marija Kilibarda (39) je razdragana, spontana, glasna, duhovita, topla, nasmejana i uvek svoja. Vulkanska pozitivna energija kojom zrači oplemenjuje dušu, a ona je nesebično prenosi na prijatelje, kolege i sve ljude koji se nađu u njenoj blizini.

 

Marijina strast prema televiziji traje skoro dve decenije, entuzijazam ne jenjava, a uzajamna ljubav isijava iz svakog njenog širokog osmeha pred kamerama.  

 

Lepa i harizmatična voditeljka protekla tri meseca bila je domaćin pete All Stars sezone "Tvoje lice zvuči poznato", koja je okupila najbolje učesnike iz prethodnih sezona. Zaštitno lice ovog humanitarnog šou programa sada je spremna da zakorači u svet biznisa i pokrene svoju prvu liniju nakita.

 

Kada se svetla reflektora ugase veliki je hedonista, strastveni ljubitelj putovanja i adrenalina. Razgovori sa njom su uvek iskreni, srdačni i neposredni, a na samom početku sumirala je godinu na izmaku.

 

"U 2019. godini sam napravila čistke u nekim odnosima i mnogo je bolja od nekoliko prethodnih. Iako ne pravim velike rezolucije u toku godine, ovo je prva da sam se osvrnula i pomislila koliko sam za sebe značajnih stvari uradila, prvenstveno se to odnosi na pokretanje mog privatnog biznisa i neke lepe zaključke o procenjivanju mojih kapaciteta i dokle mogu da me odvedu".  To je značajno jer u Novu godinu ulazim sa jasnim ciljevima".

 

Marija Kilibarda otvoreno za Stil o povratku na TV, životnom putu i izgledu: Lepše bi bilo da sam kao mlađa postala majka!

foto: Aleksandar Krstović

Praktikujete li stare novogodišnje običaje za koje se veruje da donose sreću i ljubav, koliko puta ste poneli crveni veš u najluđoj noći?

 

"Nisam deo novogodišnje euforije i nemam osećaj da treba da praktikujem novogodišnje običaje, jedino se pridržavam crvenog donjeg veša. Ne volim gužvu i haos koji vladaju na ulicama u ovo doba godine. Želim da slavimo život svakog dana. Pridajem važnost tradiciji, pa su prvi januar, Badnji dan i Božić uvek porodični". 

 

Na šta vas najviše asocira porodična proslava novogodišnjih i božićnih praznika i koji poklon iz detinjstva nikad nećete zaboraviti?

 

"Mnogo je smešno to što kada smo bili deca nismo znali da vrednujemo suštinu i uglavnom niko nije bio fokusiran na svoj poklon, već je prvo gledao šta su drugi dobili. To je pogrešno, ali svojstveno tom uzrastu. Bitno mi je samo da sam sa bliskim ljudima, a šta se nalazi u kutiji nije mi važno".

 

Ko je od vas sestara najviše pomagao mami u spremanju novogodišnje trpeze, a ko je bio zadužen za kićenje jelke?

 

"Kad vas je mnogo u kući sve pripreme oko proslave teku mnogo brže. Uvek smo se smenjivale u zaduženjima, ali sam ja kao najstarija sestra uglavnom izbegavala dok roditelji ne primete i onda me angažuju". 

 

Ivana Dudić za Stil o novoj seriji, manirima i lepoti: Zbog ovog prirodnog šampona moja kosa raste kao iz vode!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by marija kilibarda (@kilimara) on

Koja je najluđa stvar koja vam se desila na nekoj destinaciji i koju ćete pamtiti celog života?

 

"Ove godine sam se na putovanju u Peruu sa jednom od najboljih prijateljica Natalijom penjala na veliku nadmorsku visinu i kada smo na pola puta shvatile da nam otkazuju noge i pada kiša, iznajmile smo od lokalaca konje. Došle smo do jedne deonice koja je bila mnogo klizava, a ne znam da jašem, tada sam shvatila da sam iznad oblaka na strmini i da se konjska kopita klizaju. Samo sam zažmurila i rekla: Veruj sada konju i njegovom znanju i osećaju i veruj sebi.  Kada sam se opustila završile smo na jednom od najlepših predela koje sam ikad videla - Humantay jezero na nadmorskoj visini 4.200 metara". Ludu avanturu smo imale i u Kostariki. Želele smo da putujemo bez navigacije, uzele smo malo terensko vozilo i uz pomoć mape pokušavale da se orijentišemo kroz džungle i nepoznata sela. Završavale smo na najluđim lokacijama gde nijedan turista ne bi kročio". Verujem da kada pobedimo strahove desi se čudo u nama i blagostanje".

 

Kilibarda se popela na 4.200 metara nadmorske visine: Ostaćete i vi bez daha kada vidite ovaj prizor! (FOTO)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by marija kilibarda (@kilimara) on

Kako preživljavate prejedanje i poslastice tokom praznika, uspevate li da izbegnete par kilograma viška?

 

"Inače se ne suzdržavam od hrane. Ali, imam faze u životu kada nijedan desert ne može toliko da me opčini da moram da ga unesem ako u tom momentu ne jedem slatkiše. Nemam problema sa viškom kilograma ovih nedelja, već par puta godišnje. Nekoliko puta tokom godine idem na detoksikaciju sa željom da ispratim signale koje mi organizam šalje šta treba da izbacim iz upotrebe". 

 

Čitate li godišnji horoskop za svoj znak i da li ste nekada konsultovali astrologa u vreme životnih prekretnica?

 

"Ne čitam nikada horoskop u magazinima, već konsultujem nekoga ko se time profesionalno bavi da mi izračuna za šta su i kada dobri aspekti jer to može da bude alatka u prosepritetu. Pomeranje i tranziti planeta imaju jako energetsko dejstvo i mislim da uz pomoć njih možeš lakše da prebrodiš teške trenutke jer znaš šta ti se sprema. Ne oslanjam se potpuno, ali volim da znam šta se dešava na nebu jer to utiče na naše raspoloženje i druge stvari u životu".

 

Jelena Gavrilović za Stil: Zbog ovog trika sam uvek fit i u formi!

foto: Aleksandar Krstović

Uvek ste nasmejani i puni pozitivne energije. Kako reagujete kada ste tužni, a kako kada ste ljuti? 

 

"Kada sam tužna onda sam sama, slušam muziku za takva stanja i puštam da me prođe. Nisam osoba koja patetiše, kad postoji neki problem uvek tražim rešenje. Ako je ne daj Bože neka bolest koja vodi ka fatalnom ishodu ili nešto drugo na šta ne može da se utiče onda pustim da me obuzme tuga i isplačem se. Ljutnju izbacujem kroz ples, jak trening, fizičku aktivnost, psihoterapiju i razgovore sa bliskim ljudima".

 

Koliko životno iskustvo menja vaša ljubavna očekivanja i koje kriterijume nikada ne spuštate?

 

"Apsolutno sam promenila svoje stavove i uverenja u protekle dve godine jer me je život demantovao. Donedavno sam verovala u bezuslovnu ljubav, bajke i princa na belom konju, a onda me je život ošamario, spustio na zemlju i počela sam da čitam istu knjigu ali kroz drugačiju prizmu. Svako životno iskustvo me je promenilo. Ne volim kada neko kaže da je principijalan celog života, treba da se prilagođavamo ljudima koje primamo blizu sebe i životnim okolnostima jer nas sve to oblikuje".

 

Da li ste zadovoljni ishodom pete sezone TLZP-a, postoji li nešto što biste sebi zamerili?

 

"Obožavam da radim taj format i mislim da se ta moja ljubav prema emisiji vidi na sceni. Ne mogu da kažem da bih sebi zamerila, ali žao mi je što nisam učestvovala u više numera jer obožavam da đuskam. Nisam imala vremena jer sam sama vodila sezonu, jednom sam nastupala sa Danijelom Kajmakoskim, pa sa Ivanom Peters, a u finalu sa mojim prijateljima Majom Mandžukom i Banetom Lalićem uz čuvenu Bajaginu "Veselu pesmu" koju je MVP obradio".

 

Maja Mandžuka za Stil o Holivudu, Cviji i humoru Srba: Pravi prijatelji se ponašaju ovako!

foto: Aleksandar Kujučev

Kako se rodila ta ideja da u finalu zapevate?

 

"Maju sam jedva nagovorila da dođe, uspela sam jer sam joj rekla da neće morati mnogo da peva, nego da ćemo da đuskamo. Jako je talentovana za ples, ali ne zna da peva. Između nas dve je mrtva trka ko lošije peva". Inače, veselu pesmu obožavamo i na svakom Bajaginom koncertu kad on peva "da si bar ovde pa da dođu i drugarice" mi se zagrlimo". Posvetile smo je našim drugaricama".

 

Koji trenutak u sezoni je za vas bio najemotivniji?

 

"Možda mi je najemotivniji trenutak bio početak prve epizode kada sam nakon povratka na scenu od publike dobila višeminutni aplauz i kada su me rasplakali, a trebalo je da uđem u snimanje. Nadala sam se samo da šminka neće da se pokvari, bila sam naježena i sa očima punim suza".

 

Ana Kokić za Stil o lepoti i majčinstvu: Ovako pevačica vaspitava ćerke!

foto: Aleksandar Kujučev

Godinama ste na listi najlepših i najprirodnijih žena sa javne scene. Otkrijte nam tajnu vaše lepote?

 

"Hvala na komplimentu. Imam dobru genetiku i jaku i zdravu kosu. Ne pribegavam skupim preparatima već koristim prirodne varijante, volim da idem na masaže i redovne tretmane lica".

 

Koji je najveći kompliment koji ste dobili u životu, a posle čije kritike ste se dobro zamislili?

 

"Bilo ih je mnogo, ali kada dođu od Olivere i Jovane onda me ili ukopaju u mestu ili mi daju krila".

 

Marija Kilibarda o majci, sestrama i ljubavi: Samo da doživim igru sa unučićima!

foto: Aleksandar Krstović

Uskoro pokrećete prvu liniju nakita. Koliko truda i odricanja stoji iza otvaranja firme, da li ste se pribojavali?

 

"Ne mogu da kažem da ima odricanja jer kada počinjem novi posao mislim da su to investicije. Ulaganja ima mnogo, nisam sama u ovome, okupila sam tim ljudi koji veruje u moje ideje, a dominira ženska energija. U ovu priču je utkano mnogo ljubavi, a promocija prve linije nakita će biti u januaru čim se vratim sa odmora iz Južne Amerike".

 

Aleksandra Radović za Stil o životu, izgledu i liniji u 40-im: Svaka žena je jaka i samosvesna ako ovako razmišlja!

 

(Razgovarala: Aleksandra Isailović)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs