Amerikanka ima još dosta da uči

Britanci već isprozivali Megan Markl: Kako je sve kršila kraljevski protokol! (FOTO, VIDEO)

Megan Markl će i zvanično postati članica engleske kraljevske porodice u maju, a buduća vojvotkinja se već sad našla pod budnim okom javnosti

Celebrities
Autor:
Britanci već isprozivali Megan Markl: Kako je sve kršila kraljevski protokol! (FOTO, VIDEO)
Foto: AP / Andy Stenning

Kako je ranije objavljeno, zvezda serije "Suits" Megan Markl dobiće plemićku titulu nakon što se uda za princa Harija u maju sledeće godine, a već sad mora jako da pazi na stroga kraljevska pravila.

Stručnjak za kraljevski protokol Vilijam Henson detaljno je analizirao držanje u javnosti buduće jetrve Kejt Midlton i šta bi svakako trebalo da iskoriguje.

Megan savetuje da nikako ne sedi s prekrštenim nogama, kao što je to radila na Invictus igrama - kraljica Elizabeta i Kejt uvek sede sa skupljenim kolenima i gležnjevima.

foto: Profimedia

Smatra i da je njeno mahanje prilikom prvog službenog zadatka s princom Harijem u Notingemu bilo preentuzijastično.

Ovde će se venčati princ Hari i Megan Markl: Sujeverje presudno uticalo na lokaciju? (FOTO)

"Trebalo bi da izvežba "vindzorsko" mahanje rukom, dakle samo pomerati dlanom levo-desno jer se ruka tako manje umara", savetuje Henson zgodnoj glumici rođenoj u Kaliforniji.

Ipak, pohvalio je njen elegantni autfit, primeren prvom službenom zadatku sa verenikom, za razliku od pocepanih farmerki koje je nosila na Invictusu.

Primetio je i da je u Notingemu Megan u nekoliko navrata koračala ispred supruga što je kršenje protokola: član kraljevske porodice uvek ide napred, objašnjava on.

Hari i Megan se uvek drže za ruke: Evo zašto Kejt i Vilijama nikada nećete videti tako u javnosti! (FOTO)

foto: EPA / Nigel Roddis

Iako su mnogi to tražili od nje u Notingemu, nije pristala na selfije, što je takođe zabranjeno po protokolu.

Budući da je još uvek američka državljanka, od nje se ne očekuje da se nakloni prilikom susreta sa članovima kraljevske porodice – ali to će se promeniti kad se u maju uda za princa Harija.

Prilikom obeda s kraljicom, Megan neće smeti da započne s jelom pre nego što kraljica počne da jede, a isto tako kad ona završi neće smeti da jede nakon nje, objašnjava Henson.

foto: Profimedia

Takođe, Megan neće smeti da nosi tijare dok se ne uda za princa Harija jer samo udate žene smeju da ih nose. Zanimljivo je da se smatra vrlo neukusnim ukoliko bi neka žena sama sebi kupila tijaru: radi se o porodičnom nasleđu i mora da se dobije u nasleđe od nekog člana porodice. Kejt Midlton je svoju tijaru tako dobila na dan venčanja za princa Vilijama od kraljice, kako nalaže protokol, jer je njena porodica nije imala.

Dirljiva posveta svekrvi Dajani: Zbog ovoga je Kejt Midlton oduševila Britance! (FOTO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs